Adopcje miau.pl - błędy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 23, 2008 14:03 Adopcje miau.pl - błędy

1. Nie można się wylogować (brak takiej opcji)
2. Błąd ze zdjęciami. Po usunięcia zdjęcia i dodaniu nowego jedno ze zdjęć jest "zapamiętywane" i nie można go żaden sposób zastąpić. Efekt widać w moich ogłoszeniach. Nie będę tego dalej testować "na produkcji".
3. Przypadkowo wykasowałam e-mail z prośbą o przedłużenie ogłoszenia. Zalogowałam się na adopcyjną i niestety nie ma tam opcji samodzielnego przedłużenia ogłoszenia. I co ja mam teraz zrobić? Wykasować ogłoszenie i jeszcze raz je założyć?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw paź 23, 2008 18:24

1. jeżeli jest to konieczne to mogę to zrobić ;)
2. testowałem to na różne sposoby i działa poprawnie, (jesteś pewna, że Twoja przeglądarka nie podstawia starego zdjęcia ?)
3. można wejść w edycje i zapisać ogłoszenie (nawet bez zmiany)
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw paź 30, 2008 8:47

lrafal pisze:1. jeżeli jest to konieczne to mogę to zrobić ;)

Zapewne dla większości osób nie ma to większego znaczenia, ale nie lubię opuszczać strony, na której jestem zalogowana "krzyżykiem". Poza tym w Firefox zamknięcie karty wcale nie oznacza wylogowania.

lrafal pisze:2. testowałem to na różne sposoby i działa poprawnie, (jesteś pewna, że Twoja przeglądarka nie podstawia starego zdjęcia ?)

No niestety, właśnie przed chwilą próbowałam zmienić zdjęcia Ziutka w Firefox 3.0.3 i IE 6.0 i zostały załadowane z powrotem stare. Poprzednio sprawdzałam to i w domu i w pracy i po jakimś czasie. Oczywiście wiem, że strony mogą ładować się z "pamięci" przeglądarki, więc w takich przypadkach wyczyszczenie tempów jest pierwsza rzeczą, którą robię.
Poza tym strona adopcyjna wycięła mi bardzo brzydki numer :twisted: Otóż chciałam zmienić treść ogłoszenia i zdjęcia. Niestety po usunięciu pierwszego zdjęcia (bez zapisania nowej treści) nową treść wcięło i wróciła stara :evil: Tak więc trzeba najpierw zapisać zmiany w treści a dopiero potem przystąpić do wymiany zdjęć (które się wcale nie zmieniają) Próbowałam też najpierw wykasować zdjęcia, zapisać ogłoszenie i dopiero dodać nowe - nic z tego, cały czas wracają stare zdjęcia.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw paź 30, 2008 10:16

po skasowaniu(zmienieniu) obrazka odswież stronę, FF faktycznie wyswietla stary obrazek nie sprawdzając co jest na serwerze.

Obrazek

Dla przykładu, zdjęcie dodałem FF i jak to wyglada (po dodaniu) na operze. Możliwe że w ustawieniach masz gdzieś "sprawdzaj obrazki co 5min" ustaw na "zawsze"
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24