Fundusz Onkologiczny cz. III - KONIEC DZIAŁALNOŚCI!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt sie 02, 2019 20:32 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Są.
Czekam na telefon od onkolog.

Niestety, druga strona medalu nie napawa optymizmem. Skoro aktywność jest niska, tzn. że proces jest już mocno zaawansowany, skoro syfy są na całym przekroju jelita :(
Kilkanaście jego cm zostało wycięte, ale na jak długo to starczy, tym bardziej, że zmienione węzły musiały zostać...?

Zobaczymy.

Na razie dziękujemy z całych serc.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt sie 09, 2019 16:44 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Lichul po pierwszym wlewie, jak na razie jest chyba ok.
W środową noc i wczoraj rano miał słaby apetyt, ale wraca do normy.
Samopoczucie raczej dobre: poluje na wędkę z piórkami jak młody kot, drapie drapak, mruczy, gania Tulkę, po swojemu szczy gdzie chce :twisted: ...

Kolejne trzy wlewy w najbliższe środy, potem po jednym na trzy tygodnie. Oczywiście jeśli wszystko będzie mogło odbywać się wg planu.

Jestem Wam winna ostatni paragon-petardę z Białobrzeskiej (skumulowały się koszty wizyty, badania krwi i wszystkich leków na wynos... mam nadzieję, że tylko raz tyle wyszło) i wynik barwienia, zaraz doślę to wszystko na maila vega29.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro lis 06, 2019 10:39 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Wstawiłam rozliczenie na pierwszej. Proszę wszystkie wpłacające o zerknięcie, czy wszystko uwzględniłam, bo niestety narobiłam sobie zaległości i wolałabym, żebyście posprawdzały, czy nic nie pominęłam.

Mam nadzieję, że wszyscy macie się dobrze :ok:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie lut 02, 2020 21:00 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Zaktualizowałam rozliczenie na stronie pierwszej. W 2019 roku pomogliśmy na łączną kwotę 1.800 zł :ok: :ok: :ok:

Zapraszam chętnych do otrzymania pomocy finansowej z naszej inicjatywy do składania zgłoszeń na wątku!

Edit: a poza tym, to zginęło mi zdjęcie patronki naszego wątku... Chyba osoba, które je zamieszczała usunęła zdjęcie z serwera...
Edit2: znalazłam zdjęciem na starym wątku koteczki, ale banerek chyba przepadł... Umie kto zrobić nowy??? :roll: :roll: :roll:
Obrazek

vega29

Post » Śro lut 05, 2020 22:31 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Z odzysku stary banerek (screenshot) - wymiary: 201 px × 100 px

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=56&t=169971][img]https://images91.fotosik.pl/313/50d37f8ea6ceccc4med.jpg[/img][/url]
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Śro lut 05, 2020 23:31 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

mamut pisze:Z odzysku stary banerek (screenshot) - wymiary: 201 px × 100 px

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=56&t=169971][img]https://images91.fotosik.pl/313/50d37f8ea6ceccc4med.jpg[/img][/url]

:201494 :201494 :201494 :201494 :201494 :201494 Dzięki Ci Dobra Kobieto!!!!
Obrazek

vega29

Post » Nie lut 09, 2020 12:12 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Tak coś mi się wydawało, że ciutkę zalegam. Jutro nadrobię.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lut 09, 2020 16:01 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Erin pisze:Tak coś mi się wydawało, że ciutkę zalegam. Jutro nadrobię.

Ale posprawdzaj, czy ja czegoś nie pominęłam. Jakby co proszę o priv
Obrazek

vega29

Post » Nie mar 08, 2020 16:55 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Chcę zgłosić kota do funduszu. Kot ma 4 lata, nazywa się Futrzak, u mnie jest od 2 lat. Cierpi na przewlekły kaszel, było podejrzenie astmy i w tym kierunku był leczony, z niezbyt dobrym skutkiem. W poprzedni piątek zabrałam go na rtg, wykryto zmianę w płucach. W poniedziałek miał usg i jeszcze jedno zdjęcie, zmiana może wskazywać na obecność guza, prawdopodobnie w jednym płucu. Wskazanie do dalszej diagnostyki, w tym tomografii. Być może będzie konieczność usunięcia guza wraz z płucem (jeśli ktoś podejmie się takiej operacji). Już teraz koszty są dla mnie bardzo duże a będą jeszcze rosły, więc niestety jestem zmuszona prosić o pomoc.
Zbiórka na utrzymanie bezdomnych kotów z działek w Chylicach
https://pomagam.pl/kotychylice

rudalia

Od: Nie maja 12, 2013 19:25

Post » Nie mar 08, 2020 17:48 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

rudalia pisze:Chcę zgłosić kota do funduszu. Kot ma 4 lata, nazywa się Futrzak, u mnie jest od 2 lat. Cierpi na przewlekły kaszel, było podejrzenie astmy i w tym kierunku był leczony, z niezbyt dobrym skutkiem. W poprzedni piątek zabrałam go na rtg, wykryto zmianę w płucach. W poniedziałek miał usg i jeszcze jedno zdjęcie, zmiana może wskazywać na obecność guza, prawdopodobnie w jednym płucu. Wskazanie do dalszej diagnostyki, w tym tomografii. Być może będzie konieczność usunięcia guza wraz z płucem (jeśli ktoś podejmie się takiej operacji). Już teraz koszty są dla mnie bardzo duże a będą jeszcze rosły, więc niestety jestem zmuszona prosić o pomoc.

Masz jakąś dokumentację dotyczącą tych podejrzeń? Cokolwiek...
Obrazek

vega29

Post » Pon mar 09, 2020 15:46 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Mam rtg, opis wizyt z rozpoznaniem i dalszymi zaleceniami, i to właściwie tyle. Nie wiem co jeszcze mogłoby być potrzebne, czy mogę prosić o wskazówki?

rudalia

Post » Pon mar 09, 2020 16:41 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

rudalia pisze:Mam rtg, opis wizyt z rozpoznaniem i dalszymi zaleceniami, i to właściwie tyle. Nie wiem co jeszcze mogłoby być potrzebne, czy mogę prosić o wskazówki?

Wklejam Ci funduszowe zasady:

1. Fundusz wspomaga w pokryciu kosztów diagnostyki nowotworowej, operacji onkologicznych oraz badań onkologicznych i leczenia paliatywnego. Kwota wsparcia wynosi do 200zł. W wyjątkowych przypadkach członkowie funduszu ustalają indywidualną kwotę pomocy.
2. Beneficjentem funduszu może być osoba bezpośrednio sprawująca opiekę nad kotem, która z własnych funduszy nie jest w stanie pokryć całości kosztów onkologicznych. Nie ma przy tym znaczenia, czy zwierzę jest rezydentem, czy też kotem tymczasowym.
3. Beneficjent zobowiązany jest do przedstawienia faktury lub paragonu łącznie z kartą wizyty pacjenta, wpisem do książeczki lub zaświadczeniem gdzie będzie wyszczególnienie poniesionych kosztów onkologicznych oraz podpis i pieczątka weterynarza. W przypadku wykonania badań histopatologicznych beneficjent okazuje również skan wyniku badania.
4. Jeśli jest taka możliwość to kwota wsparcia przekazywana jest na konto lecznicy weterynaryjnej, jeśli nie ma to na konto opiekuna kota.

Jeśli mogłabyś wrzucić chociaż obrazek opisu wizyty z rozpoznaniem i zaleceniami, to już będzie coś :ok:
Obrazek

vega29

Post » Wto mar 10, 2020 18:02 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Dziękuję, nigdy nie mogę znaleźć tych zasad, przepraszam.
Opis wizyty i rozpoznanie:
Obrazek
Obrazek
Paragony. Ten z 28.02 obejmuje również leki przeciwzapalne i rtg innego kota, 80zł za zdjęcie i ok. 30zł zastrzyk. Reszta kwoty to badanie Futrzaka i koszt wizyty. Paragon z 3.03 to już tylko Futrzak: sedacja, usg i badanie krwi.

rudalia

Post » Czw mar 19, 2020 8:53 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Odpisałam na PW.
Wszystkim dużo zdrówka :ok: :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon mar 23, 2020 17:19 Re: Fundusz Onkologiczny cz III - OFERUJEMY POMOC FINANSOWĄ!

Dla Futrzaka u rudalii poleciało dzisiaj od Funduszu 300 zł. Trzymamy kciuki za leczenie.

Ponadto: na pierwszej zaktualizowałam rozliczenie oraz w regulaminie zwiększyłam kwotę jednorazowego wsparcia do 300 zł - z racji tego, iż usługi weterynaryjne podrożały, tak jak chyba wszystko, zaś przyznawana wcześniej kwota obowiązywała od zarania działalności naszej pomocowej inicjatywy...
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]