International Meeting In Paris :)

Tu piszemy o imprezach forumowych

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 22, 2004 15:22

Padme pisze:A jakie miasta się mija jadąc do Barcelony? :lol:
Ale skad jadac? Z Korsyki czy z Paryza?
Obrazek

Kubusiowy

Od: Sob lut 07, 2004 13:09

Post » Czw kwi 22, 2004 15:23

Z... sądzę, że z Niemiec. Z Polski. Mam zamiar namówić naszych panów, żeby nocleg zrobić we Francji... :roll:
...

Padme

Od: Pon lut 04, 2002 15:32

Post » Czw kwi 22, 2004 15:40

Padme pisze:Z... sądzę, że z Niemiec. Z Polski. Mam zamiar namówić naszych panów, żeby nocleg zrobić we Francji... :roll:
Très bonne idée! Paryz jest ciut nie po drodze, jesli sie jedzie z Katowic do Barcelony. Z Niemiec to zalezy skad. Natomiast z Katowic do Barcelony najkrotsza droga z cala pewnoscia prowadzi przez poludnie Francji. Nocleg na Korsyce na pewno bedzie mile przez kierowce widziany :wink:
Obrazek

Kubusiowy

Post » Czw kwi 22, 2004 17:03

Kubusiowy pisze:A jakbyscie sie zdeklarowali na taki wypad na Korsyke to ja tez bym sie dolaczyl, o ile tylko dadza mi urlop :? .

super :D
to moze zrobimy forumowy zlot na korsyce 8)
Obrazek Obrazek

migaja

Od: Pon maja 06, 2002 15:54

Post » Czw kwi 22, 2004 17:08

migaja pisze:
Kubusiowy pisze:A jakbyscie sie zdeklarowali na taki wypad na Korsyke to ja tez bym sie dolaczyl, o ile tylko dadza mi urlop :? .

Bosh, to jest pomysł :!: :lol:
A poważnie, migaja, ja jestem Korsyką strasznie zachwycona, jakbym mogła to jeźdźiłabym tam co roku :D Korsyka jest piękna, morze w połączeniu z górami - to niesamowite, ja nawet nie wiem jak to opisać... Zwiedziłam prawie caluteńką Korsykę, objechałam ją wzdłuż i wszerz, a zakochałam sie jak tylko pojawiła się w dali kiedy podpływaliśmy...
Kubusiowy, w sprawie Marsylii piszę na pw :D
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw kwi 22, 2004 17:20

Katy pisze:
migaja pisze:

Bosh, to jest pomysł :!: :lol:
A poważnie, migaja, ja jestem Korsyką strasznie zachwycona, jakbym mogła to jeźdźiłabym tam co roku :D Korsyka jest piękna, morze w połączeniu z górami - to niesamowite, ja nawet nie wiem jak to opisać... Zwiedziłam prawie caluteńką Korsykę, objechałam ją wzdłuż i wszerz, a zakochałam sie jak tylko pojawiła się w dali kiedy podpływaliśmy...

to jak? zabierasz sie z nami? :lol: :twisted:
proponuje zrobic punkt zborny w paryzu, a potem zabieramy wszystkich na korsyke. 8)
Obrazek Obrazek

migaja

Post » Czw kwi 22, 2004 17:37

To jest swietny pomysl! Spotkanie z wycieczka! To ja niedlugo zaczne nas liczyc 8), no bo trzeba przewidziec ilosc miejsc w samochod/zie/ach...
Obrazek

Kubusiowy

Post » Czw kwi 22, 2004 17:45

Kubusiowy pisze:
Padme pisze:Z... sądzę, że z Niemiec. Z Polski. Mam zamiar namówić naszych panów, żeby nocleg zrobić we Francji... :roll:
Très bonne idée! Paryz jest ciut nie po drodze, jesli sie jedzie z Katowic do Barcelony. Z Niemiec to zalezy skad. Natomiast z Katowic do Barcelony najkrotsza droga z cala pewnoscia prowadzi przez poludnie Francji. Nocleg na Korsyce na pewno bedzie mile przez kierowce widziany :wink:

Nie wiem, jak kompanię namówić na Marsylię... a z drugiej strony, jak znam moich panów (będę jedyną panią, hura!) będą darli tak, żeby zahaczyć i o Alpy, i o M.Śródziemne... i w ogóle o co się da. Wyjeżdżamy w sobotę, targi we wtorek - no nie sądzę, żeby w hotelu siedzieli... :lol:
...

Padme

Post » Czw kwi 22, 2004 19:17

migaja pisze:to jak? zabierasz sie z nami? :lol: :twisted:

Ty poważnie? :lol:
Obrazek

Katy

Post » Czw kwi 22, 2004 19:18

Katy pisze:
migaja pisze:to jak? zabierasz sie z nami? :lol: :twisted:

Ty poważnie? :lol:

powaznie, powaznie :D
Obrazek Obrazek

migaja

Post » Pt kwi 23, 2004 7:53

To pogadamy na spotkaniu w poniedziałek. Trzeba najpierw policzyc koszty :twisted: :roll: :(
Obrazek

Katy

Post » Pt kwi 23, 2004 16:35

A wiecie co....
Ja też bym pojechała... Bardzo prosze o kosztorys. (Włąściwie to sama mogłabym go przygotować bo mam już wprawę )
Drugia sprawa to jak długo by trwał taki wyjazd ? No i jak trasa ?
Magda
Obrazek
Obrazek

pococito

Od: Pon sie 12, 2002 20:02

Post » Sob kwi 24, 2004 12:35

Namyslajcie sie, namawiajcie... 8) Mnie osobiscie najbardziej zalezaloby zeby wyjazd z Paryza na Korsyke odbyl sie po 1 pazdziernika ze wzgledow zawodowych. Jesli mozna prosic o 100% deklaracje dotyczace tej wycieczki, to tez by mnie urzadzalo, bo im wczesniej zaklepie w pracy konkretny okres urlopowy tym wieksza szanse mam ten urlop dostac. 1 pazdziernika w piatek koncze prace o godz 12, moznaby tego dnia zrobic nasze oficjalne spotkanie paryskie a potem chetni wyjezdzaja nastepnego dnia w sobote na Korsyke, to by bylo idealnie. No i pytanie, wypowiedzcie sie po kolei: ile czasu spedzamy na Korsyce? Czy zatrzymujemy sie gdzies po drodze (w celu zwiedzenia czegos ciekawego)?

Oczywiscie mamy jeszcze kupe czasu, wczesniej spotkam was niektorych w Wwie, ale po prostu tylko ze wzgledu na robote - urlop, lepiej jak bede mogl zaplanowac konkretnie zawczasu, stad te pytania :)

Ps. Moje preferencje to jazda na Korsyke przez Alpy. W Alpach 1-2 noclegi tak zeby mozna bylo zrobic choc jedna porzadna gorska piesza wycieczke. Potem jazda przez Nicee z szybkim jej zwiedzeniem, ewent. 1 nocleg gdzies (ale nie w Nicei, bo chyba b. drogo!). Na Korsyce badzmy minimum przez 2 pelne dni (dzien przyjazdu i wyjazdu sie nie liczy)a maximum 4. Powrot do Paryza przez Marsylie (mozliwy ewent nocleg u mojego znajomego, zapytam go jak juz bede wiedzial ile osob), Avignon. Jestem oczywiscie otwarty na wszelkie inne sugestie wycieczkowe, takze ze zwiekszeniem ilosci dni urlopowych.
Obrazek

Kubusiowy

Post » Śro maja 05, 2004 20:28

Jedziemy przez Lyon i Perpignan... Bueeeeeee :crying:
...

Padme

Post » Czw maja 06, 2004 22:49

tez wrzuce trzy grosze do watku Paryzowego, 28 kwietnia przetestowalam linie lotnicze airpolonia i serdecznie polecam. leci sie 2 godziny w jedna strone i mniej wiecej tyle samo w druga, wiecej czasu do spedzenia w Paris a koszt nie tak znowu zabójczy. Mnie wyniosło 607 PLN w obie strony.
Od 15 czerwca ruszaja linie skyeurope, mozna poleciec w obie strony za 550 PLN....................

co najsmieszniejsze, jakas starsza Pani siedzaca przede mna miala cos na kolanach i podczas startu z tego czegos wydobylo sie kilkakrotne "miau". Nie powiem milo sie lecialo w takim futrzastym towarzystwie :-)

Bisou&Bijou

Bisou&Bijou

Od: Pon paź 20, 2003 13:27

[poprzednia][następna]