» Czw sie 05, 2004 21:18
Jak ściągnąć zdjęcia z komórki
Mam ten sam problem. Na razie wiem tyle, że muszę kupić kabel IrdA, ponieważ moja komórka przesyła zdjęcia na podczerwień a mój komputer ma 4 lata i nie ma podczerwieni. Są do tego specjalne kable, które wtyka się z tyłu do komputera. No chyba, że komputer jest nowy to powinien już w sobie to mieć. Następnie trzeba mieć program. Ja ściągnęłam ze strony siemensa taki program i okazało się, że jest to dokładnie ten sam program, który mam do aparatu cyfrowego (mam na myśli aparat fotograficzny) a mianowicie Ulead Photo Explorer 7.0.
Na razie widzę taki wniosek: trzeba mieć połączenie z komputerem - to już zależy od komórki, jak otworzysz swoje zdjęcia to tam są np. opcje, lub edycja lub cosik podobnego co pyta co chcesz z tym zdjęciem zrobić i podaje różne możliwości, mówisz mu że chcesz wysłać wtedy u mnie pojawia się - via MMS -via IrdA innej możliwości nie ma. Ale w innych aparatach mogą być np.przez kabel USB cokolwiek to znaczy. Po drugie trzeba mieć program, ale to już nie problem bo można go ściągnąć ze strony firmy Twojego aparatu.
Jestem tłukiem komputerowym, do tej wiedzy doszłam drogą prób, błędów i dziesięciu telefonów. Jutro lecę po kabel i sprawdzę czy to prawda.