Pilny wybitny onkolog Kraków na cito!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Nie sie 17, 2025 14:46 Pilny wybitny onkolog Kraków na cito!

Nie chce zakładać specjalnie na to wątku bo wiem że jest na to osobny temat ale pali mi się grunt pod nogami dlatego proszę was o pomoc. :201494 :placz: Poszukuje naprawdę dobrego onkologa/chirurga w rejonie Kraków i okolice na pierwszy rzut. Jak to nie pomoże będę szukać dalej. Zabawy z ortopedami skończyły się na tym że zmiana strasznie urosła, wciąż jest nie potwierdzone 100% że to nowotwór, ale po dzisiejszej wizycie u pierwszego dostępnego onkologa mnie poprostu wewnętrznie zastrzeliło i mimo wszystko zrobię wszystko bez względu na cenę żeby uratować kota nogę po paskudnej diagnozie wyssanej z palca. Dwóch ortopedów przewidywało że jest możliwość że opuchlizna na nodze Plutona to nowotwór z możliwością amputacj, ale pani dzisiaj wyjechała mi diagnoza niemal śmierci mimo amputacji co nie ma na to żadnych rokowań.

Dlatego proszę o polecenie jakiegoś wybitnego specjalisty. Sprawa napewno nie jest łatwa bo powiązana z ortopedią, ale liczę i modłę się że coś się w końcu uda. Tylko muszę działać bo przy okazji anemia znów mi postępuje :201494 :201494 :201494

erinn26

Od: Sob lut 03, 2024 19:55

Post » Nie sie 17, 2025 21:42 Re: Pilny wybitny onkolog Kraków na cito!

Hmm brzmi jakbyś nie dowierzała diagnozom lekarzy. Zakładam, że nie wyrokują bez szczegółowych wyników badań? Jeśli kota widział niejeden lekarz (i ortopeda, i onkolog) to zapewne wykonał rentgena/tomograf i sprawdził, co dzieje się w kości i tkankach? Było wykonane badanie krwi? Czy kot miał robioną biopsję? Jeśli "zmiana strasznie urosła" to wielce prawdopodobne, że masz do czynienia z nowotworem złośliwym. Słyszę spore wypieranie, "diagnoza wyssana z palca". A cóż innego to może być jeśli nie nowotwór, skoro zmiana strasznie urosła? Chcesz prawdy czy nie dopuścisz do siebie faktów? Wybitny specjalista zaprzeczy faktom, bo nie chcesz ich usłyszeć? Sprawa jest zapewne łatwa, ale trudna do zaakceptowania przez właściciela. Jeśli to rak, to nie będzie kwestia ratowania nogi, tylko ratowania życia.

kitkunia

Od: Czw sty 23, 2025 22:21

Post » Czw wrz 04, 2025 9:50 Re: Pilny wybitny onkolog Kraków na cito!

Polecam doktora Gładysiewicza na Praskiej. Nam również ortopeda i 2 onkologow odebrali nadzieję, dopiero dr Gładysiewicz ja przywrócił. Oczywiście diagnoza okazała się nowotworem tak jak zakładał każdy z lekarzy, ale rokowanie już było wyssane z palca. Wcale się nie dziwię, że Pani nie dowierza i szuka dalej. U nas była biopsja i wykazała mięsaka, TK również pokazywało nowotwór. Natomiast po amputacji i badaniu zmiany wyszedł kostniakomięsak.

nellym

Od: Wto cze 03, 2025 8:46