O banach i moderacji odsłona kolejna.

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 21, 2012 13:27 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Vega013, jeśli zakładasz, że to skargi Erin przyczyniły się do bana dla kinga_kinga7, to mylisz się - skargi były od wielu osób, wystarczyło tego na trzy bany czasowe zanim włączony został stały
:arrow: tutaj była cała historia wyjaśniana przy okazji jednego z banów czasowych
ciekawe, że było wtedy wielu chętnych do dyskusji, a tylko jedna osoba zgłosiła się do prowadzenia akcji kinga_kinga7
może tym razem znajdzie się więcej chętnych do działania?
bo rzeczywiście, ta osoba jest tam sama i może nie musiałaby spamować, gdyby miała wsparcie choćby w propagowaniu informacji nt. potrzeb schroniska i znajdujących się w nim zwierząt.

Waldemar, z całym szacunkiem dla Ciebie - otrzymałeś już na PW ode mnie wyczerpującą odpowiedź na Twoją propozycję
wprawdzie odpowiadałam w maju, ale od tego czasu nic się w tej sprawie nie zmieniło
proponuję na tym zakończyć.

Została podana propozycja rozwiązania dostępu kinga_kinga7 do forum na czas głosowania w KV
jeśli ta osoba będzie chciała z propozycji skorzystać, zrobi to, jak sądzę.

Co do zarzutów przekazania IP
pozwolę sobie przypomnieć, że stawianie tej rangi zarzutów na podstawie domniemania może się zakończyć na drodze sądowej
moderator ma takie samo prawo do obrony swojego dobrego imienia, jak każdy inny użytkownik forum
sądzę, że nie ma co brnąć na siłę w teorie spiskowe.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt wrz 21, 2012 14:00 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Elżbieta pisze:Jezus Maria-czy nikt nie widzi,że Kinga jest potrzebna?Ona walczy o schronisko w Białej Podlaskiej-walczy w konformtacji z wiadomą osobą,z kolekcjonerem..Ja ją chętnie zastąpię w banie.Jestem gotów na bana-czekam.
Hallo Estraven -zbanuj mnie a Kingę zostawcie!Ona walczy,a że założyła drugie konto?Bo uznała że jest to w interesie zwierząt..Czy to jest forum obrońców zwierząt czy paragraf jest a więc człowieka zdeptano?
Ja wogóle się dziwię-chodzi o ilość banów?Dajcie bana mnie-Kingę zostawcie..Jeśli jej nie odbanujecie to proszę się nie dziwić,że kolekcjoner-albo inaczej-że kochający zwierzęta inaczej człowiek wygra na Krakvecie..
Waldemar

Wystarczy, że wśród modów znajdzie się jedna entuzjastka zbieraczki, która ma w podpisie "miau może mnie cmoknąć"... Czy naprawdę nikt nie widzi, że alix76 działa na szkodę forum MIAU?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt wrz 21, 2012 14:19 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Beliowen pisze:
Co do zarzutów przekazania IP
pozwolę sobie przypomnieć, że stawianie tej rangi zarzutów na podstawie domniemania może się zakończyć na drodze sądowej
moderator ma takie samo prawo do obrony swojego dobrego imienia, jak każdy inny użytkownik forum

Z całym szacunkiem Belio, zdobycie dowodów w takiej sprawie jest całkowicie niemożliwe. Niemożliwe jest też potwierdzenie zarzutów, ponieważ ani sama alix76, ani osoby, którym ewentualnie przekazała IP użytkownika forum MIAU, z całą pewnością nie przyznają się do niczego takiego. Stąd wniosek, że moderator mógłby postępować nieetycznie, a w przypadku podejrzenia o takie działanie, miałby prawo wystąpić do sądu w obronie dobrego imienia. Czyli - pozostałby bezkarny i spokojnie nadal mógłby szkodzić użytkownikom forum. To są rozważania czysto teoretyczne.

Edit: Przepraszam Belio, źle wykasowałam część Twojej wypowiedzi, nie uwzględniłam koloru. Mam jednak nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe. Jednak udało mi się przywrócić kolor. Mimo że ja nie dość, że blondynka, to jeszcze ciemna!
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 2012 14:26 przez vega013, łącznie edytowano 3 razy

vega013

Post » Pt wrz 21, 2012 14:22 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

vega013 pisze:
Beliowen pisze:Co do zarzutów przekazania IP

Z całym szacunkiem Belio, zdobycie dowodów w takiej sprawie jest całkowicie niemożliwe. Niemożliwe jest też potwierdzenie zarzutów, ponieważ ani sama alix76, ani osoby, którym ewentualnie przekazała IP użytkownika forum MIAU, z całą pewnością nie przyznają się do niczego takiego. Stąd wniosek, że moderator mógłby postępować nieetycznie, a w przypadku podejrzenia o takie działanie, miałby prawo wystąpić do sądu w obronie dobrego imienia. Czyli - pozostałby bezkarny i spokojnie nadal mógłby szkodzić użytkownikom forum. To są rozważania czysto teoretyczne.

Edit: Przepraszam Belio, źle wykasowałam część Twojej wypowiedzi, razem z kolorem. Mam jednak nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe.

To może jednak lepiej nie rzucać podejrzeń, skoro nie można ich w żaden sposób zweryfikować? :|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt wrz 21, 2012 14:29 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Zofia.Sasza pisze:
vega013 pisze:

Edit: Przepraszam Belio, źle wykasowałam część Twojej wypowiedzi, razem z kolorem. Mam jednak nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe.

To może jednak lepiej nie rzucać podejrzeń, skoro nie można ich w żaden sposób zweryfikować? :|

MOŻE i lepiej, ale czy NA PEWNO?
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 2012 14:32 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Pt wrz 21, 2012 14:31 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

vega013 pisze:
Zofia.Sasza pisze:
vega013 pisze:

Może i lepiej, ale czy NA PEWNO?

Według mnie zdecydowanie lepiej. Na pewno. :?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt wrz 21, 2012 14:31 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Właśnie o to chciałam prosić. Już kiedyś też prosiłam, aby ewentualne dowody mojej działalności na szkodę forum przekazać od razu Adminowi. Jak na razie to pozwalasz sobie na oszczerstwa pod moim adresem i uważasz, że psotępujesz właściwie?
Vega013, na razie wysnuwasz daleko idące wnioski z samego tylko faktu, że jestem użytkownikiem innego forum. Nie wiem, skąd wnioskujesz o moim entuzjaźmie dla kontrkandydta koalicji, ale jak na razie wszystkie podmioty startujące w KV, którym kibicuję, są objęte karencją.
Poza tym to chyba jednak miał być wątek agitacyjny.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt wrz 21, 2012 14:38 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

alix76 pisze:Właśnie o to chciałam prosić. Już kiedyś też prosiłam, aby ewentualne dowody mojej działalności na szkodę forum przekazać od razu Adminowi. Jak na razie to pozwalasz sobie na oszczerstwa pod moim adresem i uważasz, że psotępujesz właściwie?
Vega013, na razie wysnuwasz daleko idące wnioski z samego tylko faktu, że jestem użytkownikiem innego forum. Nie wiem, skąd wnioskujesz o moim entuzjaźmie dla kontrkandydta koalicji, ale jak na razie wszystkie podmioty startujące w KV, którym kibicuję, są objęte karencją.

Tyle że na tym forum użytkownicy przerzucają się BARDZO niepochlebnymi opiniami o miau i o niektórych forumowiczach :( Na szybko: "zlatują się jak muchy do g...a", "szczęśliwy ten, kto nie poznał miau" i dalej w tym stylu. Jedna z prominentnych użytkowniczek ma podpis "miau może mnie cmoknąć"...
Abstrahując od kwestii tego konkretnego bana, czuje jednakowoż "lekki dyskomfort", gdy moje watki moderuje ktoś, kto swobodnie konwersuje z osobami używającymi w stosunku m.in. do mnie takich określeń :| Ktoś tu napisał, że mod jak zona Cezara, poza podejrzeniami. Twój udział w forum promującym takie treści budzi, i musi budzić, podejrzenia. To tyle.
edit: oczywiście dysponuje screenami tych wypowiedzi..
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt wrz 21, 2012 14:58 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Zofia.Sasza pisze:
alix76 pisze:Właśnie o to chciałam prosić. Już kiedyś też prosiłam, aby ewentualne dowody mojej działalności na szkodę forum przekazać od razu Adminowi. Jak na razie to pozwalasz sobie na oszczerstwa pod moim adresem i uważasz, że psotępujesz właściwie?

Tyle że na tym forum użytkownicy przerzucają się BARDZO niepochlebnymi opiniami o miau i o niektórych forumowiczach :( Na szybko: "zlatują się jak muchy do g...a", "szczęśliwy ten, kto nie poznał miau" i dalej w tym stylu. Jedna z prominentnych użytkowniczek ma podpis "miau może mnie cmoknąć"...
Abstrahując od kwestii tego konkretnego bana, czuje jednakowoż "lekki dyskomfort", gdy moje watki moderuje ktoś, kto swobodnie konwersuje z osobami używającymi w stosunku m.in. do mnie takich określeń :| Ktoś tu napisał, że mod jak zona Cezara, poza podejrzeniami. Twój udział w forum promującym takie treści budzi, i musi budzić, podejrzenia. To tyle.
edit: oczywiście dysponuje screenami tych wypowiedzi..

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Z tym, że ja jestem oburzona, a nie tylko "czuję lekki dyskomfort".

vega013

Post » Pt wrz 21, 2012 15:36 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Zofia.Sasza pisze:Przepraszam, ale rzucane są tu bardzo poważne oskarżenia bez żadnych dowodów. Niezależnie od mojej czy Waszej oceny moderacji Alix76 nie ma najmniejszych podstaw, by ja podejrzewać o kradzież IP. :? Znam Magdę osobiście i choć mam zastrzeżenia do jej pracy moderatorskiej ABSOLUTNIE nie wierze, aby zrobiła coś takiego.

Edit: Zguglowałam na szybko. Jest bimbalion sposobów na zdobycie czyjegoś IP. Z oczywistych powodów nie podam ich ani linków. Sprawdźcie sobie.

Napisałam "PODEJRZENIE" i jak przyznałam nie mam dowodów :idea: .
O co mi chodziło? O pokazanie kolejnych błędów, które alix76 popełnia jako moderator. Tak, jak napisałam wcześniej: jest to funkcja ze "świecznika" i tutaj przejrzystość jest konieczna. Jeśli jej nie ma - traci się zaufanie. Kiedy nie ma zaufania - rodzą się podejrzenia. Nic na to nie poradzę :( .

Przekazałam. Napiszę prawdę, jak to wyglądało: na 3 strony formatu A4 drobnym druczkiem, z zaglądaniem do poszczególnych linków. Odpowiedź dostałam negatywną po kilku minutach. I nie jest to zarzut dla lrafala, bo to Jego forum i może robić z nim co chce, tylko chcę pokazać jak potraktowana była sprawa zgłoszenia wielokrotnego braku Twojego obiektywizmu do Admina. A piszę to ze względu na to, że (jak wspomniałaś) mogę uwagi przekazać Adminowi :| .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt wrz 21, 2012 15:55 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

Prośba do moderacji, zwracam się tu szczególnie do Beliowen.

Ponieważ rozwija się dyskusja - dość ważna :!: ale będąca na tym wątku off topem - to czy można wydzielić tę dyskusję na osobny wątek (nie zamykać!),
a ten zostawić psom i kotom z Białej Podlaskiej? I zachęcaniu do głosowania?

Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie prośby.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt wrz 21, 2012 15:58 Re: Biała Podlaska,350 psów błaga o wsparcie i GŁOSY na KV!!

alix76 pisze:Vega013, na razie wysnuwasz daleko idące wnioski z samego tylko faktu, że jestem użytkownikiem innego forum. Nie wiem, skąd wnioskujesz o moim entuzjaźmie dla kontrkandydta koalicji, ale jak na razie wszystkie podmioty startujące w KV, którym kibicuję, są objęte karencją.
Poza tym to chyba jednak miał być wątek agitacyjny
.

no to może ja, chociam nie Vega13.
Prosto i między oczy napiszę tak:
jeśli ktoś ma choćby cień dobrego smaku, poczucia godności, jest autentycznie wrażliwy na krzywdę zwierząt, chce działać wyłącznie dla ICH dobra; nie popiera życiowych cffaniaczków i wyłudzaczy, ten w życiu nie da się skaptować choćby na granicę takiego bagna, jak towarzystwo tupeciary.
czyli, dla przypomnienia: osoby, która m.in. poleca innym przygarnianie Kotów, bo "z tego można się nieźle urządzić"; osoby, która mija się w każdym calu z wizerunkiem człowieka posiadającego należycie rozwiniętą empatię wobec zwierzaków. Osoby, której posiadanie w podpisie tekstu "miau może mnie cmoknąć" w ogóle nie przeszkadza w pchaniu się na owo miau drzwiami i pod drzwiami
I tyle.
KotkaWodna

Post » Pt wrz 21, 2012 17:13 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Po raz kolejny proszę, żeby nie omawiać na Miau działalności byłej już forumowiczki z Bydgoszczy
nie widzę takiej potrzeby, mamy swojego kandydata i jesteśmy w stanie prowadzić na jego rzecz kampanię pozytywną.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Pt wrz 21, 2012 18:43 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Absolutnie nie zamierzam nikogo poganiać, wiem że funkcja moda to wolontariat, ale naprawdę byłoby dobrze, aby nowy regulamin jak najszybciej ujrzał światło dzienne. Bo teraz sytuacja jest taka, że pewne kryteria są stosowane, a nigdzie nie jest to jasno ujęte. To powoduje nieporozumienia i konflikty.
Druga sprawa jest taka, że forum hospicjum to nie jest 'jakieś inne forum', pierwsze z brzegu. Powstało w opozycji do miau. Stosunek do miau jest na nim jednoznaczny. Czy ktoś z moderacji, poza Alix76, zaglądał tam, zwłaszcza przed relaunchem spowodowanym, rzekomo, awarią serwera?
Były chamskie kpiny z casicy walczącej wtedy o życie swojej kotki. Był wątek 'O dupie Zochy' (tak tak, absolutnie przypadkowo) i inne kwiatki w tym stylu.
Dodatkowo użytkownicy najaktywniejsi w 'schizmie' przed odejściem zmasakrowali liczne wątki za pomocą kropek. Przykro mi, ale to co zrobiono z wątkiem FIV uważam za grube świństwo :( I tak dalej, i tym podobnie.
Ja wiem, że Alix76 na tym forum pisze głównie o ziółkach, ale czy naprawdę musi to robić akurat tam? A jeśli musi, to czy musi być modem akurat tutaj?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt wrz 21, 2012 18:49 Re: O banach i moderacji odsłona kolejna.

Zofia.Sasza pisze:Absolutnie nie zamierzam nikogo poganiać, wiem że funkcja moda to wolontariat, ale naprawdę byłoby dobrze, aby nowy regulamin jak najszybciej ujrzał światło dzienne.

Czy mogę wiedzieć od kiedy te "prace nad regulaminem" trwają?
salma75

[poprzednia][następna]