*Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw kwi 16, 2015 21:02 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

wiewiur pisze:Jolabuk5 wielkie kciuki za wyzdrowienie Maćka :ok:

Dziewczyny, "wyszperałam" kolejny nowotwór viewtopic.php?p=11065565#p11065565 .
Zaprosiłam do naszego wątku.

No właśnie :oops: Zgłaszam się w imieniu 70-cio letniej Pani Jadwigi, której koteczka ma nowotwór :( żeby się nie dublować zacytuję sama siebie:
U Pani Jadwigi mieszka sobie Funia. Funia jest córką Dzikuski, która niedawno odeszła. Tak jak jej mama jest dzika, choć nie aż tak bardzo, bo od małego była w mieszkaniu. Wczoraj Pani Jadwiga zauważyła, że koteczka ma zakrwawione futerko na brzuszku. Dziś Pani Jadwiga pojechała z nią do weterynarzy i okazało się, że ma na sutku duży nowotwór wypełniony ropą, który się otworzył. Podobno paskudnie to wszystko wygląda, z rany śmierdzi, a kita ma skłonność genetyczną po matce, która również miała nowotwór... Dziś kotka dostała antybiotyk przeciwzapalny, a w przyszły czwartek jest umówiona na zabieg usunięcia gruczołu mlecznego wraz z sąsiadującym węzłem chłonnym i przy okazji będzie mieć usuwaną część zębów. Można oddać pobraną tkankę na biopsję ale weterynarze są prawie pewni, że ten nowotwór jest złośliwy... Najgorsze, że to są kolejne koszty.

Czy możemy liczyć na pomoc?
Edit. Zasady już doczytałam, myślę, że nie będzie problemu ze scanem diagnozy ani opisu wizyty, a później dalszych zabiegów i faktury.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt kwi 17, 2015 16:40 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Jestem za pomocą :ok:

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Pt kwi 17, 2015 18:28 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Również jestem za
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt kwi 17, 2015 20:10 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Dziękuję :) Dziś Pani Jadwiga dopytała wetów o koszty - RTG przed operacją 30 zł, badanie histopatologiczne 60 zł, sama operacja między 180, a 200 zł. Jest umówiona na zabieg na przyszły czwartek i przed samym zabiegiem będzie zrobione RTG. Generalnie weci poparli wszystko, co nasza wiewióreczka zaproponowała na jadwigowym wątku ;) No i jeśli dojdzie do operacji, to cała listwa mleczna będzie usunięta.

michalinadzordz

Post » Pt kwi 17, 2015 20:21 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Biedna kicia, oby szybko doszła do siebie. Oczywiście też jestem za pomocą.

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Sob kwi 18, 2015 12:26 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Też jestem za pomocą :ok:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob kwi 18, 2015 21:58 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Kochane jakie konkretnie warunki muszę spełnić byście podjęły ostateczną decyzję co do pomocy? Musimy się zastanowić jak rozłożyć wydatki :oops:

michalinadzordz

Post » Nie kwi 19, 2015 16:52 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Myślę, że sprawa jest tak jasna, że pozostali nie będą mieli nic przeciwko pomocy dla Funi :ok:

Tak, jak na pierwszej stronie :) Czyli faktura/rachunek na nazwisko opiekunki Funi - z treści musi wynikać, że jest to leczenie raka u Funi. Kwota dofinansowania to maks. 200 zł, ale w takich przypadkach, jak u Pani Jadwigi, możemy pokryć całość (dużo kotów po opieką, wszystko udokumentowane na forum...).
Najchętniej przelewam na konto lecznicy, chyba, że już zapłaciłyście/musicie zapłacić gotówką, to wtedy na konto opiekunki kota (potrzebny będzie numer rachunku, na jaki mam przelać pieniądze).
I poprosimy o obrazek (zdjęcie/skan) opisu wizyty oraz, jak już będzie, wyniku badania histopatologicznego :)
Zdjęcie/skan faktury proszę zamieścić tu, na wątku (dane wrażliwe, tj. adres Pani Jadwigi, jak najbardziej można zasłonić, byle nazwisko zostało :) ).

Edit: dotyczy kwoty dofinansowania :)
Ostatnio edytowano Nie kwi 19, 2015 17:01 przez vega29, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

vega29

Post » Nie kwi 19, 2015 16:57 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

vega29 pisze:Tak, jak na pierwszej stronie :) Czyli faktura/rachunek na nazwisko opiekunki Funi - z treści musi wynikać, że jest to leczenie raka u Funi. Kwota dofinansowania to maks. 200 zł. Jeśli kwota z faktury przekroczy tą wartość, dopłacacie różnicę we własnym zakresie. Najchętniej przelewam na konto lecznicy, chyba, że już zapłaciłyście/musicie zapłacić gotówką, to wtedy na konto opiekunki kota (potrzebny będzie numer rachunku, na jaki mam przelać pieniądze).
I poprosimy o obrazek (zdjęcie/skan) opisu wizyty oraz, jak już będzie, wyniku badania histopatologicznego :)
Zdjęcie/skan faktury proszę zamieścić tu, na wątku (dane wrażliwe, tj. adres Pani Jadwigi, jak najbardziej można zasłonić, byle nazwisko zostało :) ).

We wtorek Pani Jadwiga jedzie z inna kotka do lecznicy, ma wziac opis i podac go mojej mamie do zeskanowania, takze postaram sie we wtorek wieczorem dodac tutaj opis. Wszystkie badania i potencjalna operacja sa umowione na czwartek i tez poprosze Pania Jadwige o wziecie opisu z faktura. Lecznica juz wielokrotnie zgadzala sie by dokonywac przelewow bezposrednio na ich konto, wiec nie bedzie z tym problemow. Tylko wszystko zalatwiam na odleglosc 160 km, wiec moga byc z tego powodu male opoznienia, ale mam nadzieje, ze mi wybaczycie :oops:

michalinadzordz

Post » Nie kwi 19, 2015 17:03 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Szybka jesteś :) Właśnie zedytowałam posta, bo właściwie kotom u osób takich, jak Pani Jadwiga, możemy pokryć i koszt operacji i RTG i badania histopatologicznego...
Obrazek

vega29

Post » Nie kwi 19, 2015 19:55 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

vega29 pisze:Szybka jesteś :) Właśnie zedytowałam posta, bo właściwie kotom u osób takich, jak Pani Jadwiga, możemy pokryć i koszt operacji i RTG i badania histopatologicznego...

Chciałam na pw zaproponować, żeby ten przypadek potraktować jako "1. Fundusz wspomaga w pokryciu kosztów diagnostyki nowotworowej, operacji onkologicznych oraz badań onkologicznych i leczenia paliatywnego. Kwota wsparcia wynosi do 200zł. W wyjątkowych przypadkach członkowie funduszu ustalają indywidualną kwotę pomocy." , czyli, jak wynika z wyliczeń michalinadzordz 270/290 zł. Skoro to już poszło "otwartym kanałem", to jestem za pokryciem całej tej sumy :ok: .

wiewiur

Post » Nie kwi 19, 2015 20:01 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Jejku dziękuję :oops: będę na bieżąco informować :)

michalinadzordz

Post » Śro kwi 22, 2015 5:02 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Dziewczyny, pamiętam, jak oferowałyście mi pomoc dla Gołąbki - to było bardzo krzepiące :1luvu: , choć Gołąbka nie była pajetką onkologiczną i nie skorzystałam ... teraz mam pacjentkę onkologiczną. Babcia Nova viewtopic.php?f=1&t=165119&start=495#p11065853 - podwórkowa seniorka, względnie obsługiwalna. Ma narośl w pyszczku o cechach średniej złośliwości (z obserwacji). Ponieważ udało się ją podleczyć do stanu, w którym można usunąć zniszczone zęby, jest też opcja pobrania wycinka i zrobienia histopatologii za jednym zamachem. Być może wet zechce wykonać też RTG, żeby zobaczyć, czy nie ma nacieku na kość - w lutym nie było.
Babica jest u mnie od ok 2 miesięcy, wieczorem mogę podać więcej szczegółów lub wrzucić link do zdjecia narośli. Czy mogę ubiegać się o wsparcie na histopatologię dla niej?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro kwi 22, 2015 10:41 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Dziewczyny przepraszam, że nie dodałam jeszcze scanu ale Pani Jadwiga sama się pochorowała i krążyła po lekarzach. Wszystko wrzucę jutro. Mam nadzieję Funia, że nie ma przerzutów do płuc :roll:

michalinadzordz

Post » Śro kwi 22, 2015 11:16 Re: *Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Alix76, podglądam trochę babcię Nova i trzymam za nią kciuki, nawet miałam coś napisać, gdy obraziła się za zbyt mało zachwytów nad jej ostatnią sesją fotograficzną, ale... niezbyt rozmowna jestem i jakoś się nie zdecydowałam :oops: .
Myślę, że pomoc z funduszu jak najbardziej się Babci należy (koszt histopatologii i rtg).
Pewnie, napisz kilka słów o Babci, link też możesz wrzucić. Znanemu kotu chętniej się pomaga.

wiewiur

[poprzednia][następna]