Ja teoretycznie byłam tam zarejestrowana jakoś od połowy lutego?
ale nie czytałam, nie interesowały mnie wątki inne, niż robótkowy, zresztą nie miałam wtedy czasu na forumowanie na Miau, a co dopiero na forach pogaduszkowych, bo tak wówczas odbierałam forum hospicyjne
szczerze mówiąc, nie śledzę nadal i dziwi mnie, że są osoby, które mają czas śledzić

właściwie im zazdroszczę tego nadmiaru czasu

udział w koalicji Miau i Dogomanii nie jest wpisany w regulamin forum (i raczej nie sądzę, żeby taki wpis się pojawił), więc nie ma możliwości zobowiązania kogokolwiek do przestrzegania ustaleń tego porozumienia
dlatego nie widzę nic zdrożnego w tym, że na innym forum popierany jest inny kandydat i jest tam prowadzona agitacja na jego rzecz
ale przecież ani my tutaj, ani nikt na tamtym forum nie ma możliwości zmuszenia kogokolwiek do głosowania za tą czy inną opcją, dlatego snucie na podstawie samego faktu bycia zarejestrowanym użytkownikiem jakiegokolwiek forum przypuszczeń odnośnie tego, na kogo dana osoba głosuje na KV jest trochę niepoważne
przecież o tym, że nie wszyscy z Miau głosują zgodnie z ustaleniami koalicji było tu pisane wielokrotnie i jakoś nie budziło to szczególnych emocji - wszystkie komentarze były bardzo stonowane
natomiast już snucie na podstawie samego faktu bycia zarejestrowanym użytkownikiem jakiegokolwiek forum przypuszczeń nt. wynoszenia adresów IP jest absolutnym nieporozumieniem
jako moderator w tej kwestii poczuwam się do solidarności z alix76
skoro są wątpliwości odnośnie uczciwości moderatorów, dotyka mnie to w tym samym stopniu, co ją
sądzę, że krytycy moderacji posunęli się po prostu o krok za daleko
zwłaszcza, że sposobów na uzyskanie informacji o adresie IP czy dostawcy tegoż jest mnóstwo i naprawdę zamiast snuć teorie spiskowe i stawiać zarzuty, których nie sposób odeprzeć (bo niby jak alix76 miałaby udowodnić, że nie zrobiła tego, co się jej zarzuca?) może warto sobie po prostu o tych sposobach doczytać?
Rozumiem, że uzasadnienie bana dla konta schroniskoazyl mogło wydać się niezrozumiałe
ale wydaje mi się, że już wszystko zostało wyjaśnione?
czy nadal są osoby, które uważają, że osoby zbanowane powinny mieć możliwość założenia nowego konta i pisania dalej na forum bez zgody administracji?
I jeszcze
dzięki funkcjonującemu systemowi moderacji prewencyjnej, czyli akceptowania przez moderatorów postów nowozarejestrowanych użytkowników, wyłapujemy na bieżąco sporo spamerów, trolli i wpraszających się na siłę osób zbanowanych
jest to dla nas dodatkowa praca, ale dzięki niej zwykli użytkownicy mają ten komfort, że większość spamu i tematów do awantur nie pojawia się po prostu na forum.
VVu, nie znam szczegółów sytuacji, o której piszesz, więc nie jestem w stanie się odnieść.