Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt mar 04, 2011 22:47 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

dobre wieści :lol: kaski przybywa
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie mar 06, 2011 20:45 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Poszła moja składka za marzec :lol:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Pon mar 07, 2011 10:34 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Już doszła :) I od Madzi też. Zaraz uzupełnię.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon mar 07, 2011 11:21 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

jutro wizyta PLAMKI u doktora komendy, badania i usg
trzymajcie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
gerardbutler

Post » Wto mar 08, 2011 16:09 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Wrocilam :). Musze nadrobic forumowe zaleglosci...
gerardbutler pisze:jutro wizyta PLAMKI u doktora komendy, badania i usg
trzymajcie kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jak tam wizyta? Czekamy na relacje :ok: :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto mar 08, 2011 16:16 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

skwareek pisze:Wrocilam :). Musze nadrobic forumowe zaleglosci...

Witaj! :1luvu: Z trudem ogarniałam wszystko bez Ciebie, tak więc sprawdź proszę czy lista na pierwszej stronie się zgadza.
Rozliczenie jest aktualne.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto mar 08, 2011 17:28 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

witajcie my juz po...
Plamce zalozono ksiazeczke :lol:
więctak:
została pobrana krew na morfologiei wymaz z tego noska
kotka ma guz sutka taki mały, ale doktor powiedział żeby na razie obserwowac czy nie rośnie za szybko
na razie nie bedziemty tego usówać bo kotka byla 2 miesiace temu w narkozie wiec to za krótki czas na kolejna
wycinka histopatologicznego z noska nie da sie wziaśc bo fizycznie nie ma jak
co do fip, to doktor powiedzial że kazdy kot ma koronawirusa
i u jednych sie uaktywnia u drugich nie
powiedzial ze lepiej zebym nie izolowala kotki . bo jak sie tamte mialy zarazic to juz to zrobily
niie warto wariowac bo tylko kotka bedzie w nerwach
wyniki badan krwi maja byc jutro ok 13 a wymaz za ok 7 dni
kotka byla zmeczona podrozą i w busioe do skawiny...usnęła tak samo w drodze powrotnej
ma w oczkach chlamydie i dostala recepte na antubiotyk unidox na przynajmniej 14 dni moze byc dluzej podawany
gerardbutler

Post » Śro mar 09, 2011 16:39 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Dziewczyny na Lusiowym wątku zrobiłam konkursik :) do wygrania kolczyki :) zapraszamy

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Nie mar 13, 2011 20:49 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Podrzuce watek bo znow podupadl. Zapraszamy do pomocy, potrzebujacych przybywa!!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon mar 14, 2011 12:47 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy do pomagania!

Dopisane kolejne składki.
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pon mar 14, 2011 12:56 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy do pomagania!

Niestety nie mam dobrych wieści - Zosieńka, której fundusz pokrył zabieg usunięcia guzka, znów ma guzki. 28 marca umówiona operacja, będzie miała usuwaną całą listwę mleczną. Miała rentgena, płuca czyste, nie ma tam przerzutów.
magdajedral

Post » Pon mar 14, 2011 19:39 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy do pomagania!

O rany! Biedna kicia :(
Oczywiście pomożemy w miarę możliwości, prawda?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Wto mar 15, 2011 1:02 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy do pomagania!

Zosieńko trzymaj się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Dobrze że płucka i węzły chłonne są czyste.
U KropkiXL Pyniusi po wyłuskaniu guzka też pojawiły się kolejne, ale jeśli dobrze pamiętam okazały się tłuszczakami.
Magdajedral a rozmawiałaś z wetem o usunięciu obu listew za jednym zamachem? Wielu wetów twierdzi aby w takich przypadkach ciąć jak najwięcej. Troszkę byłam w temacie ostatnio niestety.

Nie pisałam tutaj o tym ale w zeszłym tygodniu wyczułam guzka u mojej 8 miesiecznej Kropelki. Na szczęście ów guzek okazał się być powiększonym pakietem listwy mlecznej i związany był ze zbliżającą się rujką. Tego strachu tych nerwów, dopóki się nie wyjaśniło nie zapomnę długo!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro mar 16, 2011 13:03 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy do pomagania!

dzis dzwonilam do doktora komendy odnośnie wyników wymazu noska kotki plamki
nic szczegolnego nie wyszlo bakteria e.coli
doktor chciał bym pojechała jeszcze raz 23 marca z nia do niego na zastrzyk antybiotyka przeciwzapalnego długodziaajacego

powiedzial zeby poprobować z tym...
co do badania histopatologicznego z nosa to powiedzial żeby na razie poprobować z tym antybiotykiem skoro ta rana reaguje na te zastrzyki
zresztą trudno wziąśc uciąć kawałek nosa....no i wiek kotki jest ryzykiem do kolejnego uśpienia..
doktor zapytał czy jakas fundacja czy elpis czy afn by sfinansował te leki? dlatego pytam: czy któras z tych fundacji by się zgodziła?
gerardbutler

Post » Czw mar 17, 2011 18:29 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy do pomagania!

Lusia mi coś świruje... Siusia do kapci, zawiesza się, dużo śpi, nie ma ochoty na zabawę a jak już się bawi to zasypia w trakcie.... Babuleńka normalnie... W przyszłym tygodniu wybieramy się na badanie krwi, żeby zobaczyć co to za paskudztwo znowu się przyczepiło.

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

[poprzednia][następna]