Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 24, 2012 16:34 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Zofia&Sasza pisze:
ksb pisze:Zofia&Sasza, trochę się dziwię, że odgrzewasz ten temat.
Kontynuować go nie będę, bo nie chcę kolejny raz komentować Twojego żądania zapłaty za informacje.

Nie ma tam poważnych oskarżeń, ani obrażania - o takie pytałam VVu.

Odgrzewam, bo mnie ten wpis po prostu, po ludzku zabolał. Moim zdaniem jest to insynuacja. Co do zapłaty za informację - nie ja wymyśliłam ten greps.

Zofia&Sasza, ale ja pytałam o obrażanie lub poważne zarzuty, nie insynuacje.

Wymiękam. Oczywiście ten wpis jest jak najbardziej wyważony i nie powoduje eskalacji konfliktu. OK. Rozumiem.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto kwi 24, 2012 16:37 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:(...)
Ok, rozumiem że według Twojej oceny wypowiedź Alix76 skierowana do Ciebie była insynuacją.
Pisałeś jednak o obrażaniu użytkowników i rzucaniu poważnych oskarżeń, nie dziw się więc mojemu pytaniu.
Domagać się zbierania kwiatków nie będę. Uważam jednak, że każdy stawiający określone zarzuty i to mocne w tym przypadku, nie powinien się dziwić prośbom o wskazanie przykładów.

Nie uważam, że Ty tak postępujesz, a z pewnością nie z premedytacją. Ale w ogóle ta metoda jest stosowana często.
Polega ona na tym, że lekceważy się stawiane zarzuty. Mam na myśli zarzuty z uzasadnieniem. A potem, gdy zarzucający tylko sprawę przypomina, to się głosi, że się czepia i nie uzasadnia.

Uzasadnień moich twierdzeń i podawanych przykładów na me stwierdzenia jest pełno - także w tym wątku.
Powtórzę: nie będę tego zbierał, bo:
1) były już zlekceważone, gdy pojawiały się pierwszy raz, więc po co przypominać;
2) kto inny się zajmuje zebraniem tych uzasadnień;
3) namawianie do udowadniania - zwłaszcza w sytuacji, gdy dowody, uzasadnienia padły już wcześniej - może być metodą na sprowokowanie ucięcia dyskusji. Bo tak już bywało - wpadał troll, krzyczał że nie ma uzasadnień, że nieprawda, że udowodnij - a w przypadku powtarzania uzasadnień wpadał mod i pisał, że to już wszystko było, że się powtarzają zarzuty, więc temat się wyczerpał. I ten, co powtarzał [też] wychodził - wg publicznej oceny moda - na trolla. [Masz przy okazji przykład, o który prosiłaś - alix76 pozwalała trollowi trollować wątek, a później zrównywała dyskutanta z trollem i zamykała wątek - niewygodny dla trolla i/lub jego przyjaciół. Chcesz link do wątku? Otóż niektórych takich wątków już nie ma w ogóle. 8) ]

Edit: ksb - Twoja edycja zmieniła treść Twego wpisu. Oskarżać każdemu wolno - trzeba tylko uzasadnić. INSYNUACJA zaś jest o tyle paskudna, że często nie sposób się przed nią obronić, dowieść, że nie jest się wielbłądem. Dlatego zarzut posługiwania się insynuacją uważam za bardzo poważny.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto kwi 24, 2012 16:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Nie uważam, że Ty tak postępujesz, a z pewnością nie z premedytacją. Ale w ogóle ta metoda jest stosowana często.
Polega ona na tym, że lekceważy się stawiane zarzuty. Mam na myśli zarzuty z uzasadnieniem. A potem, gdy zarzucający tylko sprawę przypomina, to się głosi, że się czepia i nie uzasadnia.

Uzasadnień moich twierdzeń i podawanych przykładów na me stwierdzenia jest pełno - także w tym wątku.
Powtórzę: nie będę tego zbierał, bo:
1) były już zlekceważone, gdy pojawiały się pierwszy raz, więc po co przypominać;
2) kto inny się zajmuje zebraniem tych uzasadnień;
3) namawianie do udowadniania - zwłaszcza w sytuacji, gdy dowody, uzasadnienia padły już wcześniej - może być metodą na sprowokowanie ucięcia dyskusji. Bo tak już bywało - wpadał troll, krzyczał że nie ma uzasadnień, że nieprawda, że udowodnij - a w przypadku powtarzania uzasadnień wpadał mod i pisał, że to już wszystko było, że się powtarzają zarzuty, więc temat się wyczerpał. I ten, co powtarzał [też] wychodził - wg publicznej oceny moda - na trolla. [Masz przy okazji przykład, o który prosiłaś - alix76 pozwalała trollowi trollować wątek, a później zrównywała dyskutanta z trollem i zamykała wątek - niewygodny dla trolla i/lub jego przyjaciół. Chcesz link do wątku? Otóż niektórych takich wątków już nie ma w ogóle. 8) ]

Edit: ksb - Twoja edycja zmieniła treść Twego wpisu. Oskarżać każdemu wolno - trzeba tylko uzasadnić. INSYNUACJA zaś jest o tyle paskudna, że często nie sposób się przed nią obronić, dowieść, że nie jest się wielbłądem. Dlatego zarzut posługiwania się insynuacją uważam za bardzo poważny.

VVu, prosiłam tylko o wskazanie, gdzie jest obrażanie użytkowników lub stawianie poważnych oskarżeń.
Nie prosiłam o wskazywanie insynuacji, albo opisywanie trollowania.
A co do podkreślonych zdań, to mogę tylko napisać, że nie pisałam, że się czepiasz.

A tak na marginesie w zdaniu:

Nie uważam, że Ty tak postępujesz, a z pewnością nie z premedytacją

dostrzegam lekką insynuację. I nie, nie przeszkadza mi to :wink:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Wto kwi 24, 2012 16:55 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

A tak na marginesie w zdaniu:

Nie uważam, że Ty tak postępujesz, a z pewnością nie z premedytacją

dostrzegam lekką insynuację. I nie, nie przeszkadza mi to :wink:

:D He, he, to nie byłaby insynuacja, bo ona jest krzywdząca. Przypisywanie komuś nieprawdziwych, ale pozytywnych spraw, byłoby SŁODZENIEM, a nie insynuacją. :wink:

Ale tutaj to nie było ani to, ani to - nie chciałem byś pomyślała (ani nikt), że skoro sprawę opisuję w odpowiedzi na Twój post, to jakoś Ciebie dotyczy.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto kwi 24, 2012 17:00 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze: Edit: ksb - Twoja edycja zmieniła treść Twego wpisu. Oskarżać każdemu wolno - trzeba tylko uzasadnić. INSYNUACJA zaś jest o tyle paskudna, że często nie sposób się przed nią obronić, dowieść, że nie jest się wielbłądem. Dlatego zarzut posługiwania się insynuacją uważam za bardzo poważny.

Moja edycja była spowodowana tylko tym, że już wysłaniu postu zauważyłam, że Ty pisałeś o oskarżaniu Ciebie, a nie o insynuowaniu.

A co do podkreślonego zdania, to oczywiście masz prawo tak uważać i pisać o tym.
Wskazuję tylko, że w Twojej wypowiedzi, od której zaczęła się nasza rozmowa (czy też dyskusja) była mowa właśnie o obrażaniu i oskarżeniach bez pokrycia, a nie insynuacjach.
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto kwi 24, 2012 17:02 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze: Ale tutaj to nie było ani to, ani to - nie chciałem byś pomyślała (ani nikt), że skoro sprawę opisuję w odpowiedzi na Twój post, to jakoś Ciebie dotyczy.

OK :)
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto kwi 24, 2012 17:12 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Wskazuję tylko, że w Twojej wypowiedzi, od której zaczęła się nasza rozmowa (czy też dyskusja) była mowa właśnie o obrażaniu i oskarżeniach bez pokrycia, a nie insynuacjach.

Nie komplikujmy - oskarżałem alix76 o oskarżanie mnie bez pokrycia o to, że jakobym wobec Niej posługiwał się insynuacją. Pokryciem na to (moje oskarżenie) jest wpis alix76 z tego wątku, którego nie chce mi się szukać. :wink:
Oskarżenie mnie o posługiwanie się insynuacją - dopóki jest bez pokrycia - jest obrażaniem mnie.

Ale przecież podlinkowałem Ci też wpis z cytatem z alix76 z wyraźnym wskazaniem: insynuacji, nieprawdy, obrażania i podsycania konfliktu (w Jej sprawie zresztą).

Więcej w powyższym temacie boję się wypowiadać, by nie narazić się na zarzut uporczywego czegokolwiek.

Edit: poprawiłem konstrukcję cytatu
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto kwi 24, 2012 17:19 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Więcej w powyższym temacie boję się wypowiadać, by nie narazić się na zarzut uporczywego czegokolwiek.

Ja się nie boję, ale sama ze sobą rozmawiać nie będę. :wink:
To kończymy.
* Semper eadem *

ksb

Post » Wto kwi 24, 2012 17:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Zofia&Sasza pisze:
ksb pisze:
VVu pisze:
(...) Moderator obrażający użytkowników, wywołujący konflikty, rzucający poważne oskarżenia bez pokrycia – szkodzi moim zdaniem dobremu imieniu Miau.

Czy my czytamy inne forum?
Gdzie jest to obrażanie lub rzucanie poważnych oskarżeń?
Serio pytam.

Czy może z tym obrażaniem albo rzucaniem powaznych oskarżeń jest tak samo, jak z ciągle powtarzanymi twierdzeniami, iż to mod uznał pewne określenie za wulgarne?

To nie oskarżenie, ale odbieram to jako insynuację. Być może niesłusznie.
Ostatnio było dość dużo mówione o tym, że NIKT nie ma obowiązku odpowiadania na zadane pytania. Formę zastosowaną przez Zofia&Sasza można uznać, za niezbyt fortunną, takową odmowę. Wnioski z odmowy każdy może wyciągnąć sobie sam i nie muszą one być dla Zofia&Sasza korzystne. Natomiast stwierdzenie o wymuszeniu jest na wyrost - nikt nikomu nie groził żadnymi konsekwencjami nie wpłacenia pieniędzy. Jeżeli Zofia&Sasza nie wywiąże się z umowy zawartej dobrowolnie (przez obie strony) z iwona66, będzie można mówić o wyłudzeniu.

Przepraszam, czyj jest ten wpis na zielono?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto kwi 24, 2012 17:51 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

wygląda jak cytat z moderatora ;)

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Wto kwi 24, 2012 17:53 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:
Beliowen pisze:
Jana pisze:Beliowen, mam zupełnie inne zdanie na ten temat. Zupełnie.

Zawsze to jakaś różnorodność :)
Jana pisze:A 'clou' to chyba do admina należy :D

Też to postulowałam.

Beliowen, czy mogłabyś odpowiedzieć na pytanie - czy jesteś zarejestrowana na forum "hospicyjnym"?

Pisałam o tym wprost, jak również o tym, jak wyglądała moja aktywność tamże
2 tygodnie temu poprosiłam Agn o usunięcie mojego konta.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto kwi 24, 2012 18:04 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

joshua_ada pisze:O. Gratuluję Beliowen.

Gratuluję też tej subtelnej kokieterii przednominacyjnej, jaką są odpowiedzi Beliowen na moje ostatnie posty :wink:

Ponominacyjnie odpowiadałam na Twoje posty, pozwolę sobie doprecyzować

oczekiwania wobec moderacji szalenie mnie interesują
ogólnie na Miau na temat moderacji dyskutuje się rzadko i skąpo, więc skoro już admin pozostawił ten wątek dyskusyjny, liczę - co też napisałam - że pojawią się pomysły? postulaty? konstruktywne
poza krytyką, oczywiście.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto kwi 24, 2012 18:05 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

MariaD pisze:
Zofia&Sasza pisze:
ksb pisze:
VVu pisze:
(...) Moderator obrażający użytkowników, wywołujący konflikty, rzucający poważne oskarżenia bez pokrycia – szkodzi moim zdaniem dobremu imieniu Miau.

Czy my czytamy inne forum?
Gdzie jest to obrażanie lub rzucanie poważnych oskarżeń?
Serio pytam.

Czy może z tym obrażaniem albo rzucaniem powaznych oskarżeń jest tak samo, jak z ciągle powtarzanymi twierdzeniami, iż to mod uznał pewne określenie za wulgarne?

To nie oskarżenie, ale odbieram to jako insynuację. Być może niesłusznie.
Ostatnio było dość dużo mówione o tym, że NIKT nie ma obowiązku odpowiadania na zadane pytania. Formę zastosowaną przez Zofia&Sasza można uznać, za niezbyt fortunną, takową odmowę. Wnioski z odmowy każdy może wyciągnąć sobie sam i nie muszą one być dla Zofia&Sasza korzystne. Natomiast stwierdzenie o wymuszeniu jest na wyrost - nikt nikomu nie groził żadnymi konsekwencjami nie wpłacenia pieniędzy. Jeżeli Zofia&Sasza nie wywiąże się z umowy zawartej dobrowolnie (przez obie strony) z iwona66, będzie można mówić o wyłudzeniu.

Przepraszam, czyj jest ten wpis na zielono?

Alix76. W wątku Legnicy o Teo. Przepraszam, zaraz edytuje post
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto kwi 24, 2012 18:07 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze:I jeszcze mam pytanie do Administracji MIAU - do jakich danych mają dostęp Moderatorzy. A przede wszystkim - czy mają możliwość techniczną, dostęp do PW użytkowników.
A ściśle - czy mają dostęp:
- do treści PW,
- do informacji kto do kogo przesyła PW,
- tytułów PW.

W moim panelu możliwości takiego dostępu nie ma.
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto kwi 24, 2012 18:09 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:oczekiwania wobec moderacji szalenie mnie interesują
ogólnie na Miau na temat moderacji dyskutuje się rzadko i skąpo, więc skoro już admin pozostawił ten wątek dyskusyjny, liczę - co też napisałam - że pojawią się pomysły? postulaty? konstruktywne
poza krytyką, oczywiście.

Poproś lrafała o dostęp (chyba, że z racji moderatorskiej funkcji go masz) do "zniknietego" wątku regulaminowego. I poczytaj. po co na nowo wałkować ten temat.

Jaki NIE powinien być mod masz tutaj.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

[poprzednia][następna]