Prawnik potrzebny

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 20:32 Re: Prawnik potrzebny

VVu pisze:
danunka pisze:Nie ma , bo :
Jeśli firma X chce dochodzić swoich praw na drodze sądowej – dostarczamy odpowiednio zabezpieczone dokumenty i wskazujemy kancelarie, z którymi współpracujemy

To ja rozumiem, że nie firma czy jej organizacja powinna występować z żądaniem usunięcia wpisów i groźbą konsekwencji prawnych ("działania prawne"), tylko właśnie uprawniona kancelaria.
Może się mylę - w takim razie jeśli ktoś wie, to proszę o wyjaśnienia.

Może ktoś bieglejszy wytłumaczy :wink: Ja mam wrażenie ,że Apostołowie działają niczym firmy odzyskujące długi : Kruk' i Wrony :)
Znalazłam Kancelarię Doradztwa Prawnego (chyba Kraków) , która się zajmuje m.in. Ochrona wizerunku w sieci .
http://themi.pl/obsluga-prawna-przedsie ... internecie

Carmen201 pisze:VVu - no to nie rozumiem: skoro jest wymieniona w PKD, to może mają ją wpisaną w KRSie? Widziałeś ich KRS?

Przecież cały wpis z KRS kilka postów wyżej zacytowała Ananke :?
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Pt lis 30, 2012 20:43 Re: Prawnik potrzebny

Przeoczyłam, przepraszam.
Ale jeszcze raz: to nie ma znaczenia co to za firma i co w KRSie. Bo ona działa za kogoś a znieważenie może dotyczyć tylko osoby fizycznej.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt lis 30, 2012 20:57 Re: Prawnik potrzebny

Irafał, olac. To takie same ścierwa jak Kruki, wrony, Justica itp..... Pokrakać se mogą - ale nic ponad to :) I zawsze możesz złożyć pozew o nękanie - to teraz na czasie i sąd ochoczo to wspiera :)
A teraz niech wyślą do mnie jalieś pisemko. Ale by sie zaczeło dziac....:):):)
Nie o to chodzi by człowiek miał kota ale o to by kot miał człowieka...
Obrazek

Witek Nowak

Od: Pon lut 18, 2008 22:08

Post » Pt lis 30, 2012 21:18 Re: Prawnik potrzebny

W zasadzie to są naszemu Forum winni co najmniej wdzięczność - przynajmniej, dzięki nam, podciągnęli ortografię na swojej stronie. :ryk:

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt lis 30, 2012 21:33 Re: Prawnik potrzebny

:twisted: Ortografia ważna sprawa :lol:

Falka

Od: Pon lut 04, 2002 17:01

Post » Pt lis 30, 2012 23:01 Re: Prawnik potrzebny

Tak na marginesie, to chyba komuś się coś pomyliło albo ja czegoś tutaj nie doczytałem.

O jaką ochronę wizerunku im chodzi? Czy kwestionowanymi wpisami został naruszony czyjś wizerunek???

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt lis 30, 2012 23:05 Re: Prawnik potrzebny

Miauowicze! Pomogliście tyle, pomóżcie jeszcze trochę!

Co trzeba poprawić jeszcze w poniższym zdaniu, by było poprawne?
Jeżeli jesteś osobą pokrzywdzoną to po prostu zgłoś się do Nas, a my postaramy Ci się pomóc !

Trochę chyba już poprawili, ale ja widzę jeszcze ze 2-3 błędy. :D

Oni nas paragrafem, a my ich (o, przepraszam: Ich) słownikiem! A ściślej: Im słownikiem, pomożemy.
Pomożecie?!

VVu

Post » Pt lis 30, 2012 23:09 Re: Prawnik potrzebny

VVu pisze:Miauowicze! Pomogliście tyle, pomóżcie jeszcze trochę!

Jeżeli jesteś osobą pokrzywdzoną to po prostu zgłoś się do Nas, a my postaramy Ci się pomóc !

Oni nas paragrafem, a my ich (o, przepraszam: Ich) słownikiem! A ściślej: Im słownikiem, pomożemy.
Pomożecie?!

Ale czemu od razu tak charytatywnie?
Za każdą poprawkę, to się należy wpłata, na przynajmniej jednego koteczka miauowego :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt lis 30, 2012 23:18 Re: Prawnik potrzebny

Może strzelę "byka", lecz wydaje mi się, iż kancelarie prawne, adwokackie, notarialne (czyli poruszamy się po obrzeżu prawa), tworzą z definicji Spółki Komandytowe ( i wtedy widzimy w nazwie KONKRETNE nazwiska) lub jawne: każdy z nas widział na ten przykład "Kancelaria Iksiński i Synowie". Raczej PRAWDZIWI prawnicy nie zawiązują Spółek z o.o. czyli..... mamy do czynienia ze zwykłą działanością gospodarczą i firmą, która chce wskoczyć w jakąś niszę na rynku. To nic innego jak :twisted: "akwizytorzy prawników". Howk!
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lis 30, 2012 23:28 Re: Prawnik potrzebny

VVu pisze:Miauowicze! Pomogliście tyle, pomóżcie jeszcze trochę!

Pomożecie?!

Ekhm, żeby być osobą pokrzywdzoną to musi być wyrok sądu. Jeśli sąd uzna że ktoś jest pokrzywdzony to już Apostołowie nie muszą nic robić. :mrgreen: wtedy już komornik działa :mrgreen: bycie pokrzywdzonym to subiektywne odczucie. Wyrok sądowy to już potwierdzenie tegoż odczucia.
Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 23:39 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lis 30, 2012 23:36 Re: Prawnik potrzebny

Może strzelę "byka", lecz wydaje mi się, iż kancelarie prawne, adwokackie, notarialne (czyli poruszamy się po obrzeżu prawa), tworzą z definicji Spółki Komandytowe ( i wtedy widzimy w nazwie KONKRETNE nazwiska) lub jawne: każdy z nas widział na ten przykład "Kancelaria Iksiński i Synowie". Raczej PRAWDZIWI prawnicy nie zawiązują Spółek z o.o. czyli..... mamy do czynienia ze zwykłą działanością gospodarczą i firmą, która chce wskoczyć w jakąś niszę na rynku.

Na pierwszy rzut oka widać, że to nie jest typowa kancelaria założona przez adwokatów czy radców (notariusze to trochę inna bajka) :)
Nie muszą oni zakładać spółki jawnej albo komandytowej; "dedykowana" dla nich jest spółka partnerska, mogą też działać w ramach spółki komandytowo-akcyjnej.
Akurat w formie spółki z o.o. to nie za bardzo mogą :)

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Sob gru 01, 2012 0:36 Re: Prawnik potrzebny

Belio miała rację.
Apostołowie dorobili się na Miau znaczącej opinii - jak się wrzuci w Google nazwę ich organizacji, to ten wątek się już wyświetla na pierwszej stronie wyników. :roll:
Chyba apostołowie powinni najpierw zadbać o swój "wizerunek", zanim zaczną poprawiać "wizerunek" innym. :|

VVu

Post » Sob gru 01, 2012 15:21 Re: Prawnik potrzebny

Widzę,że bardzo ciekawie jest.Prosiłam Iraf o usunięcie konta i moich postów,a są dalej...Pisałam,że nie chcę szkodzić forum i nie rozumiem dlaczego nie możesz usunąć mojego konta..
A może nie chcesz?
Skoro jednak usunąłes tamten wpis rozumiem,że masz ten mój post zarchwizowany..Proszę mi go przysłać w PW w całości.Niech no ja się dowiem co napisałam.A nagonka na mnie przybrała b.intensywną forme...
Czekam na ciąg dalszy i na skasowanie moich postów.
Elzbieta
Elżbieta

Post » Sob gru 01, 2012 15:24 Re: Prawnik potrzebny

Elżbieta pisze:Widzę,że bardzo ciekawie jest.Prosiłam Iraf o usunięcie konta i moich postów,a są dalej...Pisałam,że nie chcę szkodzić forum i nie rozumiem dlaczego nie możesz usunąć mojego konta..
A może nie chcesz?
Skoro jednak usunąłes tamten wpis rozumiem,że masz ten mój post zarchwizowany..Proszę mi go przysłać w PW w całości.Niech no ja się dowiem co napisałam.A nagonka na mnie przybrała b.intensywną forme...
Czekam na ciąg dalszy i na skasowanie moich postów.
Elzbieta

Gdzie Ty widzisz nagonkę na siebie? Tu nie ma nic takiego. Usunięcie konta nie wniesie nic do tej całej sprawy. Jesteście tu już tyle lat, szkoda by było zebyście odeszli. Elżbieta i Waldek nie wygłupiajcie się z tym usuwaniem konta :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob gru 01, 2012 15:31 Re: Prawnik potrzebny

Nagonka to:włamanie na moje konto na allegro,włamanie na konto na ppal,uaktywnienie się pewnych ludzi z rodziny,które b.nas skrzywdziły w przeszłości itd...Dodam do tego intrygi siostry to nie jest mało..
Elżbieta
A jakikolwiek będzie czy nie będzie ciąg dalszy dostałam nauczkę.Jestem w wieku kiedy powinnam rozumieć wiele spraw.Z pewnością mam prawo dostać cały post na PW i go sobie przeczytac.I się dowiedzieć kogo to ja obraziłam?Jak obraziłam?Co powiedziałam?
Elżbieta
Ostatnio edytowano Sob gru 01, 2012 15:36 przez Elżbieta, łącznie edytowano 1 raz
Elżbieta

[poprzednia][następna]