*Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw cze 04, 2015 7:16 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Dokładnie, niestety.
I mięsak i czerniak są złośliwe. Nowotworów gałki ocznej jest zresztą więcej.
Mięsak jest o tyle lepszy, jeśli można tak powiedzieć - że dosyć późno (później niż czerniak) daje przerzuty i przy usunięciu na czas gałki ocznej jest spora szansa na wyjście z historii obronną kocią łapką.
Dlatego nie ma co mieć wątpliwości i się z okiem cackać, zastanawiać.
Przy jakichkolwiek podejrzeniach - oko trzeba usunąć.

Podawaniem kropli w żaden sposób się nie przyczyniłaś do powstania zmiany, nowotwór sam się rozwinął w uszkodzonej gałce ocznej - co najwyżej leczenie wypływu z oka nieco opóźniło diagnozę - ale mało kto przy pojawieniu się takiego objawu podejrzewa nowotwór.

A właśnie szkoda że lekarze nie doceniają zagrożenia.
Że zostawiają kotom uszkodzone gałki oczne.

No ale w wypadku Twojej koteczki to już po ptokach, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba oko szybko usunąć. Jest szansa że w ten sposób wygracie tą bitwę.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw cze 04, 2015 22:23 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Niestety Never ma problemy z internetem ale byłam dziś u niej i zrobiłam zdjęcia dokumentów i kotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pozdrawiam
Sara

SaraK.

Od: Nie gru 29, 2013 20:45

Post » Czw cze 04, 2015 23:35 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Hej cioteczki. Mam nienajlepsze wiesci od Funi. W miejscu, w ktorym byl guz pojawil sie jakis wyczuwalny guzek. Mozliwe, ze to zgrubienie na bliznie. Az sie boje dzwonic do Pani Jadwigi i pytac czy byla na kontroli u weterynarza...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw cze 04, 2015 23:48 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Dziękuję Saro :D
Minęła północ i net już mi działa. Oczko na zdjęciu wygląda o wiele lepiej niż w rzeczywistości - jest czerwonawe i wiecznie zalepione płynem :(
Dałam te dokumenty, które miałam w domu, czyli pierwsze wypisy z książeczki z początków problemów, kartkę z drugiej lecznicy z wypisem leków, były jeszcze inne wizyty ale nie mam przy sobie dokumentów, część paragonów zabranych przez znajomych którzy jeździli z Zoe kiedy ja byłam w szpitalach - te za usg potwierdzają, że chodziło o Zoe (Zombiczka) pomimo tego, że na karcie zrobili z niej samca oraz skierowanie od dr Garncarza z wypisanym podejrzeniem nowotworu oraz dwa wyniki usg - w pierwszym jest mowa również o prawdopodobieństwie nowotworu, w drugim opisie badania tego już nie ma ale jest informacja, że zmiana powiększyła się.
Może jeszcze wyjaśnię, że zwróciłam się z prośbą o wsparcie ponieważ na skutek problemów ze zdrowiem straciłam pracę (nie przedłużono mi umowy). Gdyby było inaczej, poradziłabym sobie z wszystkimi kosztami. Wyniki usg wskazujące na konieczność operacji Zoe pojawiły się jednak w tym momencie, kiedy znalazłam się pod ścianą. Do tej pory bez względu na trudności udawało mi się jakoś pokrywać wydatki, ale ich kumulacja w ostatnim czasie mnie przerosła. Nie mogę czekać z operacją mojej kotki, ponieważ zmiana szybko się powiększa. Na pomoc rodziny też nie mogę liczyć, zadłużyli się w związku z moją sytuacją zdrowotną - od mojej operacji minęły zaledwie 3 tygodnie, nie wiem czy i kiedy odzyskam sprawność, przyjmując najbardziej pozytywne założenia będę mogła próbować wrócić do pracy nie wcześniej niż za 2-3 miesiące :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob cze 06, 2015 20:36 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

No więc, wstawiłam aktualne rozliczenie na pierwszej stronie. Aktualnie dysponujemy kwotą 754,80 zł, z czego 400 zł mamy zarezerwowane na operację kici od Cudak1.
Z pozostałej kwoty proponuję wesprzeć Never :ok:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob cze 06, 2015 20:49 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Popieram. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Nie cze 07, 2015 8:19 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Ja też się zgadzam.

I przy okazji mam prośbę o niewysyłanie odopowiedzi przez wszystkich do wszystkich. Dziś dostałam 6 PW na ten sam temat.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 07, 2015 9:19 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Erin nie lubisz dostawać pw? :mrgreen:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Nie cze 07, 2015 10:13 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

W ilościach hurtowych nie :mrgreen:

Erin

Post » Nie cze 07, 2015 12:35 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Chciałam bardzo podziękować za pomoc kotka ma apetyt, łobuzuje - we wtorek zdjęcie szwów.

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Nie cze 07, 2015 16:17 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

vega29 pisze:No więc, wstawiłam aktualne rozliczenie na pierwszej stronie. Aktualnie dysponujemy kwotą 754,80 zł, z czego 400 zł mamy zarezerwowane na operację kici od Cudak1.
Z pozostałej kwoty proponuję wesprzeć Never :ok:

Dziękuję raz jeszcze za chęć pomocy :D Rozumiem jednak, że członkowie funduszu glosują za faktycznym przyznaniem pomocy. Dlatego będę wdzięczna za informację jak tylko sytuacja się wyjaśni. Operacja jest już w ten wtorek. Oczko fatalne cały czas, niestety cały czas wycieka płyn a czasami i krew. Mam tylko nadzieję, że uda się wygrać wyścig z czasem i że nowotwór zajął tylko gałkę oczną i że to nie jest czerniak

Never

Post » Nie cze 07, 2015 17:41 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Never wysłałam Ci pw :ok:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie cze 07, 2015 19:52 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Ja jestem za.

Erin

Post » Pon cze 08, 2015 10:52 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

vega29 pisze:Never wysłałam Ci pw :ok:

Dziękuję Wam bardzo serdecznie!
Operacja jest jutro o 14. W kontekście cen i terminów badań histopatologicznych - u dr Garncarza wynik ale taki już przetłumaczony na jęz polski jest w ciągu 2 tygodni, wycinek wysyłany jest w specjalnym pojemniku drogą lotniczą do Niemiec, koszt całości 150 zł

Never

Post » Pon cze 08, 2015 11:27 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Oby było dobrze :ok:

Erin

[poprzednia][następna]