Zdjecie w sygnaturce jako aktywny link - nie wychodzi! :(:(

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 24, 2008 22:39 Zdjecie w sygnaturce jako aktywny link - nie wychodzi! :(:(

No kurcze no! :evil: :lol:

chcialam miec w sygnaturce zdjecie mojego kota - ktore bylo by jednoczesnie linkiem do watku o nim - czyli tak jak ma wiele osob na tym forum - po kliknieciu na fote : tadam!!!!! otwiera sie watek :)

teraz mam tu fote Salemka na tej samej zasadzie ale kod byl do pobrania na watku Salemkowym - i go tylko skopiowalam

Probowalam na jego przykładzie :
tak wyglada kod Salema (wstawilam spacje zeby sie nie zmeinil w fotke :))
[img]http%20://images32.fotosik.pl/287/eab61903f875299d.jpg[/img]

rozumiem ze to " http: // tiny.pl/kf..." - to skrocony link do watku
a " http: // images......jpg" - to fotka zamieszczona na fotosiku



i teraz probuje ze swoim :

Skrocony link do watku o Gringo:
http://tiny.pl/kn93

fotka wstawiona na fotosiku
Obrazek
(wybralam "pelny rozmiar na forum")

no i probuje polaczyc jedno z drugim w taki sam sposob jak ma Salem, wychodzi cos takiego:

[url=http://tiny.pl/kn93http://images25.fotosik.pl/234/c97290ccf3a79234.jpg[/url]

(po wstawieniu spacji zeby nie zmienial sie w link to wyglada tak:

[url=http ://tiny.pl/kn93http: //images25.fotosik.pl/234/c97290ccf3a79234.jpg[/url]

Co rbie nie tak?
moze wstawaim zla opcje z fotosika? czyli nie " pelen rozmiar na forum"tylko cos innego? :(

Buuu - ciemna masa jestem !

zielona.ona

 
Posty: 1008
Od: Wto sty 29, 2008 10:15
Lokalizacja: Warszawa

Post » Wto cze 24, 2008 23:52

Użyj: http://imageshack.us jako miejsce do wrzucenia zdjęcia, dostaniesz linka z kodami na forum, działa jak widzisz u mnie. Takiego linka możesz jeszcze dodatkowo skrócić poprzez http://tnij.org wtedy na podpisie zmieści się więcej literek.

Mój kod sygnatury wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tnij.org/z5.jpg][img]http://tnij.org/z1.jpg[/img][/URL], [img]http://tnij.org/z3.png[/img]

Wspaniała przygarnięta śnieżna tygryska (srebrny kot europejski?), wychodząca (szelki).
Etap szkolenia każde rady w cenie. Pomóżcie mi wychować piranię na dobrego pyska!

a pełny kod przed skróceniem wyglądał tak:
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://img396.imageshack.us/my.php?image=zarra1forforumqv5.jpg]
[img]http://img396.imageshack.us/img396/397/zarra1forforumqv5.th.jpg[/img][/URL],  [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;7/st/20080502/n/Kocica+Zarra/dt/7/k/b973/age.png[/img]  Pomóżcie mi wychować piranię!

Jak widzisz, warto skracać linki bo więcej się zmieści ;). Ponadto imageshack pozwala na zamieszczenie tak jak fotosik miniaturki która po kliknięciu powiększy się.

marcinliwiusz

 
Posty: 71
Od: Wto cze 24, 2008 19:50

Post » Śro cze 25, 2008 22:03

pogubialm sie zupelnie
to nie moze byc na fotosiku??? (ma te same opcje!)

czy ktos mi moze powiedziec ktora opcje z fotosika wybrac:
pelen rozmiar na foruum, bezposredni link do zdjecia?, miniaturke?

Ew. prosba - czy jakas dobra dusza moze mi zrobic taka sygnaturke?
Link do watku podalam, fotke podalam
:(
mnie to chyba jednak przerasta
:?

zielona.ona

 
Posty: 1008
Od: Wto sty 29, 2008 10:15
Lokalizacja: Warszawa

Post » Śro cze 25, 2008 22:06

ps. umiem dodac do sygnaturki fotke ale nie umiem z tego zrobic odnosnika do watku
Moze jakby ktos mi krok po kroku napisal co robic i jak wpisac te wszystkie "http" i "img" :lol: - to bym sobie poradzila

zielona.ona

 
Posty: 1008
Od: Wto sty 29, 2008 10:15
Lokalizacja: Warszawa

Post » Czw cze 26, 2008 0:52

zielona.ona pisze:ps. umiem dodac do sygnaturki fotke ale nie umiem z tego zrobic odnosnika do watku
Moze jakby ktos mi krok po kroku napisal co robic i jak wpisac te wszystkie "http" i "img" :lol: - to bym sobie poradzila



Wrzuć mi na mejla liwiusz_amoniusz @ interia.pl zdjęcia Twojej gadziny zrobię Ci od ręki podpis taki jak sobie życzysz. Podaj mi tekst jaki mam też tam dopisać jeśli się zmieści. Mój adres mejlowy oczywiście napisz bez spacji po znaczku małpa @

marcinliwiusz

 
Posty: 71
Od: Wto cze 24, 2008 19:50

Post » Czw cze 26, 2008 22:35

wyslalam - ogromnie dziekuje! :)

zielona.ona

 
Posty: 1008
Od: Wto sty 29, 2008 10:15
Lokalizacja: Warszawa

Post » Pt cze 27, 2008 6:44 Re: Zdjecie w sygnaturce jako aktywny link - nie wychodzi! :

Zrobiłaś tak:

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/kn93[img][/img]http://images25.fotosik.pl/234/c97290ccf3a79234.jpg[/URL]


A powinnaś zrobić tak:

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/kn93][img]http://images25.fotosik.pl/234/c97290ccf3a79234.jpg[/img][/URL]


Wtedy efekt jest taki:

Obrazek

Praca domowa: znajdź dwa szczegóły, którymi różnią się górny i dolny kod :twisted: ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Avatar użytkownika
 
Posty: 11507
Od: Wto maja 20, 2003 11:31
Lokalizacja: Warszawa

Post » Pt cze 27, 2008 7:48

raz dwa trzy - proba mikrofonU :)

ps. ale widze gdzie zrobilam blad w moich probach - dalam [ / img] w srodku a nie powinno tak byc :)
chyba jestem na dobrym tropie :)

zielona.ona

 
Posty: 1008
Od: Wto sty 29, 2008 10:15
Lokalizacja: Warszawa

Post » Pt cze 27, 2008 8:58

zielona.ona pisze:raz dwa trzy - proba mikrofonU :)

ps. ale widze gdzie zrobilam blad w moich probach - dalam [ / img] w srodku a nie powinno tak byc :)
chyba jestem na dobrym tropie :)


Do tego jeszcze zjadłaś "]" po linku do wątku ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Avatar użytkownika
 
Posty: 11507
Od: Wto maja 20, 2003 11:31
Lokalizacja: Warszawa

Post » Pt cze 27, 2008 10:21

Haaaa!!!! Jestem genialna!
Udało mi sie
:lol: :lol: :lol: :lol:
ps. wybrałam opcje " bezposredni link do zdjecia" wczesniej wybieralam "pelen rozmiar na forum" moze dlatego nie dzialalo (oprocz tego ze pogubilam pewne elementy kodu :))
Ostatnio edytowano Pt cze 27, 2008 10:53 przez zielona.ona, łącznie edytowano 1 raz

zielona.ona

 
Posty: 1008
Od: Wto sty 29, 2008 10:15
Lokalizacja: Warszawa

Post » Pt cze 27, 2008 10:22

Dzieki wszystkim za pomoc! :)

zielona.ona

 
Posty: 1008
Od: Wto sty 29, 2008 10:15
Lokalizacja: Warszawa

Post » Śro lip 02, 2008 16:42

próba
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

 
Posty: 1309
Od: Wto sie 07, 2007 22:03
Lokalizacja: Kraków

Post » Sob sie 09, 2008 23:03

działłłą ach czyż działa?
Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27 ... #p10371487 - wyprzedaję masę rzeczy, znajdź coś dla siebie!

Keirzontko

 
Posty: 446
Od: Sob lip 12, 2008 19:54
Lokalizacja: Kraków | Warszawa Mokotów

Post » Nie paź 12, 2008 12:28

próba


[img]http://img504.imageshack.us/my.php?image=luckyxy5.jpg[img]
Obrazek

aragostini

 
Posty: 45
Od: Nie mar 05, 2006 9:56
Lokalizacja: Poznań

Post » Nie paź 12, 2008 12:33

Pomózcie mi please - nie wychodzi mi :cry:
Obrazek

aragostini

 
Posty: 45
Od: Nie mar 05, 2006 9:56
Lokalizacja: Poznań

[następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości