Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beliowen pisze:Aga9955, kinga_kinga7 za spamowanie była trzykrotnie banowana czasowo zanim dostała bana na stałe.
I znów - jeśli ileś set osób radzi sobie bez spamowania, nie widzę powodu, żeby w przypadku tej jednej osoby tolerować rozsyłanie spamu.
Lemoniada pisze:Katia80 pisze:Nie ma na Forum nikogo z Białej Podlaskiej. Dziewczyna robiła, co mogła, żeby pomóc zwierzakom stamtąd. Miała pecha, że wysłała te prywatne wiadomości do nieodpowiednich osób. Jestem na Forum 7. rok, kilka razy dostałam PW ze "spamem" (prośba o zajrzenie do wątku, przemyślenie pomocy) od osób, z których nickami nigdy wcześniej się nie spotkałam, nigdy jednak nie donosiłam, bo to nie w moim stylu.
Przykra sprawa.
Mam nadzieję, że uda się "Azylowi" wygrać, należy się tym psiakom.
Podpisuję się pod tym. Na miau zdarzyło mi się dostać zaproszenia i prośby, fakt, że rzadko. Na dogo jestem notorycznie zalewana zaproszeniami na bazarki i wątki. Ale żeby z tego powodu robić aferę?Kiedy wystarczy kliknąć "Kasuj", co zajmuje 2 sekundy? Albo zwrócić grzecznie uwagę osobie rozsyłającej? Litości, przecież to nie są świadkowie Jehowy ani telemarketerzy, tylko ludzie tacy sami jak ja, usiłujący pomóc swoim podopiecznym.
Przykre, że czyjeś desperackie wołanie o pomoc jest odbierane jako spam. O banie już nie wspomnę.
Erin pisze:Beliowen pisze:Proponuję rozwiązanie
Paulina pisze do admina, admin podejmuje decyzję odnośnie jej powrotu na forum na czas głosowania w KV.
Jestem za!
aga9955 pisze:To ja tylko dodam ,ze po otrzymaniu spamu agitujacego, zwyczajnie uprzedzam ,ze nastepnym razem zgłosze ten fakt. W przypadku zbanowanej uzytkowniczki odnioslo to skutek. Zostalam przeproszona i przestalam dostawac pw.
Rozumiem ,ze sa pewne zasady ktorych przestrzegamy, bo porzadek ma byc, ale latanie ze skarga i donosem w kazdym przypadku nagiecia czy złamania zasady, jest dla mnie zwyklym donosicielstwem. To tyle.
alix76 pisze:Gwoli ścisłości - podstawowym powodem zbanowania była dla mnie założenie przez zbanowaną użytkowniczkę drugiego konta (i zadeklarowanie tego otwartym tekstem). Deklaracja dalszego rozsyłania pw ma zdecydowania mniejszą wagę (gdyż można to rozumieć różnie) wobec faktu, że wyproszony z forum użytkownik loguje się pod nowym nickiem. Jak dotąd uznajemy to za niedopuszczalne.
Za literówki oczywiście przepraszam, robię je dość często. Na ogół poprawiam, natomiast nie ma sensu poprawiać w wielokrotnie cytowanym zdaniu. Gdyby przewidziała, że ta decyzja wywoła tyle emocji, postarałabym się napisać dokładniejsze uzasadnienie.
schroniskoazyl pisze:witajcie! to ja kinga_kinga![]()
na początku chciałam przeprosić ERIN - na prawdę ja nie robię tego celowo,że wysyłam kilka pw,widocznie nie wiedziałam,że wysyłałam już do Ciebie
a po drugie pomocy potrzebujemy i ja nie mam zamiaru tego ukrywać i będę wysyłałam pw.....
druga sprawa
błagam o głosy!!!!!!!!!
Wobec tych deklaracja banuje konto.
alix76
Beliowen pisze:Marcelibu pisze:Zastanawiam się nad założeniem wątku w sprawie podejrzenia o przekazywanie numerów IP forumowiczów miau.pl na forum, o którym piszesz. Jest znany mi fakt, kiedy to użytkownik z miau.pl zalogował się na tym forum pod nickiem absolutnie nie mającym związku z miau'owym (nie do odgadnięcia i nie do zidentyfikowania osoby) i następnego dnia już nie mógł tam "wejść", bo został zbanowany. Bez żadnej informacji po powodzie wyrzucenia. Nie było żadnego konkretnego powodu do bana, oprócz m. in. możliwości porównania numeru IP przed admina tamtego forum. Natomiast nasze numery może znać tylko moderator/admin naszego forum.
Ależ
nie ma problemu z prześledzeniem np. dostawcy danego IP i porównania go z IP wcześniej zbanowanej osoby
jeśli ktoś ma pecha i np. zmienne IP z tej samej puli, co osoba wcześniej zbanowana, może zostać zbanowany jako kolejne wcielenie tejże zbanowanej osoby
można to oczywiście następnie wyjaśnić korespondując z administratorem forum, ale tu już oczywiście niebagatelne znaczenie ma dobra wola administratora - zwłaszcza w przypadku forów o charakterze prywatnym, gdzie to admin de facto decyduje o tym, czy danego użytkownika chce na forum widzieć, czy też nie.
Nie ma potrzeby przekazywania IP, wystarczy wiedzieć, jak je sprawdzić - a wiedza, jak każda, jest do zdobycia.
alix76 pisze:Gwoli ścisłości - podstawowym powodem zbanowania była dla mnie założenie przez zbanowaną użytkowniczkę drugiego konta (i zadeklarowanie tego otwartym tekstem). Deklaracja dalszego rozsyłania pw ma zdecydowania mniejszą wagę (gdyż można to rozumieć różnie) wobec faktu, że wyproszony z forum użytkownik loguje się pod nowym nickiem. Jak dotąd uznajemy to za niedopuszczalne.
Za literówki oczywiście przepraszam, robię je dość często. Na ogół poprawiam, natomiast nie ma sensu poprawiać w wielokrotnie cytowanym zdaniu. Gdyby przewidziała, że ta decyzja wywoła tyle emocji, postarałabym się napisać dokładniejsze uzasadnienie.
Marcelibu pisze:Jak wiesz, na priv wytknęłam Tobie mnóstwo błędów moderatorskich z pełnym uzasadnieniem w postaci linków i cytatów (oczywiście z tego, co już tylko zostało po Twojej szkodliwej działalności). To, co robisz złego i sposób, w jaki to robisz jako mod uważam za haniebny i niedopuszczalny.zrezygnować.
Zofia.Sasza pisze:Przepraszam, ale rzucane są tu bardzo poważne oskarżenia bez żadnych dowodów. Niezależnie od mojej czy Waszej oceny moderacji Alix76 nie ma najmniejszych podstaw, by ja podejrzewać o kradzież IP.Znam Magdę osobiście i choć mam zastrzeżenia do jej pracy moderatorskiej ABSOLUTNIE nie wierze, aby zrobiła coś takiego.
Elżbieta pisze:Sorry mam pytanie:
Kinga z Białej Podlaskiej została zbanowana?
Waldek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość