Porady praktyczne, jak żyć z pieluchowcem i nie oszaleć, jak dobrać pieluchę, jak urządzić dom, jak odsikać i wiele więcej, jeśli tylko zechcecie zapytać.
Moderatorzy: czarno-czarni, Moderatorzy
» Pt cze 07, 2024 12:54
artroza a ALAVIS Celadrin - opinie
Drodzy,
Czy ktoś stosował u swojego kota geriatrycznego lek ALAVIS Celadrin, sprzedawany jako lek przeciwzapalny i przeciwbólowy dla psów i kotów? Jakieś doświadczenia?
Szukam alternatywy dla Meloxoral i Solensia dla kota 15 latka któremu zaczęły doskwierać dolegliwości kostno-stawowe (artroza).
-
pannacotta84
-
- Od: Pt cze 07, 2024 12:42
» Wto sie 06, 2024 15:12
Re: artroza a ALAVIS Celadrin - opinie
Podłączam się z prośbą o jakiekolwiek informacje o tym leku. Szukam rozwiązania dla mojej kotki, która ma problemy z nerkami i dlatego nie są wskazane do dłuższego brania leki przeciwbólowe i przeciwzapalne (niesteroidowe). Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami. A może ktoś stosował jakiś inny preparat o podobnym działaniu, który wspiera bolesne stawy i podpowie co można spróbować podać kotce, by złagodzić bóle i choć trochę poprawić poruszanie się.
-
MoniqueD
-
- Od: Pt lip 26, 2024 11:28
» Czw sie 22, 2024 5:40
Lek ten jest sprzedawany jako dodatek diety dla psów i kotów, ale jego skuteczność i bezpieczeństwo użycia są kwestionowane. Jeśli szukasz alternatywy dla Meloxoral i Solensia dla kota 15-latka z artrozą, powinieneś skonsultować się z twoim weterynarzem, aby uzyskać bardziej szczegółowe wskazówki. Weterynarz będzie mógł ocenić kondycję kota i podać wskazówki dotyczące leczenia.
-
minibustruck
-
- Od: Czw sie 22, 2024 5:31
» Pon sie 26, 2024 5:04
Cześć pannacotta84,
Nie stosowałem leku ALAVIS Celadrin u mojego kota, ale wypróbowałem go u mojego starszego psa z zapaleniem stawów i wydawało się, że pomógł mu w poruszaniu się. Nie wystąpiły u niego żadne skutki uboczne. Zdecydowanie jednak zalecam konsultację z weterynarzem przed podaniem go kotu, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego wiek.
-
orldly
-
- Od: Pon sie 26, 2024 5:01