Wstawianie filmików...

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 26, 2006 20:24 Wstawianie filmików...

Chcialabym uzyskac odpowiedz na pytanie postawione juz przez Basik(http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=28689)

Chcialabym wstawic filmik na forum, to znaczy najpierw filmik na jakis serwer a potem link do filmika..

Czy znacie jakies strony internetowe stosowne do tego??
Kontakt raczej przez e-mail lub komorki.

aisak

Od: Sob paź 29, 2005 16:15

Post » Śro kwi 05, 2006 15:18

Przyłaczam się do pytania.

Ja np adoptowałam forumowego kotka i fajnie byłoby wstawić jakiś filmik, żeby było wiadomo jak się kocia miewa :) Na zdjęciach nie wszystko widać...

Znacie jakieś fajne strony gdzie można załadować nieduże nagranie-filmik??
Obrazek

Ukradły mi po kawałku serca... Behemot, Figelotka, Pirat, Rutka, Burratino...

olifka1

Od: Czw sty 05, 2006 19:00

Post » Czw kwi 06, 2006 0:38

Wiem o takich:

http://www.yousendit.com/ - niestety doskonała ta stronka nie jest, ale nie wymagajmy za dużo od bezpłatnego serwera. Tak więc plik można ściągnąć tylko 25 razy w ciągu 7 dni (raczej mało na forumowe potrzeby :wink: ); po tym czasie plik zostaje usunięty z serwera.

http://www.metacafe.com/ - trzeba sie zarejestrować, ale nie znam szczegółów co i jak - jak ktoś doczyta niech napisze :)
Diabolina
Obrazek

ankaa

Od: Wto sty 25, 2005 23:57

Post » Czw kwi 06, 2006 7:25

Podobno OK choć sam nie używałem http://www.putfile.com/
Obrazek

G.N.

Od: Nie lip 21, 2002 15:31

Post » Czw kwi 06, 2006 7:32

Dziekie za linki.....

po pracy wyprobuje....

:wink:

aisak

Post » Sob kwi 08, 2006 20:51

Ja mam pytanie jaki program jest potrzebny aby odtworzyć film z aparatu cyfrowego
"Nie szanujemy jakoś w ludziach miłości do zwierząt,pokpiwamy sobie z czyjegoś przywiązania do kotów.Czyż jednak nie jest tak,że najpierw przestajemy lubić zwierzęta, a potem-tracimy serce do ludzi?
Obrazek

zorro

Od: Sob gru 25, 2004 21:49

Post » Nie kwi 09, 2006 7:12

zalezy jakie filmik ma rozszerzenie....

na przyklad filmiki z Olypmusa mozna otwierac tylko w Quick player'ze co jest upierdliwe...bo to program mac-owski...

a z innych aparatow generalnie wystarczy windows'oski media player....

aisak

Post » Nie kwi 09, 2006 8:39

aisak pisze:zalezy jakie filmik ma rozszerzenie....

na przyklad filmiki z Olypmusa mozna otwierac tylko w Quick player'ze co jest upierdliwe...bo to program mac-owski...

a z innych aparatow generalnie wystarczy windows'oski media player....

co jest upierdliwe dla użytkowników mac'ów :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Nie kwi 09, 2006 9:01

Macda pisze:co jest upierdliwe dla użytkowników mac'ów :twisted: :wink:

Dokladnie.... :D zapomnialam to dodac....

Nie mam nic przeciwko mac-om.....we Francji musialam sie nauczyc je lubic i administrowac na potrzeby laboratorium...

chodzi mi o to, ze ten kto ma windowsa, ma media playera od razu, razem z systemem...i nic nie trzeba dodatkowo instalowac; co trzeba robic w przypadku quick playera...i to jest upierdliwe... :wink: ,

a uzytkownik mac-a ma odwrotnie :wink: , upierdliwe jest wgrywanie media playera..

ale generalnie windows i mac kompletnie ze soba nie wspolgraja moim zdaniem...

i tak, dokumenty pisane w wordzie pod mac'iem, nie otwieraja sie pod windowsem, i odwrotnie, to samo dotyczy innych programow, acrobat writer, endnote, chemdraw...itd...
i tego nie rozumie, bo skoro office robi wersje pod rozne systemy, to niech one sa chodziaz kompatypilne..

kazdy z nich mac i windows ma swoje zalety i wady...

wybor, nalezy wiec do nas.. :D :roll:

aisak

Post » Nie kwi 09, 2006 11:22

aisak pisze:ale generalnie windows i mac kompletnie ze soba nie wspolgraja moim zdaniem...

i tak, dokumenty pisane w wordzie pod mac'iem, nie otwieraja sie pod windowsem, i odwrotnie, to samo dotyczy innych programow, acrobat writer, endnote, chemdraw...itd...
i tego nie rozumie, bo skoro office robi wersje pod rozne systemy, to niech one sa chodziaz kompatypilne..

Pozwolę sobie nie zgodzić się. Już od kilku lat pliki Office'a można spokojnie przenosić między platformami – owszem, jakieś zabytkowe wersje Office'a mogą powodować problemy, ale nie róbmy z tego stwierdzenia natury ogólnej. PDFy z racji swojej natury wyświetlają się tak samo na obu platformach, co więcej – od czasu bodajże pakietu CS można (po spełnieniu pewnych warunków) prawie swobodnie pracować na plikach InDesigna czy Illustratora niezależnie od platformy.
Our survey of households in seven U. S. regions demonstrated that few citizens have bothered to equip themselves with fireproof suits and extinguishers to deal with volcanic upheaval, solar flares, or the Lord's purifying flame.

TŻ Oberhexe

Od: Nie kwi 13, 2003 0:05

Post » Nie kwi 09, 2006 11:32

to moze ja pracowalam z tymi starszymi wersjami.... :roll:

wiec pewnie nie jestem na bierzaco...bo jak wreszcie to ulepszyli, to sie bardzo ciesze..

wiem, ze byl u nas z tym problem w labo, jak jeszcze 2 lata temu, ktos cos napisal w wordzie pod mac-iem, a potem za Boga nie mozna bylo tego otworzyc na PC-ie...

a nawet rok temu, jak pisalam doktorat, to wyslalam swojemu szefowie wersje w pdf-ie z PC..i jego mac, komletnie nie otwieral....ale on chyba nawet nie mialc OS X..... :roll:

wiec sorki, jesli wprowadzilam zamet...ale takie bylo moje odczucie przez 4 lata pracy...ze wiecznie byly z tym prboblemy...

a nie jestem informatykiem... :wink: i nie mam juz stycznosci z Mac-iem...dlatego i nie znam nowosci... 8)

aisak

Post » Nie kwi 09, 2006 19:55

Wielkie dzięki za rady:-)
Mam dostać filmik chyba z olimpusa
Zależy mi na ogladnieciu filmiku gdyż jest na nim mój pies ;-)
Ja jeżeli chodzi o komp to niedouczona jestem
Jak mam Windows Xp a wiec musze zainstalować Quick player'a?
A o macach nie mam zielonego pojęcia

:oops:
"Nie szanujemy jakoś w ludziach miłości do zwierząt,pokpiwamy sobie z czyjegoś przywiązania do kotów.Czyż jednak nie jest tak,że najpierw przestajemy lubić zwierzęta, a potem-tracimy serce do ludzi?
Obrazek

zorro

Post » Nie kwi 09, 2006 19:59

no wiec...

ja tez mam olympusa, i mialam olympusy przed tem, i wszystkie filmiki z tych aparatow wymagaja wgrania quick playera jesli masz system windowsa...:)

:)

aisak

Post » Nie kwi 09, 2006 21:53

Ok Wielkie dzieki :lol:
Obrazek

zorro