VVu pisze:Beliowen pisze:Mosiu, mówimy wszak
mówimy już długo i nawet udaje się dość spokojnie mówić

Tyle, że powoli się zapętlamy, bo w kółko i wciąż są powtarzane - przez obie strony - te same pytania i odpowiedzi.
Beliowen - akurat to nie jest prawda. Zaczynasz wpisywać się w mechanizm, który przestawiłem już co najmniej 2 razy. Z jednej strony masz argumenty (przedstawienie sytuacji, cytaty), a z drugiej atak na krytykujących (np. "nagonka", "TWA") + argument "a ja uważam inaczej" - bez uzasadnienia.
Nie ma żadnego zapętlenia: wszystko, co było do powiedzenia na temat "moderacji" alix76 zostało właściwie powiedziane. Czekamy na zbiór, który obiecała Marcelibu.
Poza krytyką "moderacji alix76" w tym wątku prawie nie pojawiła się merytoryczna "obrona". Chyba tylko ja napisałem, że w pewnych działaniach moderatorskich alix76 bardzo dobrze się sprawdza - w łączeniu wątków, w zamykaniu wątków na prośbę założycieli. Tego aspektu Jej działalności jako moda nie krytykuję, tylko właśnie chwalę.

O ile wiem, nie ma na Miau funkcji moderatora technicznego i o ile mnie pamięć nie myli, nigdy nie było (?), najwyżej były ograniczenia w zakresie przydzielonych poszczególnym moderatorom podforów
przez chwilę kimś w rodzaju takiego moderatora była graszka.gn, ale skoro lrafal zdecydował się rozszerzyć jej uprawnienia, można wnioskować, że same uprawnienia techniczne w praktyce się nie sprawdziły
aczkolwiek to tylko moja opinia, jak było naprawdę

trzeba by zapytać lrafala.
Natomiast cała dyskusja z mojego punktu obserwacyjnego wygląda tak:
jest lista konkretnych zarzutów dotyczących konkretnych decyzji alix76
jest grupa użytkowników forum, którzy z powodu tych decyzji są niezadowoleni z faktu, że alix76 pełni funkcję moderatora forum
i jest grupa użytkowników forum - na tym wątku faktycznie w mniejszości, ale nie mam pojęcia, ilu użytkowników tu w ogóle zagląda, więc tylko tak można proporcje określić - zadowolonych z tego, w jaki sposób alix76 pełni swoją funkcję
dodatkowo w wątku pojawiło się sporo pytań szczegółowych odnośnie zasad moderacji na forum, ale ponieważ to
nie jest wątek dyskusyjny na temat zmian w regulaminie forum, dyskusja ma charakter raczej poglądowy (miejscami przeglądowy, bo i historyczne wtręty bywały)
grupa użytkowników, którym styl moderacji alix76 się nie podoba, oczekuje, iż alix76 zrezygnuje z funkcji moderatora
precedens już jest - udało się raz moderatora zmusić, żeby zrzekł się funkcji
natomiast - nadal istnieje grupa użytkowników, o liczebności której niewiele wiadomo, którzy wcale takiego postulatu - o rezygnacji alix76 z funkcji moderatora - nie wysuwają
jednocześnie administrator forum kilkakrotnie - w odpowiedziach na odwołania, o czym tu pisano, oraz w oświadczeniu nt. bana dla casicy podtrzymał decyzje alix76 i nawet wziął na siebie część odpowiedzialności za nie (za tego bana, bo sam stwierdził, że ban został założony po przedyskutowaniu na forum moderatorskim - tu tylko pojawiła się wątpliwość odnośnie tego, ilu moderatorów za banem się opowiedziało), czym - jak sądzę - dał wyraz poparcia alix76 jako moderatorowi
więc
pozwolę sobie zapytać
abstrahując od wszelkich relacji forumowych i pozaforumowych, od sympatii, antypatii, empatii i socjopatii
(żartuję sobie odrobinę, wybaczcie)na jakiej podstawie alix76 miałaby uznać, że rację ma grupa niezadowolonych? dlaczego akurat ta?
Pytam zupełnie serio, mimo małego żartu słownego w tekście.