Guz w jelicie u naszej Gajki, prosba o weryfikacje RTG

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw sty 05, 2017 13:17 Guz w jelicie u naszej Gajki, prosba o weryfikacje RTG

Witajcie,
Nastza Gaja ma juz 15 lat, ostatnio strasznie schudla, myslalam, ze przez brak zebow nie je juz tyle suchej karmy co zwykle. Zaczelam ja podkarmiac ( w sumie wszystkie koty). Reszta sie mocno zaokraglila, a Gaja jeszcze bardziej schudla. DO tego doszla ostatnio wodnista kupa, bardzo smierdzaca....
Wybralam sie do weta z zamiarem zrobienia badan krwi ( mialam nadzieje, ze to nerki i na renalu da sie Gajke podniesc).
Wetka ja obmacala i stwierdzila guza w jelitach. Zrobila RTG.
Wg niej kotu nalezy skrocic cierpienia , bo juz nic nie da sie zrobic.
Jednak ja mam watpliwosci, Gaja je, przemieszcza sie, korzysta w kuwetki, nie wymiotuje.
Dzis po poludniu bede ja konsultowac z innym wetem i zmusze go, zeby mi kota chociaz nawodnil....
Wklejam tez zdjecie RTG. Moze mi ktos potwierdzic, ze na zdjeciu jest guz ?
Mnie pokazano okragle cos i powiedziano, ze to guz, i ze sa jeszcze dwa mniejsze.
Po powrocie do domu Gaja wrabala cala saszetke convalescence, zrobila siku i poszla do siebie

http://imgur.com/a/x0PuV

Z gory bardzo dziekuje za informacje.

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Czw sty 05, 2017 16:15 Re: Guz w jelicie u naszej Gajki, prosba o weryfikacje RTG

Żeby potwierdzić guz dobrze jest zrobić USG.
Jeśli kotka ma guza, to w zależności od jego charakteru możliwe jest leczenie, przynajmniej paliatywne, utrzymujące ją w dobrym stanie jak najdłużej. Póki kicia się nie najgorzej czuje, nie ma mowy o usypianiu.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw sty 05, 2017 20:09 Re: Guz w jelicie u naszej Gajki, prosba o weryfikacje RTG

W sobote mamy termin na usg. Wet ja nawodnil, chociaz zauwazylam, ze pije. Zjadla polowe saszetki conva.
Niestety chyba sie z nami zegna.... przyszla najpierw do mnie na chwile na kolana, potem do meza, zajzala do kuchni I wrocila do siebie ( na polke kolo dekodera, gdzie ma cieplo).

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Pt sty 06, 2017 1:22 Re: Guz w jelicie u naszej Gajki, prosba o weryfikacje RTG

:(
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pt sty 06, 2017 8:55 Re: Guz w jelicie u naszej Gajki, prosba o weryfikacje RTG

Póki jest pewność, że nic nie boli, to niech sobie robi i je co chce. Ale konsultacja w innych wetów - koniecznie.
Trzymajcie się.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 13, 2017 10:53 Re: Guz w jelicie u naszej Gajki, prosba o weryfikacje RTG

Tak jeśli wszystko jest w porządku to po co coś działać a tak konkretnego to co może jeść?

janek963

Od: Wto gru 06, 2016 8:35