» Pt paź 10, 2003 14:22
Umm, ja sie z tym nie spotkalam na forach.
Wiem ze istnieje na niektorych chatach, grupach dysk.
Rozwiazanie w sumie niby dobre, ale ma wady- wlasnie jak ktos zacytuje- widzisz te odpowiedz, poza tym nagle moze sie okazac ze nie jest sie na 100% w dyskusji...
Jedyne z czym sie spotkalam na forach (innego typu niz nasze) to to o czym pisalam w wiadomym watku: moderowanie uzytkwnika (nadzor) oraz poziom ostrzezen. Np.: pod kazdym uzytkownikiem moderator ma skale od 0 do 100% z podzialkami so klkanascie procent i za jakies konkretne przewinienie moze my kliknac "+" i wzrasta mu poziom ostrzezenia (przy czym pokazuje sie strona w ktorej moderator wysyla pm do uzytkownika o tym ze i za co dostal ostrzezenie), po dojsciu do 100 zostaje automatycznie dodany do listy nadzorowanych, za jakies super przewinieni moze tez odrazu zostac dodany do listy. Oczywiscie jesli przewinienie bylo jendnorazowe i widac poprawe, zdejmuje sie procenty. Tyle ze to rozwiazanie jest dobre przy naprawde duzej ilosci uzytkownikow, gdzie jest okreslony konkretny regulamin- inaczej bylby szybko balaan i samowolka. Tutaj by to raczej sie nie sprawdzilo: tutaj sa ini ludzi, inna kultura i innaatmofera (oczywiscie wszystko w sensie jak nabardziej pozytywnym).
Nie jestem pewna, bo az tak sie na forach nie znam, ale wydaje mi sie ze istanie mozliwosc sciagania i dokladanie do for modulow rozszerzajacych funkcje forum.... moze jest tez i "ignore".