Adopt3

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2005 14:43

Martwi mnie trochę brak konieczonsci rejestracji na kociarni, zeby móc pisać.

Niestety jest nie mało "czarnych kwiatków" o których szukający domów wiemy, że nie należy im kota wydawać.

Wymieniamy się przecież dyskretnie swoimi opiniami.
Teraz każdy "czarny kwiatek" moze sobie pisać jako gość i nikt już go po nicku nie rozpozna i nie ostrzeże.
Obrazek
oraz masa kociąt do kochania www.kociezycie.pl

kulka

Od: Pon lip 05, 2004 14:24

Post » Pon cze 20, 2005 14:46

kulka pisze:Teraz każdy "czarny kwiatek" moze sobie pisać jako gość i nikt już go po nicku nie rozpozna i nie ostrzeże.

Chyba nie wydasz kociaka komuś, kto nie ujawni przez Tobą swoich danych? Na przykład dla spisania umowy adopcyjnej...

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon cze 20, 2005 15:43

Estraven pisze:
kulka pisze:Teraz każdy "czarny kwiatek" moze sobie pisać jako gość i nikt już go po nicku nie rozpozna i nie ostrzeże.

Chyba nie wydasz kociaka komuś, kto nie ujawni przez Tobą swoich danych? Na przykład dla spisania umowy adopcyjnej...

Ludzie sie ucza Estravenie co mowic... naprawde...

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Pon cze 20, 2005 20:02

Estraven pisze:Chyba nie wydasz kociaka komuś, kto nie ujawni przez Tobą swoich danych? Na przykład dla spisania umowy adopcyjnej...

Oczywiście, że nie. Ale to już będą nasze ustalenia i podpisy na papierze. A nikt z forum nie zajrzy, nie przeczyta, nie zapali mu się czerwona lampka i nie napisze do mnie: "uważaj. ta sama kobieta zamówiła u mnie 2 tygodnie temu 3 kociaki i nigdy się nie pojawiła a zaczęła umawiać sie na kolejne rasowe." A takie coś mi sie zdarzyło. A nie zdarzyłoby się gdyby ta kobieta podpisywała się tutaj jako "Gość" :)
Obrazek

kulka

Post » Pon cze 20, 2005 20:12

kulka pisze:"uważaj. ta sama kobieta zamówiła u mnie 2 tygodnie temu 3 kociaki i nigdy się nie pojawiła a zaczęła umawiać sie na kolejne rasowe." A takie coś mi sie zdarzyło. A nie zdarzyłoby się gdyby ta kobieta podpisywała się tutaj jako "Gość" :)

Ktoś uparty równie dobrze może zalogować się pod nowym całkiem nickiem i wyjdzie tak samo - były zresztą takie wypadki.

W razie wątpliwości można zawsze (a nawet trzeba) napisać do moderatorów, aby sprawdzili IP osoby - to działa tak samo w przypadku zarejesterowanych jak i gości. Kilka razy otrzymywałem już takie prośby w kontekście adopcji i zwykle mogłem być w jakiś sposób pomocny.

Estraven

Post » Pon cze 20, 2005 20:42

Można. I pewnie tak trzeba będzie robić.

Co nie oznacza, że logowanie jak dotąd to miało miejsce było swego rodzaju płaszczem przeciwdeszczowym pomimo parasola nad głową:) Dodatkowym zabezpieczeniem:)
Obrazek

kulka

Post » Pon cze 20, 2005 21:11

Estraven pisze:
kulka pisze:"uważaj. ta sama kobieta zamówiła u mnie 2 tygodnie temu 3 kociaki i nigdy się nie pojawiła a zaczęła umawiać sie na kolejne rasowe." A takie coś mi sie zdarzyło. A nie zdarzyłoby się gdyby ta kobieta podpisywała się tutaj jako "Gość" :)

Ktoś uparty równie dobrze może zalogować się pod nowym całkiem nickiem i wyjdzie tak samo - były zresztą takie wypadki.

W razie wątpliwości można zawsze (a nawet trzeba) napisać do moderatorów, aby sprawdzili IP osoby - to działa tak samo w przypadku zarejesterowanych jak i gości. Kilka razy otrzymywałem już takie prośby w kontekście adopcji i zwykle mogłem być w jakiś sposób pomocny.

Jakos nam w tamtej sytuacji niekt nie pomogl - Ty bo mowiles ze nie mozesz, Irafal nawet nie odpisal na kulkowe PW... :roll: A mi gosc pol godziny stukal do drzwi, wydzwanial i darl sie do sluchawki zebym "wydala tego kocura". I jak tu pytac moderatorow?

Lena

Post » Pon cze 20, 2005 22:50

Lena pisze:Jakos nam w tamtej sytuacji niekt nie pomogl - Ty bo mowiles ze nie mozesz, Irafal nawet nie odpisal na kulkowe PW...

Na pewno odpisałem, podając te informacje, którymi dysponowałem (jak przypomnieliśmy to sobie dzisiaj na PW z jedną z forumowiczek, zaangażowanych wtedy w sprawę). Przykro mi, jeśli akurat okazały się nieprzydatne.

Estraven

Post » Pon cze 20, 2005 23:11

Estraven pisze:
Lena pisze:Jakos nam w tamtej sytuacji niekt nie pomogl - Ty bo mowiles ze nie mozesz, Irafal nawet nie odpisal na kulkowe PW...

Na pewno odpisałem, podając te informacje, którymi dysponowałem (jak przypomnieliśmy to sobie dzisiaj na PW z jedną z forumowiczek, zaangażowanych wtedy w sprawę). Przykro mi, jeśli akurat okazały się nieprzydatne.

Zgadza sie, Ty odpisales, moze zle sformulowalam - napisalam ze powiedziales ze nie mozesz. Odeslales nas do Iralala a on nawet slowem sie nie odezwal, a sprawa byla powazna.

Lena

Post » Pon cze 20, 2005 23:56

A dlaczego jedne watki adopcyjne zostały przeniesione tutaj a inne zostały na Kotach?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Wto cze 21, 2005 1:21

Lena pisze:powiedziales ze nie mozesz

Czego? Pamiętasz?

Kasia D. pisze:A dlaczego jedne watki adopcyjne zostały przeniesione tutaj a inne zostały na Kotach?

O tym jest na Technicznym.

Estraven

Post » Wto cze 21, 2005 9:47

Estraven pisze:
Lena pisze:powiedziales ze nie mozesz

Czego? Pamiętasz?

Ok, Estravenie, nie mam do Ciebie zadnego zalu, odpisales, probowales pomoc, zgadza sie. Tylko wspomnialam o sytuacji. Ale Irafal nie zachowal sie za bardzo tak jak powinien. Ale oczywiscie nie mozesz odpowiadac za niego. Tylko chcialam skomentowac wypowiedz ze zawsze mozna zwrocic sie o pomoc do moderatorow.

Lena

Post » Czw cze 23, 2005 12:39

dziala forum ?
konta domeny i lacza sa oplacone ?
trole sa tepione ?

na tym sie moje rola konczy.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw cze 23, 2005 12:58

lrafal pisze:dziala forum ?
konta domeny i lacza sa oplacone ?
trole sa tepione ?

na tym sie moje rola konczy.

Tak
Tak
Tak

:ok:

I dlatego moim zdaniem nie ma potrzeby wprowadzania zmian koniecznosci zalogowania sie w Kociarni.
Obrazek
Obrazek

kameo

Od: Pt maja 30, 2003 14:22

Post » Czw cze 23, 2005 13:50

Kociarnia powinna powinna być dostępna w 100% bez logowania. Ma być maksymalanie dostępna. Weryfikacja osób to robota oddających koty.

lrafal - :ok:
ascalithion_nielog;)