Witam serdecznie,
Ciekawe czy ktokolwiek z was patrzył kiedyś na stronę bez grafiki? ;) Wygląda to mniej więcej okropnie :>
1. Na górze strony wszystkie nagłówki powtarzają się dwukrotnie, np FAQ FAQ, Szukaj Szukaj, to za sprawą opisów (altów w obrazkach), nie powinno ich być bo przez to wszystkoe jest podwójnie i niepotrzebnie zajmuje miejsce...
2. Brak emotek charakteryzuje się dodawaniem wkurzającego angielskiego tekstu. Chętnie w ogóle wykopałbym te emotki i z opcji pisania wiadomości (zajmują jakieś 40% ekranu!) W profilu jest niby opcja do tego, ale chyba nie działa?
3. Na dole każdej wiadomości było pole, które obrazkami pokazywało odnośniki do profilu, strony www i takich tam dla każdej osoby, ale... bez grafiki jest tekst.. duuuży tekst i najczęściej nie mieści się nawet na 1024x768, wygląda na to że tabelki standardowo mają za wielki styl dla tekstu..
4. upload.miau.pl to jakaś pomyłka... Nie dość, że ogromnie trudno o zdjęcie tam, to jeszcze są numery z znikaniem fotek.. Proponowałbym to zamknąć, jest tyle darmowych serwerów.. Poza tym można by wtedy włączyć grafikę właśnie z tego tylko serwera (nie ściągną się wtedy podpisy i takie tam).
5. Czy można wyłączyć sobie adopcje z dołu strony? Kotka nie zaadoptuję na pewno, znajomi mają kotków za wiele do oddania, dla mnie liczą się każde dane... Zawsze tam jest niemal do tego zdjęcie, zawsze losuje się niemal inne, zawsze to kilkanaście bajtów..
6. Gdzieś znikła opcja dotycząca wyłacznia podpisów.. moim zdaniem mały avatar jest lepszym wyjściem jednak, ale skoro tak zadecydowano to trudno.. Przy gprs jednak wolałbym widzieć tylko tekst.. Bez zbędnych dodatków, a już zwłaszcza grafiki.. Podpisy bez tego oberżnięte niestety okropnie wyglądają.
Jak widzicie łącząc się przez GPRS i komórkę nie jest łatwe życie, jestem teraz w jakimś lesie, kilka metrów od morza, komórka w porywach osiąga sygnał na 20% (mierzone powiedzmy miernikiem co do 1% ;) Co chwilkę jak lepiej zawieje wiatr przerwy, w nocy jak jest spokojnie i nie ma sztormu to nawet 3-4kB/s osiąga ;) No dobra, to ekstremalne warunki, ale pomyślcie o takich narwańcach jak ja :D