Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 01, 2012 21:22 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:Ok, Belio, restrykcje to konsekwencje łamania regulaminu.
Ale w przypadku tym konkretnym, jakakolwiek ingerencja nieuznawanej moderatorki to kolejna afera. Z założenia, z zasady.
I w konsekwencji ban, przynajmniej dla mnie, ponieważ respektować alix76 jako moda nie zamierzam, mało tego, będę otwartym tekstem wyrażać się o tej moderacji tak samo lekceważąco, a w przypadku najmniejszej niezręczności, również szyderczo.
W tym sensie pisałam o banach jako konsekwencji nieuznawania "moderacji"*.

Według mojej opinii alix76 już wypowiedziała się na temat swojej moderacji i ewentualnego zrzeczenia się. Zrobiła to w sposób potwierdzający, że w zielonym kolorze jej zupełnie nie do twarzy i jest pomyłką.
Ale bardzo chętnie wysłuchałabym (wyczytałabym) opinię Admina, chętnie też porozmawiałabym z nim na ten temat.

*cudzysłów zawsze, gdy mam na myśli parodię moderacji.

Femka napiszę wprost. Łamanie regulaminu już było. Sama brałam w tym udział. Nie jestem z tego dumna, wolę rozgrywki jeden na jednego.
I nadal uważam, że alix76 w zielonym kolorze do twarzy.
Tyle z mojej strony.
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Wto maja 01, 2012 22:26 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zbiorczo, bo cytowanie iluś osób tylko zaciemni.
Admin może oczywiście spacyfikować kogo chce (czytaj wyrzucić).
Oczywiście tylko admin i alix mogą wypowiadać się/decydować o pełnieniu funkcji moderatora, tylko że moderuje się nie boty, a wypowiedzi użytkownikow, którzy też jakieś zdanie mają. Zdławić bunt na pokladzie można łatwo, tylko ze to nie rozwiązuje problemu.
Starałam się być bezstronna czytając wątki z interwencjami alix, bo nie byłam zaangażowana.
Takiego popisu niekompetencji dawno nie widziałam. Nie chodzi tylko o stronniczość, widoczną w niektórych wątkach, ale również o kompletny brak chęci czy może możliwości ogarnięcia sporu i wychwycenia problemu. Cytować regulamin i ciąć jak leci moze każdy. Inteligentnie reagować - nie.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto maja 01, 2012 22:36 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

beata68 pisze: I nadal uważam, że alix76 w zielonym kolorze do twarzy.
Tyle z mojej strony.

konkretny argument na poparcie tej tezy?
Bo argumentów przeciw padło sporo.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto maja 01, 2012 22:42 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:
Tyle z mojej strony.

Przecież dostałaś argument - nawet pasujący, bo MODOWY - "w zielonym jej do twarzy". :mrgreen:

To proponuję kompromis - niech sobie zostawi zielony kolor, ale niech też zostawi moderowanie (przynajmniej "polityczne"). :wink:
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto maja 01, 2012 22:46 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

aż chciałoby się napisać: jaki "mod" taki argument
ale poczekajmy, może jakiś rzeczowy konkret się pojawi.
Obrazek

Femka

Post » Wto maja 01, 2012 23:13 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Liwia pisze:Opcja 2: Niezadowolona grupa ma jaja, nie trzyma się kurczowo framugi i sama odchodzi z forum. Czasowo lub na stałe.

Jestem osoba niezadowolona z formy moderacji alix, czy to znaczy ,ze mam odejsc z miau? Bo?
Nie mam najmniejszego zamiaru niczego sie trzymac, w tym rowniez framugi. Jestem dorosla, mam swoje zdanie i bede je wypowiadac. Czy to sie komus podoba ,czy nie.
Czy to oznacza ,ze nie mam jaj, czy nie ma dla mnie miejsca na miau, bo nie podba mi sie stronniczosc moderacji w.w moda?

Litosci. :roll:

edit: porawka cyt.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro maja 02, 2012 6:12 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:
Tyle z mojej strony.

Dlaczego wycięłaś część cytatu?
Przeczytaj jeszcze raz raz całość mojej wypowiedzi, tam był argument na poparcie mojej tezy. 8)
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Post » Śro maja 02, 2012 7:40 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

beata68 pisze:Femka napiszę wprost. Łamanie regulaminu już było. Sama brałam w tym udział. Nie jestem z tego dumna, wolę rozgrywki jeden na jednego.
I nadal uważam, że alix76 w zielonym kolorze do twarzy.
Tyle z mojej strony.

prosz

i wobec powyższego przyznaję, że czytać ze zrozumieniem nie umiem
bo pierwsze zdanie napisane przez Ciebie, a pominięte w moim cytacie świadczyć może jedynie o tym, że wg. Ciebie alix76 jest dobrym moderatorem wyłącznie na zasadzie obrony uciśnionej jednostki. Jeśli mam rację, to już współczuję jej takiej obrony. :ok:
Obrazek

Femka

Post » Śro maja 02, 2012 8:22 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Uważam, że od podejmowania decyzji w kwestii kto jest dobrym moderatorem,jest administrator tego forum.
Na tym wątku jest rozprawa sądowa, a oskarżoną jest alix76.
Nie wystarczy napisać, że uważa się, że ona jest dobrym moderatorem, trzeba podać argumenty i udowodnić, że tak jest.
Czy dobrze rozumiem, że parę osób próbuje wyręczać administratora i wskazać mu jedynie słuszną drogę?

beata68

Post » Śro maja 02, 2012 8:31 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

beata68, to, iż napiszesz, że argumenty nie padły, nie znaczy, że tak jest naprawdę :lol:
Nie, nie będę ich powtarzać, bo za 2 kolejne strony Ty albo ktokolwiek inny powtórzy to samo :mrgreen:
Za to argumentów potwierdzających, że to dobra moderacja, nie było. No, za wyjątkiem takich w stylu: dobrze moderuje, w zielonym jej do twarzy.

Podsumowując tę krótką wymianę zdań: napisałam, że argumentów brak, w odpowiedzi Ty napisałaś powyższy post (o zielonym kolorze) twierdząc, że są tam argumenty, ale okazuje się, że jednak nie.
No to EOT, bo chyba nie ma o czym gadać, c'nie?
Obrazek

Femka

Post » Śro maja 02, 2012 8:58 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka, akurat zbyt wielu konkretnych zarzutów/argumentów przedstawionych przez Ciebie nie pamiętam z tego wątku. Utkwiło mi w pamięci, że nie wierzysz lRafałowi, że wiedział o udziale alix76 w innym forum, że alix76 straciła zaufanie i powinna wiedzieć, co ma zrobić, że ośmiesza się każdą wypowiedzią, że się nie podporządkujesz i będziesz szydzić w przypadku każdego potknięcia. To ostatnie, szydzenie znaczy się, ma miejsce z Twojej strony od jakiegoś już czasu, moim zdaniem, nie od tego wątku. To zapamiętałam szczególnie, jeżeli chodzi o Twoje konkrety.

W każdym razie, ogólnie już, zaczęło się od szkalowania dobrego imienia miau, braku lojalności, podejrzanej obecności na "tamtym forum", było o czterech rodzajach kar nałożonych przez 12 godzin przez alix76, strachu innych użytkowników przed alix76, którzy boją się ujawnić, było o subiektywnym cięciu postów, wycinaniu całych, chaosie, który powoduje, wywoływaniu kłótni przez alix76 i podsycaniu konfliktów, moderowaniu w celu ochrony trolli z "tamtego forum", stronniczym moderowaniu... i jeszcze sporo innych zarzutów było, często w powiązaniu z odczuciami osób pokrzywdzonych. Osoby, które nie zgadzają się z powyższymi zarzutami, jak zrozumiałam, delikatnie mówiąc, nie wiedzą o czym mowa, bo nie doczytały, są użytkownikami innego forum, w każdym razie ich odbiór, odczucia i i intencje nie są warte zainteresowania, bo powinno być coś więcej, tak zwane konkrety powinny być.
Warto zauważyć, że coraz to nowe koncepcje zarzutów pojawiały się sukcesywnie. Tak, jak na początku argumentacja oparta była na szkalowaniu dobrego imienia miau, brania udziału alix76 w zamierzonym wywoływaniu awantur na miau, potem, z tego co pamiętam, było o działaniu alix76 w oparciu o subiektywne oceny, co jest obraźliwe, podsycaniu konfliktów, wywoływaniu kłótni, w końcu było o ochronie ziomali Jokota.
Teraz jest koncepcja - że nie ma kontrargumentów. :lol:
A tak dla przykładu - jak pamiętam, ksb, która nie ma zastrzeżeń do moderacji alix76, a może inaczej, bo nie jest jestem pewna, czy rzeczywiście nie ma w ogóle, bowiem do każdego można się przyczepić, no i każdy popełnia błędy, no więc ksb przez długi czas na początku usiłowała przestawiać swoje argumenty na to dlaczego nie zgadza się z częścią przedstawianych tu zarzutów. Całkiem nieźle dawała sobie radę, bo jest konkretna.
Poza tym obrona może spokojnie polegać na tym, że ktoś nie zgadza się z argumentami oskarżających. W końcu to nie sala sądowa.

Mam pytanie, czy zostały przestawione Administratorowi zapowiadane tu kilkakrotnie materiały na stronniczość, lobbowanie, szkalowanie dobrego imienia miau i inne naganne działania alix76?
Mnie nie przekonały owe liczne konkrety zawarte w tym wątku, a na które powołuje się Femka, oczekując na kontrargumenty, bo jest nowa koncepcja na rację.
Nie zamierzam bronić alix76, to nie sala sądowa. Mam nadzieję jednak, że może Administrator podejmie decyzję na podstawie wspominanej tu dokumentacji i materiałów przygotowanych przez Marcelibu. Konkretów z mojej strony nie będzie z prostego powodu - nie wierzę w udział w spisku alix76, nie wierzę w chęć wykorzystywania przez nią przywilejów do ochrony "ziomali z Jokota", użytkowników z innego forum, tak, jak inni w to wierzą. Tyle konkretów. Jestem w stanie zrozumieć, że alix76 mogła popełnić błędy, ale któż ich nie robi. Tak jak część użytkowników nie wierzy w dobre/neutralne intencje alix76, tak mi jest trudno uwierzyć w niektóre formułowane tu zarzuty, a już z całą pewnością nie wierzę w kredyt zaufania dla alix76 na początku i życzliwość dla niej od niektórych użytkowników. Pamiętam bowiem sposób rozmowy z alix76 np. w wątku o kotach sos, w wątku o głosowaniu w KV i jestem pewna, że już tam dostrzegłam i doceniłam wyjątkową "życzliwość" w traktowaniu alix76 jako moderatora i użytkownika, dziwnym zbiegiem okoliczności część osób zupełnie przypadkowo, rzecz jasna, pojawiła się również w tym wątku i wątkach zapalnych, na które tu się powoływano.

I na koniec, pojawiło się tu sporo wypowiedzi/argumentów, gdzie zwracano szczególnie uwagę na wartość logiczną zdania. Jednak język naturalny potrafi przekazywać prostymi środkami więcej treści niż tylko zwykłe zależności logiczne i to, co jest poprawne pod względem formalnym i co dałoby się obronić w logice, bo tam istotna jest wartość logiczna zdania (prawda/fałsz), nie wyklucza wcale sugestii, nadinterpretacji, ba, nawet manipulacji w języku naturalnym.

Edit: lit. i dodany fragment
Feebee

Post » Śro maja 02, 2012 9:17 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Feebee pisze:Mam pytanie, czy zostały przestawione Administratorowi zapowiadane tu kilkakrotnie materiały na stronniczość, lobbowanie, szkalowanie dobrego imienia miau i inne naganne działania alix76?

Tak, już kończę. Myślę, że dziś wieczorem - jutro do południa powinny być gotowe. Jak podkreślałam wcześniej, opóźnienie nie jest celowym moim działaniem, sama już też chciałabym to mieć za sobą. W tygodniu jestem bez szans często w ogóle odpalić internet, ten wolny daje mi możliwość dokończenia. Wszystko Zainteresowanych przepraszam za opóźnienie.

Edit: styl.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro maja 02, 2012 9:24 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

To może ja tak wycinkowo tylko, trzy konkrety podam (się powtórzę).

Za niedopuszczalne uważam moderowanie wątku przez moderatora, który jest:
:arrow: stroną konfliktu;
:arrow: wolontariuszem organizacji będącej stroną konfliktu;
:arrow: zaangażowanym emocjonalnie z osobą, która jest stroną konfliktu.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro maja 02, 2012 10:12 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

aga9955 pisze:
Liwia pisze:Opcja 2: Niezadowolona grupa ma jaja, nie trzyma się kurczowo framugi i sama odchodzi z forum. Czasowo lub na stałe.

Jestem osoba niezadowolona z formy moderacji alix, czy to znaczy ,ze mam odejsc z miau? Bo?
Nie mam najmniejszego zamiaru niczego sie trzymac, w tym rowniez framugi. Jestem dorosla, mam swoje zdanie i bede je wypowiadac. Czy to sie komus podoba ,czy nie.
Czy to oznacza ,ze nie mam jaj, czy nie ma dla mnie miejsca na miau, bo nie podba mi sie stronniczosc moderacji w.w moda?

Litosci. :roll:

edit: porawka cyt.

Nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.
Dotyczy ona w sumie sytuacji, w której konflikt eskaluje tak bardzo, że współistnienie "niezadowolonych" i "moderatora" na jednym forum będzie niemożliwe. Oraz tego, czy aby na pewno się chce ciągnąć ten konflikt.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Śro maja 02, 2012 10:20 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Feebee pisze: (...) Jestem w stanie zrozumieć, że alix76 mogła popełnić błędy, ale któż ich nie robi. Tak jak część użytkowników nie wierzy w dobre/neutralne intencje alix76, tak mi jest trudno uwierzyć w niektóre formułowane tu zarzuty, a już z całą pewnością nie wierzę w kredyt zaufania dla alix76 na początku i życzliwość dla niej od niektórych użytkowników. Pamiętam bowiem sposób rozmowy z alix76 np. w wątku o kotach sos, w wątku o głosowaniu w KV i jestem pewna, że już tam dostrzegłam i doceniłam wyjątkową "życzliwość" w traktowaniu alix76 jako moderatora i użytkownika, dziwnym zbiegiem okoliczności część osób zupełnie przypadkowo, rzecz jasna, pojawiła się również w tym wątku i wątkach zapalnych, na które tu się powoływano(...)

Przepraszam, że cytuję fragment - ale cytat byłby zbyt długi.
Feebee, masz na myśli wątek o głosowaniu KV z lutego :?:
alix76 moderowała ten wątek :?: Gubię się nieco, bo na moje pytanie dotyczące archiwizowania wyciętych postów i zgłoszenia zastrzeżeń otrzymałam od alix76 odpowiedź, że ten wątek nie był przez nią moderowany.

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

[poprzednia][następna]