Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Nie lis 27, 2011 12:42 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Hej myślę że to super pomysł z tym spisem :ok: :ok: :ok: . Wydaje mi się że chyba w jakiś sposób legalne to jest no bo tak to pewnie wszystkie forumowe zbiórki byłyby nielegalne :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon lis 28, 2011 13:12 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Może warto taki wpisać dać w dziale weterynarze?

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Pon lis 28, 2011 14:33 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

gagga pisze:Może warto taki wpisać dać w dziale weterynarze?

Chyba lepiej byłoby jednak faktycznie podwiesić na kotach. Można ewentualnie tu i tu bo tam pewnie mniej osób zagląda :roll: .
Ktoś chętny do stworzenia spisu? :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pon lis 28, 2011 21:51 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Pozwolę sobie na małą reklamę, może ktoś z Was się na coś skusi:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=136304 .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pon lis 28, 2011 22:10 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

:kotek:
Ostatnio edytowano Nie gru 04, 2011 21:57 przez ewan, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lis 28, 2011 22:32 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

ewan pisze:kolejna bieda z tego wątku ma raka viewtopic.php?f=1&t=120910&start=765 :(

Mati przebywa u Justa@zwierzaki.
U Justyny przebywa również Ozzy, który ma ten sam rodzaj nowotworu (kociara82 pisała u nas o nim jakiś czas temu)
To są raczej nowotwory nieoperacyjne, jednak bardzo kosztowne.

Z mojej strony chciałam zarekomendować Justynę.
Jest osobą, która swoje życie poświęciła zwierzakom. Ile ich uratowała, ilu znalazła dobre domy, nie jestem w stanie policzyć.
Przebywają u niej koty w większości nieadopcyjne. Oprócz Matyldy i Ozziego z rakiem, są koty po wypadkach, w pampersach, bez łapy, ślepe, dzikie, skrzywdzone przez człowieka. Już nie wspominam o tym, że Justyna pomaga też kotom wolnożyjącym.
Ogrom pracy i tylko jedna Justyna.
Poznałam Justynę na Forum jakiś czas temu. Ostatnio byłam u niej dwa razy. Zobaczyłam piękne, zadbane i mimo swego kalectwa szczęśliwe koty, ale i ogrom kosztów. Że ta dziewczyna jest warta każdej pomocy, nie mam krzty wątpliwości.
Jako Fundusz Onkologiczny możemy ulżyć Justynie leczeniu Mati i Ozziego.

Zastanówmy się w jaki sposób możemy pomóc Justynie?
Może stworzenie jakiejś puli na leczenie tych dwóch kotów?

Wątek Justyny viewtopic.php?f=1&t=132921&start=0
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lis 28, 2011 22:38 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Ja naturalnie jestem za pomocą dla Justyny tylko trzeba znaleźć dobre rozwiązanie. Czy przekazać jednorazowo jakąś kwotę czy comiesięczne wpłaty :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pon lis 28, 2011 22:39 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Musimy przede wszystkim wiedzieć jakie to są koszty, bo jak wiecie nasze fundusze nie są oszałamiające a to musi być pomoc długofalowa. Trzeba pomóc dziewczynie, ale co i jak to już po zapoznaniu się z kosztami.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lis 28, 2011 22:49 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Zapytam Justynę o miesięczne koszty leczenia Ozziego. U Matyldy wyniki przyszły dzisiaj więc koszty będą pewnie takie same.
Z tego co wiem Justyna walczy teraz o Emilkę - maleńką powypadkową koteczkę z bezwładnym tyłem, która ma potężny kryzys, tak że informacja będzie pewnie jutro, przekażę jak najszybciej ja albo kociara 82
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Pon lis 28, 2011 23:50 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Rozmawiałam z Justyną.
Ponieważ Justyna leczy wiele kotów na raz, wetka musi mieć czas na obliczenie kosztów Ozziego i Mati.
Myślę że coś powinno być wiadomo w piątek, po następnej wizycie.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Wto lis 29, 2011 22:42 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Wto lis 29, 2011 23:12 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

skwareek pisze:Ja naturalnie jestem za pomocą dla Justyny tylko trzeba znaleźć dobre rozwiązanie. Czy przekazać jednorazowo jakąś kwotę czy comiesięczne wpłaty :roll: .

mysle, ze comiesieczne wplaty bylyby lepsze, tym bardziej, ze guzki u obu kotow sa nieoperacyjne, a Matylda do tego ma astme :roll:
oba koty musza byc do konca swych dni na cotygodniowym antybiotyku plus ew.dodatkowe leki, jesli zajdzie potrzeba. Nawet jesli ktos nie moze wspomoc finansowo, a mialby na zbyciu odpowiednie leki (postaramy sie dowiedziec o dokladne ich nazwy)-tez moze przyslac. Ozzi ma juz z 15 lat, Matylda ok.10, ale oba skarby chca zyc i walcza na ile wystarczy im sil. Dostaja mnostwo, mnostwo, mnostwo "witaminy M" :1luvu: co z pewnoscia jest baaaaaaaaaardzo pomocne w leczeniu tak powaznych schorzen, ale wiadomo, ze oprocz tego leczenie farmakologiczne musi byc.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto lis 29, 2011 23:16 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

ewan pisze:Musimy przede wszystkim wiedzieć jakie to są koszty, bo jak wiecie nasze fundusze nie są oszałamiające a to musi być pomoc długofalowa. Trzeba pomóc dziewczynie, ale co i jak to już po zapoznaniu się z kosztami.

oczywiscie, jak tylko dostaniemy informacje na ten temat-natychmiast przekazemy.

Poki co, kto moze niech chociaz podrzuca te watki:
viewtopic.php?f=1&t=132921&start=720 ---> watek ogolny calego zwierzynca u Justyny
viewtopic.php?f=1&t=120910&start=780 ---> watek Matyldy, niezwykle spokojnej, grzecznej kociej damy, ktorej los wielokrotnie dal solidnie w kosc, a teraz jeszcze ten rak :cry:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw gru 01, 2011 21:56 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Czekamy w takim razie na informacje :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Pt gru 02, 2011 21:07 Re: Fundusz Onkologiczny - prosimy zgłaszać beneficjentów!

Więc miesięczne leczenie Ozziego to średni koszt 85zł, Matyldy drugie tyle. Czasem są dodatkowe koszta, gdy następuje pogorszenie. :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

[poprzednia][następna]