śledzenie wątków nie działa

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 03, 2008 17:35 śledzenie wątków nie działa

Czytam różne wątki na forum i mając ochotę czytać je dalej, wypowiedzieć się później lub złożyć ofertę pomocy korzystam z opcji: "śledź odpowiedź w tym temacie". Niestety powiadomienia mailem przychodzę tylko z niektórych wątków lub tylko czasami przychodzą po dodaniu nowego wpisu. Nie dość, że opcja jest zawodna, to jeszcze trudno ustalić według jakiego klucza działa.
Korzystam z Mozilli.

Uprzejmie proszę o wyjasnienie i pomoc.
Serdecznie dziękuję za czas poświęcony na wyjaśnienie mojej spraw.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Wto sie 05, 2008 7:51

Ja również w tej samej sprawie, od trzech dni nie dostaje żadnych powiadomień. Co jest tego przyczyną?

Prosze o pomoc i z góry dziękuje.

Ps. też korzystam z Mozilli
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sie 05, 2008 13:00

Przepraszam,ale czy ktoś z Moderatorów, mógłby sie jednak wypowiedzieć, dla czego nie dostajemy powiadomień ?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sie 05, 2008 15:09

admin wyjasnil w innym watku na ten temat

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=74920

lrafal pisze:Funkcja działa poprawnie, ale odbiór zależy od sprawności serwera pocztowego odbiorcy. Bardzo często różne systemy antyspamowe wstrzymuja pocztę z forum lub nawet uznają ją za spam.

Ostatnio musiałem odkręcać w Home.pl bo ktoś kto ma tam pocztę zaznaczył powiadomienie o PW jako spam (i automatycznie zablokowali na wszystkich swoich serwrach)
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Wto sie 05, 2008 17:48

Kaska. Dziękuję za wyjasnienie.
W moim przypadku wygląda to w ten sposób, że z niektórych wątków powiadomienia nadchodzą po każdym wpisie, z innych przychodzą po np. czterech wpisach, a potem już wcale. Z jeszcze innych nie otrzymuję żadnych powiadomień. Być może moje dodatkowe wyjaśnienia przydadzą się do uzgodnienia praktyki z teorą Irafala.
Czy mam szansę na otrzymywanie powiadomień z wszystkich zadanych wątków?
Mój e-mail jest jak poniżej:
waldemar_63@o2.pl

Czekam na dalsze wiadomości. Dziękuję raz jeszcze moderatorowi Kaska.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Czw sie 07, 2008 8:48

To u mnie jest jeszcze inaczej: przychodzą powiadomienia o odpowiedziach we wszystkich śledzonych wątkach, ale również przychodzą o takich, których nie śledzę, a zdarzyło mi się w nie wejść. I tylko niektóre, dwa albo trzy.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Sob sie 09, 2008 9:11

To u mnie jeszcze inaczej - powiadomienia najpierw przychodzą, a później przestają. Sytuacja się normuję, gdy sama zauważę śledzony wątek i wejdę doń. Wtedy znów powiadomienia przychodzą. :)

I tak przy okazji mam pytanie: czy użytkownik ma możliwość przejrzenia w jakiś sposób spisu wątków obserwowanych? Istnieje gdzieś taka lista? Pewnie nie...

joanna z kotami

Od: Czw paź 20, 2005 22:36

Post » Wto wrz 02, 2008 2:51

Raz jeszcze prośba o pomoc w związku ze śledzeniem wątków. Sytuacja jest o tyle różna od poprzedniej, że coraz mniej powiadomień o nowym wpisie otrzymuję na skrzynkę pocztową. Proszę administratowa o przyjrzenie się problemowi. Dziękuję i pozdrawiam.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Wto wrz 02, 2008 7:45

Śledzenie działa, ale dużo serwerów poczty odrzuca listy z tematami gdzie są polskie znaki, lub traktuje je jako spam.
I jeszcze - powiadomienie przychodzi tylko raz (a nie z każdą wypowiedzią na forum w temacie) serwer będzie ponownie powiadamiał jak wejdziesz w temat - wtedy znowu powiadomi Ciebie o zmianach znów tylko raz.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Wto wrz 02, 2008 18:40

lrafal pisze:Śledzenie działa, ale dużo serwerów poczty odrzuca listy z tematami gdzie są polskie znaki, lub traktuje je jako spam.Mam konto pocztowe,jak poniżej:
waldemar_63@o2.pl

I jeszcze - powiadomienie przychodzi tylko raz (a nie z każdą wypowiedzią na forum w temacie) serwer będzie ponownie powiadamiał jak wejdziesz w temat - wtedy znowu powiadomi Ciebie o zmianach znów tylko raz.

Tak, wiem.

Dziękuję Ci bardzo za błyskawiczną odpowiedź.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Wto wrz 02, 2008 18:59

<waldemar_63@nowy.go2.pl> (expanded from <waldemar_63@o2.pl>): delivery
temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]: server dropped
connection without sending the initial greeting
Obrazek

lrafal

Post » Wto wrz 02, 2008 20:56

Irafal. Na zdjęciu w Twoim podpisie są dwa Maine Coony?
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Wto wrz 02, 2008 21:09

jedna kotka Norweska Leśna :wink:
Obrazek

lrafal

Post » Wto wrz 02, 2008 22:00

lrafal pisze:jedna kotka Norweska Leśna :wink:

Ciągle mam trudności i mylę Maine Coony z Norweskimi Leśnymi. Pomimo literatury przyswojonej na temat obu ras. Przepraszam. Natomiast pewien jestem, że na zdjęciu jest jeszcze jeden kot.

Pozostałą pocztę mailową na podany wcześniej adres mojej poczty, otrzymuję bez skarg ze strony nadawców tejże.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar