Dodatkowe opcje forum (płeć i inne)

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy chciał(a)byś aby obok twojego nicka pojawiała się ikonka lub inna informacja o twojej płci (kobieta/mężczyzna)? [podawanie takiej informacji, podobnie jak większości innch w profilu byłoby dobrowolne].

TAK [chcę uwidocznić taką informację]
13
43%
NIE [nie chcę uwidaczniać takiej informacji]
17
57%

Liczba głosów : 30

Post » Śro lut 25, 2004 22:14 Dodatkowe opcje forum (płeć i inne)

Wiem, że forum bazujące na phpBB ma możliwość gromadzenia dodatkowych informacji o użytkownikach. Na rockcafe gromadzone są i wyświetlane info o mieście z którego ktoś pisze.
A mnie chodziłoby o umieszczanie informacji o płci osoby piszącej.
Tzn. zazwyczaj są to kobiety. ALE czasami za nickiem chowa się mężczyzna, do którego mówi się w rodzaju żeńskim. Czasami zdarza się odwrotnie. Być może można by było użyć takiego klucza określającego płeć jak na zwierzakach?
Proszę o opinię na temat takiego usprawnienia i/lub innch propozycji usprawnień.
Pozdrawiam,
[url=http://www.ruscatclub.pl/]<remkey>
Obrazek[/url]

remkey

Od: Śro lut 11, 2004 1:39

Post » Śro lut 25, 2004 22:38

Ja podziękuje - lubie ten dreszczyk emocji ;) :lol:
Obrazek Obrazek

Macda

Od: Śro lut 20, 2002 12:01

Post » Czw lut 26, 2004 10:32

Zagłosowałam na "nie". No cóż... mam tak uniwersalny nick, że powinnam się tłumaczyć (a może powinienem :twisted: ) ze swej pci... Kto ciekawy, niech siem domyśli ... :lol: :lol: :lol:

mONA

Od: Pon wrz 29, 2003 11:40

Post » Czw lut 26, 2004 11:34

No to ja bym chciała tak: :roll: żeby tło moich postow było różowe, a literki jasnoróżowe, żeby moje posty były oddzielone od innych jakimś uroczym gifem o takie na ten przykład Obrazek , a obok nicka chciałabym swoje zdjęcie i jeszcze... :roll: rozbudowana ankietę osobową, i jeszcze bym chciała piątkę z fizyki :roll: I chyba to juz wszystko...

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Czw lut 26, 2004 11:36

KM :ryk: :ryk:

ktosia

Od: Pon gru 02, 2002 18:29

Post » Czw lut 26, 2004 12:21

czy moge prosic o wypowiedz mezczyzne?
[url=http://www.ruscatclub.pl/]<remkey>
Obrazek[/url]

remkey

Od: Śro lut 11, 2004 1:39

Post » Czw lut 26, 2004 12:47

Oddalam swoj glos.... :lol: :lol:

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw lut 26, 2004 13:04

remkey pisze:czy moge prosic o wypowiedz mezczyzne?

Poniewaz mimo dosc wyraznie meskiego nicka (chyba?) pare razy zwrocono sie do mnie jak do kobiety, oraz poniewaz w wielu watkach widzialam zwroty ogolne typu "kochane dziewczyny - pomozcie" - tak jakby kobiety na tym forum nie zdawaly sobie sprawy ze i mezczyzni tu przesiaduja - glosuje na tak, chociaz wiem ze to nic nie da.

Btw na innym forum (canon.mrczak.info) jest dosc przyjemna opcja przy wypowiedzi kazdego uzytkownika - "ignoruj" . Tutaj tez by sie przydala ale wymusiloby to enhancement tej wersji forum na o wiele nowsza (i nie wiem czy nie platna).

A do autroa: zycze cierpliwosci zanim doczekasz sie odpowiedzi mezczyzny. Faceci tu zagladaja, niektorzy nawet ponad dwa razy dziennie. Kobiety za to przesiaduja tu caly czas co pare sekund odswiezajac ulubione watki i plotkujac w nich post za postem (vide topiki "Posty" na K-Ł :twisted: ) - plotkary :lol: .
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Czw lut 26, 2004 13:40

vitez pisze:Poniewaz mimo dosc wyraznie meskiego nicka (chyba?) pare razy zwrocono sie do mnie jak do kobiety, oraz poniewaz w wielu watkach widzialam zwroty ogolne typu "kochane dziewczyny - pomozcie" - tak jakby kobiety na tym forum nie zdawaly sobie sprawy ze i mezczyzni tu przesiaduja - glosuje na tak, chociaz wiem ze to nic nie da.

Prawo większości :twisted:
A mężczyźni do babskich wątków rzadko zaglądają... :twisted:

vitez pisze:A do autroa: zycze cierpliwosci zanim doczekasz sie odpowiedzi mezczyzny. Faceci tu zagladaja, niektorzy nawet ponad dwa razy dziennie. Kobiety za to przesiaduja tu caly czas co pare sekund odswiezajac ulubione watki i plotkujac w nich post za postem (vide topiki "Posty" na K-Ł :twisted: ) - plotkary :lol: .

Zazdrościsz nam umiejętności szybkiego i celnego reagowania? :twisted: :lol:
Obrazek Obrazek

Macda

Post » Czw lut 26, 2004 15:01

Oddałam głos na tak chociaż prawdę mówiąc wszystko mi jedno, ale jeśli dla kogoś (jak widać) jest to istotne i byłoby mu łatwiej to czemu nie......
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Czw lut 26, 2004 16:42

Macda pisze:A mężczyźni do babskich wątków rzadko zaglądają... :twisted:

To zbytnie uogolnienie, pisalem rowniez o watkach nie babskich, ale nie chce mi sie szukac konkretnych przykladow :P

Zazdroszcze umiejetnosci i ochoty marnowania wolnego (?) czasu na siedzenie na forum :twisted: . Albo szerzej - posiadania takowego wolnego czasu.

vitez

Post » Czw lut 26, 2004 18:14

vitez pisze:A do autroa: zycze cierpliwosci zanim doczekasz sie odpowiedzi mezczyzny. Faceci tu zagladaja, niektorzy nawet ponad dwa razy dziennie.
A ty to kto, vitez? :twisted: Bo ja myslalam, ze juz sie doczekal :twisted:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Czw lut 26, 2004 19:15

Kiara pisze:
vitez pisze:A do autroa: zycze cierpliwosci zanim doczekasz sie odpowiedzi mezczyzny. Faceci tu zagladaja, niektorzy nawet ponad dwa razy dziennie.
A ty to kto, vitez? :twisted: Bo ja myslalam, ze juz sie doczekal :twisted:

Nieladnie tak lapac za slowka :P

vitez

Post » Czw lut 26, 2004 19:39

Ja tylko zapytalam... tak, zeby watpliwosci rozwiac :twisted: :lol:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Czw lut 26, 2004 20:21

vitez pisze:

Zazdroszcze umiejetnosci i ochoty marnowania wolnego (?) czasu na siedzenie na forum :twisted: . Albo szerzej - posiadania takowego wolnego czasu.

Ha!
To nie tyle posiadanie wolnego czasu, marnowanie wolnego czasu, co umiejętność wykonywania kilku czynności na raz 8) :lol:
Obrazek Obrazek

Macda

[następna]