Osobne forum 'adopcyjne'

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2004 11:23 Osobne forum 'adopcyjne'

Witam,

Z gory przepraszam ze moj pierwszy post a juz sie wymadrzam.. hah ta mlodziezowa bezczelnosc ;P

Otoz chcialbym adoptowac kotka i szukam go sobie na forum. Na forum o kotach 'kocie pogawedki' takie watki sie zdarzaja jednak sa przeplatane innymi, 'normalnymi' watkami co mocno utrudnia odnalezienie szukanych watkow (na temat adopcji).

Czesto ludziki puszczaja texty w stylu 'up' by watek byl w miare widoczny, nie spadal na 'druga strone watkow', wszystko ok, ale to troche jednak zasmieca :(

Uwazam, ze fajnie by bylo stworzyc osobne 'podforum' dla 'adopcji', wprowadzic jakis regulamin, np nie odpowiadaj jak nie interesuje Cie adopcja, gdyz zachwyty nad kociakiem wcale nie tworza mu domku :( <- tzn nie to ze jestem wrogiem takich wypowiedzi :), ale widzac watek o kotku szukajacym domku i 7 stron odpowiedzi nasuwa mi sie na mysl ze kotek juz 100 domkow znalazl i opiekun tylko musi sie zdecydowac :) a po przeczytaniu wychodzi na to ze kotek nadal bez domku ;/

Sadze ze teraz, wlasnie na okres wiosenno-letni takich watkow bedzie coraz wiecej i pomysl moj nie jest najgorszy :)

Oczywiscie o ile to wchodzi w mozliwosci tego forum, ale sadze ze nie bylby to wiekszy problem :)

pozdrawiam :)

lucid

Od: Śro maja 05, 2004 14:25

Post » Czw maja 06, 2004 11:30

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Czw maja 06, 2004 11:41

Wiem, dorwalem ten adres ;)
Ale mimo wszystko wydaje mi sie ze bardziej praktycznym byloby wprowadzenie to na forum, ogloszenia tylko aktualne, nie musisz szukac po ilustam stronach, by znalesc, latwo wlepic fotke i wogole takie wygodne i praktyczne :)

Moze sie myle, ale jak przegladam sobie archiwalnie forum 'kocie pogawedki' to takie watki apropo adopcji zdarzaly sie i beda sie zdarzaly, dlaczego nie przygotowac dla nich dodatkowego miejsca ? :)

Moze masz racje - moze ten pomysl to troche kopiowanie tego samego co na miau.pl/adopcje jest ..

Ale chyba nie, bo sam obserwuje watek z 'kocie pogawedki' gdzie rudy kociak z Torunia szuka domu (czaje sie na niego, nie wiem zobaczymy, czekam na odpowiedz od opiekunki :) ), a na tamtej stronie (http://www.miau.pl/adopcje) uzywajac edycja/znajdz nie znalazlem tej pozycji... Czyli jakbym opieral sie tylko na www.miau.pl/adopcje nie znalazlbym kotka tego ;)

lucid

Post » Czw maja 06, 2004 11:53

sorry, lecz wydaje mi się, że utoplibysmy się w tych wszystkich podforach; jeżeli ktoś będzie naparwde poszukiwał kota, to znajdzie to co chce

Basia_G

Post » Czw maja 06, 2004 12:07

Sorry ze prowadze rozmowe ciagle :)
Heh upartosc to jednak jest kiepska cecha ;/

Nie no nie utopilibysmy sie

FORUM "KOCIE POGAWEDKI"
FORUM "POMOCY (ADOPCJE ITP.)"
FORUM "DZIKIE KOTY"
FORUM "SPOTKANIA"
FORUM "PROBLEMY TECHNICZNE"

przeciez to nie jest duzo jak na forum, ktore ma 1798 ludzi zarejestrowanych z tego spokonie mozna oszacowac ze conajmniej 200 korzysta ze swoich kont regularnie

Sadze ze dzieki temu by sie zrobil tylko wiekszy porzadek, bo np taka Ania ktora ma juz zwierzaka i chce sobie poczytac rozne porady o kotkach, otwiera forum 'kocie pogawedki' i prawie polowa postow jest na temat adopcji ? Czy to nie jest tak troszke balagan ?:)

A tak otwiera sobie Ania 'kocie pogawedki' czyta i pisze co chce, ale jej malo, bo lubi koty i ta tematyke, wiec wchodzi w 'pomocy (adopcje itp.)"[nazwa robocza podforum :)] i czyta jak moze pomoc innym zwierzakom, ewentualnie sama szuka pomocy - np nagle musi 'pozbyc sie' kotka i szuka mu domu

Wygodniejsze jest to takze dla takiego Stanislawa, ktory jest samolubem i lubi siebie i swojego kota i nie interesuja go problemy innych zwierzakow, tylko sposoby jak moze jeszcze bardziej polepszyc zycie podopiecznego

Oczywiscie skrajne przypadki i imiona wybrane przypadkowo :)

lucid

Post » Czw maja 06, 2004 12:09

Pomysł sam w sobie nie jest taki zły, ja tez się czasem gubię...
Aczkolwiek dużo mamy juz podforów... No i prawie wszyscy lubimy trzymac kciuki za domek dla kota, tak to byłyby takie "łyse wątki" :wink: A przecież wystarczy w tytule zaznaczyc że KOT szuka domu :wink:
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Czw maja 06, 2004 12:15

W takim wypadku napisz do Irafala, który prowadzi to forum i niech On Tobie odpowie co sądzi na ten temat.

Moje zdanie juz znasz.

Basia_G

Post » Czw maja 06, 2004 12:23

No tak zgadzam sie, trzymanie kciukow i takie 'doppingowanie' tego co pomaga jest chyba jak najbardziej na miejscu i porzadane i wogole ;)

Ale np dzisiaj szukajac kotka szukajac po forach ciezko by bylo znalesc tego co ja sobie upatrzylem

(na 3 stronie watkow! a sprawa jeszcze nie roztrzygnieta, watek wlasciwie poszedl w zapomnienie)

A jakby bylo osobne podforum to wiadomo, ze wiadomosci byloby tam duzo mniej, tylko z tej tematyki i podejrzewam ze watek ten spokojnie trzymalby sie nadal na pierwszej stronie i bylby widoczny 'golym okiem'

A prawda jest taka ze szukajac watkow adopcyjnych trzeba uwaznie czytac kazdy temat, gdyz kazdy inny nadaje temat i czasem nie wiadomo czy watek 'pomocy' oznacza problem z kotem, czy poszukiwaniem domkow dla malych

i podejrzewam, ze gdybym zaczal poszukiwania od dzisiaj nie dotrwalbym do tej 3 strony..

P.S. sorry za moja upierdliwosc, za kilka dni mam mature, chyba to dla mnie sposob na odstresowanie ;) Mam nadzieje, ze upieram sie przy slusznej sprawie, jak nie to sorrki :)

Z drugiej strony zamiast sie uczyc siedze i czytam o kotach :)

lucid

Post » Czw maja 06, 2004 13:38

Myslę, że kolega "ma trochę rację" :lol: :wink:

Agi

Od: Pt maja 17, 2002 19:19

Post » Czw maja 06, 2004 15:14

Nie tworzymy osobnego forum adopcyjnego, ponieważ nie chcemy, aby wątki adopcyjne zamknięte zostały w osobnej "enklawie" - teraz wprawdzie trzeba je podczepiać albo podnosić, ale są cały czas przed oczami. Zaś od ogłoszeń jest Strona Adopcyjna na miau.pl

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw maja 06, 2004 15:21

Estraven pisze:Zaś od ogłoszeń jest Strona Adopcyjna na miau.pl

:!:
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw maja 06, 2004 15:23

Estraven pisze:Zaś od ogłoszeń jest Strona Adopcyjna na miau.pl

co w praktyce nie do konca sie spisuje :)

ale no nic :) Wasze forum :) Wasza stronka
tylko pogratulowac tego co jest

lucid

Post » Czw maja 06, 2004 15:46

jakoś przez kilkaset ogłoszeń nie trafił się problem.

Po za tym każdy system jest dobry o ile zawiera odpowiednie dane. Niestety większość osób która daje tam ogłoszenia więcej razy się nie odzywa, do ogłoszeń potrzebne są określone narzędzia jakich forum nie daje, jest tez potrzeba promowania ogłoszeń na innych stronach internetowych przez łatwe udostępnianie bazy osobą, które chcą wyświetlać nasze ogłoszenia na swojej stronie www.

Są też wymagane pewne ułatwienia dla osób, które się zajmują ogłoszeniami, formularz z odpowiednimi polami do wypełnienia (żeby ludzie nie zapomnieli podać miejscowości czy jakiegoś namiaru na siebie, dodawanie ogłoszeń też musi odbywać się szybko.

Forum nie daje takich możliwości i dlatego na forum opisywane są pojedyncze historie kotów do adopcji.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw maja 06, 2004 15:59

Zgadzam sie ze wszystkim co napisales, ale forum ma takze zalety:

latwosc dodawania zdjec, uzupelniania ogloszen, mozliwosc odpowiedzi, by potencjalny chetny wiedzial na ile to jest aktualne i przejrzystosc

na www tez jest ok, ale super by bylo, gdyby np miau.pl/adopcje byla mozliwosc wyszukiwania np wg kryteriow (wybor: kotek - dorosly, czy wojewodztwo)

wiem ze najlatwiej narzekac i sorry ze tak robie ;/

poprostu ja - taki potencjalny poszukiwacz kociaka, mam problemy z ogarnieciem tych wszystkich stron gdzie w kazdej jest tylko po troche ofert adopcyjnych, gdzie jak juz znajde kociaki to okazuje sie ze warszawa itp
i cos czuje ze znajde go na tym forum a nie na zadnej stronie z ofetami ;) no ale 'pozyjemy zobaczymy' ;)

lucid

Post » Czw maja 06, 2004 16:16

lucid :) przy takiej ilosci watkow wystarczy, ze zalozysz nowy pt - szukam kici - oferuje dobry domek, miasto to i to, kicia ma byc taka czy taka. Zapewniam, ze zaraz ci, ktorzy szukaja dobrego domu, zglosza sie do Ciebie :) jestes niestety w mniejszosci, wiec skoro podaz wielka, to na oferty dlugo czekac nie bedziesz.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

[następna]