Dodatkowy dział dla Stowarzyszeń

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy powinna zostać utworzona dodatkowa kategoria forum tylko dla Stowarzyszeń?

Zdecydowanie tak!
8
24%
Nie jest potrzebna!
25
76%

Liczba głosów : 33

Post » Czw gru 20, 2012 12:03 Dodatkowy dział dla Stowarzyszeń

Witam serdecznie

Od jakiegoś czasu przeglądam temat jednej z Kociarni, która zajmuje się pomaganiem kotkom. Ciężko jest jej się wybić i prosić o jakąkolwiek pomoc publicznie.

To forum stanowi między innymi jedną z szans, na zapoznanie ludzi z sytuacją Kociarni. Ciężko jednak dokonać tego, gdy można się "wypromować" tylko w jednej kategorii forum, w której piszą również pojedyncze osoby, które chcą znaleźć domek dla pojedynczych kotków (co oczywiście też jest baaardzo ważne).

Zwracam się tutaj z prośbą do Administracji forum, o utworzenie osobnej kategorii forum, w której tematy mogłyby zakładać tylko Stowarzyszenia lub grupy osób, które zajmują się pomaganiem kotkom na "skalę masową" i które posiadają własne lokale.

Na prawdę znacząco ułatwiłoby to zbiórkę jakichkolwiek funduszy, lub pozyskanie wsparcia wolontariuszy. Prosiłbym o poważne przemyślenie mojej prośby, którą przedstawiam mam nadzieję w imieniu nie tylko tej jednej Kociarni, ale i wszystkich Stowarzyszeń, które udzielają się na Forum Miau.

Pozdrawiam :)

--------- EDIT ----------

Bardzo prosiłbym o głosowanie w ankiecie. Ma ona na celu przedstawienie Administracji punktu widzenia Stowarzyszeń, które uczestniczą w życiu forum- tego czy chciałyby mieć osobną kategorię do zamieszczania informacji o swojej działalności.
Ostatnio edytowano Czw gru 20, 2012 21:52 przez Rooness, łącznie edytowano 1 raz
Jeżeli jesteś za stworzeniem osobnej kategorii forum specjalnie dla Stowarzyszeń, proszę odwiedź link poniżej ;)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=5&t=149232

Rooness

Od: Czw gru 20, 2012 11:44

Post » Czw gru 20, 2012 13:28 Re: Poprawki na forum

Rooness pisze:Witam serdecznie

Od jakiegoś czasu przeglądam temat jednej z Kociarni, która zajmuje się pomaganiem kotkom. Ciężko jest jej się wybić i prosić o jakąkolwiek pomoc publicznie.

To forum stanowi między innymi jedną z szans, na zapoznanie ludzi z sytuacją Kociarni. Ciężko jednak dokonać tego, gdy można się "wypromować" tylko w jednej kategorii forum, w której piszą również pojedyncze osoby, które chcą znaleźć domek dla pojedynczych kotków (co oczywiście też jest baaardzo ważne).

Zwracam się tutaj z prośbą do Administracji forum, o utworzenie osobnej kategorii forum, w której tematy mogłyby zakładać tylko Stowarzyszenia lub grupy osób, które zajmują się pomaganiem kotkom na "skalę masową" i które posiadają własne lokale.

Na prawdę znacząco ułatwiłoby to zbiórkę jakichkolwiek funduszy, lub pozyskanie wsparcia wolontariuszy. Prosiłbym o poważne przemyślenie mojej prośby, którą przedstawiam mam nadzieję w imieniu nie tylko tej jednej Kociarni, ale i wszystkich Stowarzyszeń, które udzielają się na Forum Miau.

Pozdrawiam :)

Niestety nie ma pewności, czy takie rozwiązanie organizacjom by pomogło. Efekt mógłby być odwrotny od zamierzonego - do podforum organizacji zaglądałoby mniej osób niż do ogólnego ("koty"). To już lepszy mi się wydaje jakiś spis wątków poszczególnych organizacji obecnych na MIAU. Ale być może już coś takiego w Kocim ABC jest. Jeśli nie, to pewnie warto by było dodać.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw gru 20, 2012 13:57 Re: Poprawki na forum

Jak już napisałem oczywiście każdy kotek jest ważny, ale wydaje mi się, że jest wiele osób, które byłyby zainteresowane konkretnie pomocą w takich organizacjach/stowarzyszeniach. Niestety w gąszczu tak wielu postów bardzo trudno odnaleźć właśnie te, związane z pomocą na "skalę masową".
Jeżeli jesteś za stworzeniem osobnej kategorii forum specjalnie dla Stowarzyszeń, proszę odwiedź link poniżej ;)

Rooness

Post » Czw gru 20, 2012 14:31 Re: Poprawki na forum

Rooness pisze:Jak już napisałem oczywiście każdy kotek jest ważny, ale wydaje mi się, że jest wiele osób, które byłyby zainteresowane konkretnie pomocą w takich organizacjach/stowarzyszeniach. Niestety w gąszczu tak wielu postów bardzo trudno odnaleźć właśnie te, związane z pomocą na "skalę masową".

Na takim podforum też nie byłoby łatwo znaleźć konkretną fundację - czy po nazwie, czy po mieście.
Najłatwiej chyba jednak odszukać przez Kocie ABC, ten wątek:
viewtopic.php?f=1&t=85523.

Można tam odnaleźć różne organizacje wg miejscowości. A potem taką nazwę można wrzucić do forumowej wyszukiwarki i znaleźć wątek organizacji, jeśli jest.
Teoretycznie można by przy takim wykazie podać linki do wątków organizacji, ale po przekroczeniu 100 stron są zakładane nowe wątki. Trzeba by wynająć chyba kogoś na etat, by nadążył uzupełniać wykaz. :wink:
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw gru 20, 2012 18:07 Re: Poprawki na forum

Może dobrze by było zapytać pozostałych użytkowników, bądź same Stowarzyszenia, czy byłyby skłonne do takiego podziału? Taka luźna sugestia.

Rooness

Post » Czw gru 20, 2012 19:34 Re: Poprawki na forum

Rooness pisze:Może dobrze by było zapytać pozostałych użytkowników, bądź same Stowarzyszenia, czy byłyby skłonne do takiego podziału? Taka luźna sugestia.

No, ale do takiego zadania także trzeba jakiegoś wolontariusza :wink: - Administracja sama tego nie zrobi.
Gdybyś chciał, to można założyć wątek z ankietą na ten temat, tylko że, chyba, jest jakiś wymóg liczby postów, a może stażu, by robić ankiety. Ale tego akurat nie jestem pewien. Nie wiem też, jak się takie ankiety robi.

Gdyby sprawy ankiet Cię interesowały, to możesz na PW zapytać o to tę użytkowniczkę: NITKA/KARINKA.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw gru 20, 2012 20:08 Re: Poprawki na forum

Rooness nie może jeszcze wysłać PW, ma za mało postów.

Ankietę może założyć, edytując pierwszy post tego wątku( tu nie wiem czy ma prawo do edycji, czy też zatwierdza Moderator).
Można też poprosić o pomoc któregoś Moderatora.
Na pewno tytuł wątku byłby do zmiany. :wink:
Uprawnieni do głosowania są użytkownicy ze stażem powyżej 180 dni, którzy napisali ponad 100 postów.
Nie można rozsyłać zaproszeń do głosowania za pomocą PW i masowych wpisów na wątkach.

Do założenia/wydzielenia forum dla stowarzyszeń potrzebna jest wola Administratora.
A do przenoszenia wątków na nowe forum Moderatorzy.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw gru 20, 2012 20:46 Re: Poprawki na forum

Ja się zgodzę z ankietą, inny temat to forum o nazwie "reklamy" zamiast banować "skrytego reklamodawce" to niech sobie zareklamuje co chce ale na wskazanym forum ?
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw gru 20, 2012 20:52 Re: Poprawki na forum

Bezpłatne reklamy?
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013

NITKA/KARINKA

Post » Czw gru 20, 2012 21:03 Re: Poprawki na forum

Nie chodzi już tyle o reklamowanie się, a jedynie naświetlenie ogólnie swojego istnienia jako Stowarzyszenia czy też grupy ludzi, aby inni byli świadomi, że w ogóle w ich otoczeniu taka organizacja istnieje i może potrzebować pomocy :)

W takim wypadku powinienem edytować pierwszy post, czy może założyć w tym samym dziale nowy temat z ankietą (biorąc pod uwagę, że Administracja przychylnie na to patrzy)?

Rooness

Post » Czw gru 20, 2012 21:08 Re: Poprawki na forum

Edytuj pierwszy post, po co mnożyć tematy.

NITKA/KARINKA

Post » Czw gru 20, 2012 21:10 Re: Poprawki na forum

I w zasadzie wystarczy znaleźć 15 chętnych organizacji i zwrócić się do Administracji ;)
Regulamin forum pisze:8. Zasady tworzenia Podforów tematycznych:
a) istnieje możliwość utworzenia Podforum tematycznego na prośbę zgłoszoną przez grupę minimum 15 użytkowników Forum,
b) decyzja o utworzeniu nowego Podforum tematycznego jest całkowicie zależna od administracji Forum. Administracja może odmówić utworzenia Podforum bez podania przyczyny.
c) moderatorzy Podforów tematycznych mogą być wybierani wyłącznie spośród kandydatów, którzy uprzednio uzyskają zgodę administracji Forum.

Pytanie, ile organizacji będzie się chciało "wydzielić"?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie gru 23, 2012 14:00 Re: Dodatkowy dział dla Stowarzyszeń

Coś słabo idzie z tym głosowaniem. Chciałem napisać temat w Kociarni odsyłający do tej ankiety, ale niestety wygląda na to, że Moderatorzy go nie opublikowali.

Rooness

Post » Nie gru 23, 2012 20:13 Re: Dodatkowy dział dla Stowarzyszeń

Rooness pisze:Coś słabo idzie z tym głosowaniem. Chciałem napisać temat w Kociarni odsyłający do tej ankiety, ale niestety wygląda na to, że Moderatorzy go nie opublikowali.

Gdyby Ci się chciało i miałbyś dość czasu, to mógłbyś odszukać wątki organizacji wg metody, którą podałem w tym poście: viewtopic.php?p=9479646#p9479646.
I wtedy można by im się wpisać w wątkach z informacją o tej ankiecie i z prośbą o zagłosowanie. Dobrze by tylko było, by któryś z modów stwierdził wcześniej, czy Administracja Miau nie uzna tego za spamowanie.

Tu jest lista modów: memberlist.php?mode=leaders, możesz któregoś wybrać i napisać PW. Samemu Adminowi to chyba nie ma co tym zawracać głowy.

Od siebie mogę tylko napisać, że dwoje wolontariuszy (w tym ja :wink: ) z Fundacji dla Zwierząt ARGOS, uważa, że takie podforum spowodowałoby mniejszą „zaglądalność” na wątki organizacji.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Śro gru 26, 2012 22:54 Re: Dodatkowy dział dla Stowarzyszeń

VVu rozumiem, że owa "zaglądalność", czyli tak na prawdę liczba wyświetleń (nawet tych przypadkowych) jest ważniejsza, niż rzeczywista ilość wejść, bo ktoś na prawdę chciał przejrzeć temat konkretnego Stowarzyszenia/Fundacji?

Można powiedzieć, że działa to w obie strony. Może i oglądalność tematu byłaby mniejsza, ale jednocześnie taka organizacja mogłaby zobaczyć i jasno stwierdzić, czy działania które do tej pory podejmowała- odnośnie propagowania swojej działalności- przyniosły oczekiwany rezultat, czy jednak mijały się z celem. Jak się na to zapatrujesz? Chociaż troszkę sensu chyba w tym jest? :wink:

PS. Dziękuję za porady dotyczące rozsyłania wiadomości do konkretnych organizacji. W wolnej chwili postaram się przysiąść na dłużej do tego tematu.

Rooness

[następna]