moderator

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 28, 2005 10:48

To był mój post:
Anonymous pisze:
Keti pisze:
Wojtek pisze:
Keti pisze:a ja mam pytanie, dlaczego uwazacie, ze cos nie tak jest w ukrywaniu swojej obecności na forum? 8O

Ja odbieram to jak podglądanie sąsiadów przez dziurkę od klucza :)

ee bez przesady, to tak samo jak czytasz cos a sie nie zalogowałeś, bo np. chcesz zobaczyc odpowiedź a nic nie napiszesz bo np. nie masz czasu

Skoro "czytanie bez logowania" jet tym samym, co "ukrywanie swojej obecności", to tym bardziej postuluję zlikwidowanie funkcji "Ukryj moją obecność na Forum". Bo po co dwie takie same funkcje? ;) :)

:lol: :lol:
A to, co sie stało powyżej, to jeszcze jeden argument za uniemożliwieniem pisania bez logowania.
Pisałem powyższy post sądząc, że jestem zalogowany, a wyszedł anonim :lol:
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2005 10:49 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob maja 28, 2005 10:49

Beliowen pisze:Sluchajcie, ale to naprawde jest wygodne - nie wazne, kim jest w danym momencie Moderator, wazne, zeby reagowal w okreslonych sytuacjach.
I konsekwentnie.
A poniewaz nie robi tego na PW, tylko na forum, nie porownywalabym tego do donosow.

jakis sytuacjach
zauwaz beliowen jakie to sa sytuacje
cały czas moderator sie nie wypowiedział co do odzywki bengali do mysi
to jest forum dyskusyjene czy TWA gdzie wszyscy jednakowo mają myslec a jak ktos sie wychyli to sie go blokuje na 30 minut albo na stałe
ja tego nie rozumiem

TŻ Oberhexe pisze:Anonimowość na forum złudnym wrażeniem jest.

dokładnie 8) :roll:

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Sob maja 28, 2005 10:50

Anonymous pisze:Na wiekszosci forow istnieje tak samo skonsturowana instytucja moderatora uniwersalnego i nikt sie o to nie burzy
z jedna wszakze roznica
osoby majace do tego konta dostep sa znane i podane do wiadomosci publicznej
nie chodzi o to zeby dana osoba przedstawiala sie w momencie interwencji
raczej o to, zeby bylo wiadomo, ze jest to osoba z konkretnego grona znanego forumowiczom.

A ja jednak dalej uważam że powinna sie przedstawiać...Co z tego ze na liscie osob z dostępem do konta "Moderator' będzie 15 osób. Ja chciałąbym wiedzieć kto sie doszukał czegoś niewłaściwego np. w wątku w którym biorę udział w dyskusji. Uważam to za uczciwe postawienie sprawy.

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Sob maja 28, 2005 10:51

Anonymous pisze:
Keti pisze:
Wojtek pisze:
Keti pisze:a ja mam pytanie, dlaczego uwazacie, ze cos nie tak jest w ukrywaniu swojej obecności na forum? 8O

ee bez przesady, to tak samo jak czytasz cos a sie nie zalogowałeś, bo np. chcesz zobaczyc odpowiedź a nic nie napiszesz bo np. nie masz czasu

Skoro "czytanie bez logowania" jet tym samym, co "ukrywanie swojej obecności", to tym bardziej postuluję zlikwidowanie funkcji "Ukryj moją obecność na Forum". Bo po co dwie takie same funkcje? ;) :)

bez logowania nie możesz wejśc na niektóre podfora
poza tym jesli cos piszesz bez logowania to jako anonim
a anonimów w cywilizowanym, świecie sie nie uznaje
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Sob maja 28, 2005 10:51

Anonymous pisze:Na wiekszosci forow istnieje tak samo skonsturowana instytucja moderatora uniwersalnego i nikt sie o to nie burzy
z jedna wszakze roznica
osoby majace do tego konta dostep sa znane i podane do wiadomosci publicznej
nie chodzi o to zeby dana osoba przedstawiala sie w momencie interwencji
raczej o to, zeby bylo wiadomo, ze jest to osoba z konkretnego grona znanego forumowiczom.

Moderatorzy uniwersalni to jednak w wiekszosci programy komputerowe.
Nikt normalny nie dalby rady przeczytac tysiecy postow dziennie, ze juz o ich sprawdzaniu pod katem zgodnosci z regulaminem nie wspomne...
Dopiero posty watpliwe sa kierowane do weryfikacji przez osoby pelniace funkcje moderatorow.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob maja 28, 2005 10:53

NattyG pisze:
Beliowen pisze:Sluchajcie, ale to naprawde jest wygodne - nie wazne, kim jest w danym momencie Moderator, wazne, zeby reagowal w okreslonych sytuacjach.
I konsekwentnie.
A poniewaz nie robi tego na PW, tylko na forum, nie porownywalabym tego do donosow.

jakis sytuacjach
zauwaz beliowen jakie to sa sytuacje
cały czas moderator sie nie wypowiedział co do odzywki bengali do mysi
to jest forum dyskusyjene czy TWA gdzie wszyscy jednakowo mają myslec a jak ktos sie wychyli to sie go blokuje na 30 minut albo na stałe
ja tego nie rozumiem

TŻ Oberhexe pisze:Anonimowość na forum złudnym wrażeniem jest.

dokładnie 8) :roll:

Natty, pisalam, ze to jest forum PRYWATNE.
Nie publiczne.
To w tym jest roznica :wink:

A zeby byc anonimem na forum, na ktorym pisalo sie wczesniej, to trzeba sie bardzo postarac, fakt :wink:
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Sob maja 28, 2005 10:53

Wojtek pisze:To był mój post:
Anonymous pisze:
Keti pisze:
Wojtek pisze:

:lol: :lol:
A to, co sie stało powyżej, to jeszcze jeden argument za uniemożliwieniem pisania bez logowania.
Pisałem powyższy post sądząc, że jestem zalogowany, a wyszedł anonim :lol:

domyśliłam, sie ze to Ty :lol:

za uniemożliwieniem pisania bez logowania też jestem
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Post » Sob maja 28, 2005 10:55

Majorka pisze: Oh, wszystko jest dla ludzi... :wink:

Też prawda, ale śledzenie=podglądanie i donoszenie anonimowe, to w/g mnie są 2 najgorsze wady człowieka.
Obrazek
Mrunia=Mrunisia=Mrunieczka

brynia22

Od: Czw mar 10, 2005 18:30

Post » Sob maja 28, 2005 10:56

o prosze moderator(rzy) sie zlitowali :roll: :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27848

oblokowano klub wychodzących

NattyG

Post » Sob maja 28, 2005 10:58

a ja uwazam, że Moderator własnie powinien być uniwersalny
po co wiedza na temat tego, przez kogog dany post został uznany za niewłaściwy?

po to aby móc w innym wątku "pojeżdzić" po tej osobie? ( kolejny raz przytaczam przykład Estravena - bardzo dobrego moderatora IMHO)

Moderator to nie anonim, potraktujcie to jako automat i już

Keti

Post » Sob maja 28, 2005 10:58

Beliowen pisze:
..., pisalam, ze to jest forum PRYWATNE.
:

rozwala mnie to okreslenie
ponad 4 tys uzytkowników ......

NattyG

Post » Sob maja 28, 2005 11:00

Keti pisze:
Moderator to nie anonim, potraktujcie to jako automat i już

ciezko jest mi go tak traktowac po pw jakie otrzymałam od niego :roll:

NattyG

Post » Sob maja 28, 2005 11:00

Keti pisze:
Anonymous pisze:
Keti pisze:
Wojtek pisze:

bez logowania nie możesz wejśc na niektóre podfora
poza tym jesli cos piszesz bez logowania to jako anonim
a anonimów w cywilizowanym, świecie sie nie uznaje

Keti więc czym innym jak nie anonimem jest napisanie czegoś pod kontem Moderator bez indywidualnego podpisania sie nickiem...?
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2005 11:05 przez Yoasia, łącznie edytowano 1 raz

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Sob maja 28, 2005 11:04

Cytat nr 1:
Keti pisze:ee bez przesady, to tak samo jak czytasz cos a sie nie zalogowałeś, bo np. chcesz zobaczyc odpowiedź a nic nie napiszesz bo np. nie masz czasu

Cytat nr 2:
Keti pisze:bez logowania nie możesz wejśc na niektóre podfora

Więc jednak "czytanie bez logowania", to nie to samo co "ukrywanie swojej obecności". :)
I tym samym argument "braku czasu na logowanie" jest chybiony :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob maja 28, 2005 11:04

NattyG pisze:
Beliowen pisze:
..., pisalam, ze to jest forum PRYWATNE.
:

rozwala mnie to okreslenie
ponad 4 tys uzytkowników ......

Ponad 4 tysiace zarejestrowanych.
Nie wiecej, niz tysiac aktywnych uzytkownikow.

W porownaniu z dziesiatkami tysiecy osob przewijajacych sie dziennie przez fora np. GW czy Interii - to jest bardzo kameralne :lol:
abluo ergo sum

Beliowen

[poprzednia][następna]