Moderator: Estraven

cyber.evil pisze:A tak OT Estraven juz wiem czego brakowalo w adaptacji Blade Runnera, brakowalo pokazania jak bohater prubuje odnalezc to czlowieczenstwo tej determinacji i zapalu, to bylo zbyt powierzchowne a przeciez to cala kwintesencja tej ksiazki
Marycha pisze:Cyber.devil (evil?) jak będziesz jechał do nas na wioskę, to daj znać. Co prawda mam "wychodne" w weekendy co dwa tygodnie. Fajnie by było się spotkać. Ale Ty pewnie gadałbyś z moim TŻem - informatykiem o komputerach, serwerach, backupach i innych robalach, a ja słuchałabym i kiwałabym głową
![]()
(ale za prywatny pokaz podziękuję![]()
)
Estraven pisze:Chyba się zgodzę, że tego wiele nie zostało - ale sądzę, że tak miało być - scenariusz podchodził do sprawy nieco od innej, "niedickowej" strony i miast na całość empatii położył największy nacisk na wybrane kwestie uczuć. Nie tyle tropił fałsz, co akcentował poszukiwania "nie-fałszu". Krótko mówiąc, z niepokojów egzystencjalno-emotywnych wycisnął udaną, ale jednak rewię.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość