27 marca BYDGOSZCZ

Tu piszemy o imprezach forumowych

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 23, 2004 21:59

Będę oszczędzać cały marzec, żeby przyjechać...
Będzie ciężko, bo 6 marca moja Mama ma 49 urodziny, a siostra Dorota 18!!!!

Ale chcę z Wami się spotkać.. TŻ też...

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Wto lut 24, 2004 9:34

No to bedę 3mała kciuki za wasz przyjazd!
Widzę z resztą, że ekipa się powieksza, bardzo milutko :mrgreen:
"BE NOT INHOSPITABLE TO STRANGERS LEST THEY BE ANGELS IN DISGUISE"

WiMaRa

Od: Wto kwi 16, 2002 9:14

Post » Wto lut 24, 2004 9:35

Elli niestety nie będzie :(

WiMaRa

Post » Wto mar 02, 2004 11:19 Re: 27 marca BYDGOSZCZ

WiMaRa pisze:trudno tu o przyjemny lokal w weekand, wszędzie tłumy i hałas, z racje tego, że wyboru to dużego nie mamy ;)

Nie przesadzaj, zawsze możemy Stary Port 13 zarezerwować :) Choćby cały :D
Takiego miejsca, jak swego czasu w Toruniu :D chyba jednak nie znajdziemy.

Pozdrawiam,
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Wto mar 02, 2004 11:26

Oooo własnie stary port, ale tam tanio chyba nie jest :roll:

WiMaRa

Post » Wto mar 02, 2004 11:31

Sprawdziłam, ceny nie sa najgorsze, piwo tanie jak na knajpkę :mrgreen:
Coś czuję, że mamy lokal :mrgreen:
WOJTAS :1luvu:

WiMaRa

Post » Wto mar 02, 2004 13:19

Lepszej knajpki nie znajdziemy. Piwo jest w przyzwoitych cenach, jak będzie chłodno, to robią doskonałego grzańca. Kuchnia jest świetna... uch, zaraz zaślinię klawiaturę na wspomnienie niektórych mięs w sosie grzybowym...
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Post » Wto mar 02, 2004 17:24

Jedzonko rzeczywiscie nie najgorsze, ale ceny do najnizszych nie naleza. Zrobila sie to flagowa knajpka w Bydgoszczy. Wszystkie spotkania firmowe, kolacje w delegacjach i spotkania rodzinne odbywaja sie w Starym Porcie:-)))) Tylko ciemno tam by zdjatka ogladac:-)))). Ale za to klimatycznie, szemrze strumyk i jeden kelner baaaardzo przystojny... :oops:
Obrazek

cathrine1

Od: Śro maja 28, 2003 23:53

Post » Wto mar 02, 2004 20:43

cathrine1 pisze:Jedzonko rzeczywiscie nie najgorsze, ale ceny do najnizszych nie naleza.

Meluzyna jest droższa ;) A knajpka należy do niewielu godnych polecenia w Bydgoszczy, więc jest oblegana... Karczma Rzym dla odmiany jest w miejscu mało strategicznym dojazdowo... Wenecja odpada cenowo, a i widoki z oszklonego tarasu są znacznie przyjemniejsze w sezonie letnim albo ciężką zaśnieżoną zimą. No nie ma tego za dużo...

Zawsze można jeszcze zmontować wypad do Torunia, a tam to już wiecie :) salkę na górze w winiarni da się załatwić jednym telefonem. A i piwniczka jest bardzo przyjemna.

Heureka!!! Obadamy jeszcze Zentrum (czy jak tam zwą to cuś, co powstało nad Empikiem), bo się ostatnio okazało, że różnymi zbiegami okoliczności mamy tam 'swoich ludzi'. Tylko tam chyba nie ma jedzenia, a w weekendy zapewne imprezy pod hasłem 'my plastic is fantastic'...

TŻ Oberhexe

Post » Wto mar 02, 2004 22:57

Alez Port jest dla mnie jak najbardziej ok. Tak tylko dumam, ze gdybym mieszkala w Bydgoszczy to otworzylabym knajpe i chyba bylabym bogata, bo wybor marny. Wenecja niedokonczona jakas taka. Tam znow klimatu nie ma na pogaduchy, no tak mi sie wydaje. A z Portu na ciacha do Sowy blisko:). Kiedys jak bedzie cieplo zrobimy grilla na dzialce w Bozenkowie, ale to jak cieplo bedzie, kwiatki beda pachniec, motylki i ptaszki latac i cwierkac. Wtedy koty zabierzemy wsie i dawaj podziwiac....ech zycie doczekac sie nie moge...
A na Staszica byla kiedys Francuska knajpa i to calkiem niezla. Istnieje to jeszcze????
Obrazek

cathrine1

Post » Wto mar 02, 2004 23:13

cathrine1 pisze:Kiedys jak bedzie cieplo zrobimy grilla na dzialce w Bozenkowie, ale to jak cieplo bedzie, kwiatki beda pachniec, motylki i ptaszki latac i cwierkac. Wtedy koty zabierzemy wsie i dawaj podziwiac...

No to się nie zdziw, jak zobaczysz stadko NFO + jeszcze jeden półdługowłosy w Bożenkowie na działkach, jak wylądujemy u znajomych :D

A co do Wenecji - mówisz o tej knajpce na oszklonym tarasie (wejście jest od ulicy bodajże Poznańskiej)? Przecież ona jak najbardziej dokończona :) Jedzenie świetne, ale ceny niestety mniej przyjazne, chociaż żurek w chlebie jest świetny i podają go w obłędny sposób, a w jego wypadku cena jeszcze nie wywołuje zawrotu głowy...

TŻ Oberhexe

Post » Wto mar 02, 2004 23:21

W Bozenkowie z j_k_j mamy dzialke (na Energetyku). Waszych kotow nie widzialam, a kazdy kot przykuwa nasza uwage, a te przykulyby napewno. Pewnie juz w weekend majowy sciagniemy na dzialke, bo kotuchy uwielbiaja na niej przebywac, my tez. Moze wtedy pomysli sie o jakims malym grillu??? Kilka forumowych osob mieszka w Bydgoszczy i okolicach.
Wenecja dokonczona oficjalnie, ale dla mnie jakas taka nie o konca. Niby ladnie tam, ale czegos mi brakuje. Ja jak bylam w Wenecji to porownywalne mi sie wydawaly do tych w Porcie. A w Porcie polecam pstraga, dziczyzne, golonke i pierogi.
Obrazek

cathrine1

Post » Wto mar 02, 2004 23:29

W zeszłym roku w sezonie grilla na otwartym powietrzu był tylko Hacker, którego nie zabieraliśmy, bo zazwyczaj nie nocowaliśmy w Bożenkowie, tylko wpadaliśmy do znajomych na popołudnie/wieczór. Znajomi też jeszcze byli bezkotni. Ale w tym roku zapowiadają, że obie koteczki będą działkowały razem z nimi.

TŻ Oberhexe

Post » Wto mar 02, 2004 23:34

My w zeszlym roku spedzilysmy wakacje z trojka (Fredzia, Stas i Filip) bo tylko takie mialysmy wtedy na stanie. Koty byly przeszczesliwe. Mialysmy wyrzuty sumienia jak wracalysmy do Wawy. Ciekawa jestem reakcji malych na dzialke. Ja doswiadczenia z dzialkowaniem kotow mam wylacznie dobre. U nas domek ma gorke i dol do spania, wiec jak ktos bedzie potrzebowal przenocowac...:)
Obrazek

cathrine1

Post » Pon mar 08, 2004 19:40

Jesli wszystko pojdzie wg planu, to chetnie sie do Was przylacze, bo bede pod koniec marca przez kilka dni w Polsce :D
Czy hotel Pod Orlem jest daleko od Starego Portu?
Jeszcze nie robilam rezerwacji, ale podoba mi sie macz, bo jest stylowy i ma taki patriotyczny akcent w nazwie :wink:

Inka

Od: Pon lut 10, 2003 2:29

[poprzednia][następna]