Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Wto paź 26, 2010 10:18 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Bardzo, bardzo żal, że tak mało dane Mazurce było czasu aby nacieszyc się ciepłem kochających rąk. Mało mam możliwości włączenia się na forum, ale zawsze śledziłam wątek Mazurki, z olbrzymim szacunkiem i pochyleniem głowy dla dziewczyn, ale szczególnie zawsze myśląc z bólem o jej cierpieniu,
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Wto paź 26, 2010 11:00 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Kinya pisze:Kochani, ja idę spać, bo za dużo tych emocji było dzisiaj, (odszedł nam jeszcze jeden maluszek na tymczasie :( ), a rano trzeba wstać.
Zastanówcie się proszę co dalej, a ja ze swojej strony chciałam nieśmiało podsunąć pomysł pomocy kotom, które znikąd jej nie mają, a idzie zima i większość z nich po prostu zginie. My staramy się tam pomagać w miarę naszych skromnych możliwości, ale prawda jest taka, że (zwłaszcza maluchy) czeka po prostu śmierć. Chodzi o koty z tego wątku: viewtopic.php?f=13&t=115633
Pasowałoby chociaż wysterylizować kotki (w pierwszej kolejności aborcyjnie, bo brzuchate już chodzą) i zabrać stamtąd kocięta. Może część funduszy przeznaczyć na taką akcję?
Przemyślcie to proszę. Decyzja należy oczywiście do Was. Wiem, że ile pieniędzy by nie było, to i tak zawsze będzie mało żeby pomóc wszystkim kotom w potrzebie. Dlatego chciałabym żeby zostały spożytkowane jak najrozsądniej.

Piszę to wszystko, a i tak ciągle nie wierzę, że Mazurki już z nami nie ma...

Jeśli o mnie chodzi, to równie fajny pomysł, jak fundusz. Mam sentyment do Tarnowskich Gór, wiem gdzie jest ten stadion :( :(
No chyba, że ewan myśli inaczej i obstawia jednak fundusz...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto paź 26, 2010 11:29 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Vega, ja jestm zgodny typ :P myślę, że z funduszem dobry pomysł ale to wszystko jeszcze potrwa zanim się go uruchomii a w Tarnowskich Górach pomoc ptrzebna na już. W tym tygodniu nie dam rady ale w przyszłym podeślę Ci jeszcze kilka rzeczy to dołączysz do bazarku i może więcej kaski wpadnie - bo Ty jesteś bazarkowa specjalistka :D
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto paź 26, 2010 18:16 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Mazurko, pamietamy.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Wto paź 26, 2010 18:25 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

:cry:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto paź 26, 2010 19:31 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Dopiero przeczytałam, co się stało .Aż mnie serce rozbolało.Nie mogę przestać wyć.
Żegnaj skarbeczku [*]
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto paź 26, 2010 22:03 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

[*] Mazurko ....
[*] kotku spod jałowca ...
magdajedral

Post » Wto paź 26, 2010 22:22 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

:cry:

[']
Ostatnio edytowano Śro paź 27, 2010 7:45 przez Dorota, łącznie edytowano 1 raz
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto paź 26, 2010 22:23 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

:( :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Wto paź 26, 2010 22:38 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

wpaniały ten pomysl z funduszem imienia dzielnej i ukochanej Mazurki ..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro paź 27, 2010 10:15 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Witajcie, przepraszam, że nie pisałam.
Wczoraj miałam zabieg chirurgiczny, który przełożyłam z 12-go, bo 14-go jechałam z Mazurką do Warszawy i to było najważniejsze. Powoli dochodzę do siebie, ale na razie nie mogę mówić, więc proszę nie dzwonić - szkoda impulsów ;)

Z drugiej komórki ściągnęłam dwie fotki Mazurci z wizyty w Białobrzeskiej, kiedy dostawała kroplówkę. Była bardzo grzeczna - jak zawsze :(
Obrazek
Obrazek

Co do funduszy, to wciąż czekamy na opinie ofiarodawców. Na razie nie zgłosił się nikt do prowadzenia Funduszu Onkologicznego, a ja wiem, że nie podołam - z braku czasu przede wszystkim. To duża odpowiedzialność, więc nic na hurra. Pieniądze na pewno nie przepadną, wszystko jest pod kontrolą.
Koty w TG są w naprawdę tragicznym położeniu, więc może połowę pozostałej kwoty przeznaczymy na fundusz, a połowę na sterylki kotek w tym miejscu? Jakieś pieniądze na zabiegi są obiecane, ale trzeba działać na już, bo zima za pasem, a kotki zaczną rodzić i maluchy poumierają :( W jednej z lecznic udało się wynegocjować cenę 60 złotych za zabieg,więc za 420 złotych można wysterylizować aż 7 kotek! Pozostałe 400 złotych zostałyby jako kwota założycielska funduszu. Co Wy na takie rozwiązanie?
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro paź 27, 2010 10:20 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Kinya,
myślę że powinnaś sama podjąć decyzję i ta ostatnia jest super.
trzeba pomagać na bieżąco, kotki wysterylizować i tyle.
wiemy, że pieniądze nie zginą i tym się nie martw.
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro paź 27, 2010 10:44 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

My z ewan (ewan mam nadzieję, że wybaczysz mi pisanie za zespół ;) ) jesteśmy za! W gruncie rzeczy, jeśli chcesz czekać na decyzję pozostałych ofiarodawców, to pieniądze z bazarków wystawionych z fantów ewan (czyli wszystko, co zostało, poza tymi 60 zł, o których pisałyśmy sobie na pw - tu muszę jeszcze zapytać ofiarodawcę rzeczy - zapomniałam o tym :oops: ) możesz spokojnie przeznaczyć na koty z TG. Doślę ci na ten cel jeszcze utarg z ostatniego bazarku, a obecny przekształcę na bazarek dla kotów z TG.
:ok: :ok: :ok:

Mazurko (*) - pamiętamy Koteńko...
Obrazek

vega29

Post » Śro paź 27, 2010 11:32 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Dla kotów z TG poszło 18 zł - to jeszcze z bazarku robionego pierwotnie dla Mazurki.
Obrazek

vega29

Post » Śro paź 27, 2010 12:05 Re: Nasza Kochana wiejska kotka Mazurka - za TM [*]

Ja wprawdzie nie byłam ofiarodawcą "z własnej kieszeni", ale zrobiłam bazarek, więc pozwolę sobie wyrazić opinię :mrgreen:

Jak dla mnie przeznaczenie części pozostałych pieniędzy na koty z TG jest OK :ok: Co do funduszu, to pozostaje kilka kwestii (warunków), które muszą zostać spełnione. Osoba do prowadzenia (wątek) najlepiej z kontem (bo jeśli w ramach fundacji, to musi to być osoba jakoś z tą fundacją związana) - tak jak to jest w przypadku funduszu kotki Rozalki czy Pokrzywki, ale przede wszystkim chętni do uczestnictwa, którzy zadeklarują comiesięczne wpłaty. To by trzeba ustalić, żeby fundusz miał sens. W takie coś musi się zaangażować kilka osób, żeby wyłapywać na forum (czy gdzie indziej) potrzebujących, prowadzić wątek, rozliczenia itp. Fundusz musi mieć ręce i nogi, jeśli tego nie uda się zorganizować, to jestem za tym, żeby resztę kwoty przekazać po prostu innym potrzebującym, może np. właśnie kotom z nowotworami - trzeba by poszukać na forum ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

[poprzednia][następna]