nowy mod

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 19:30 Re: nowy mod

asfodel pisze:...
Można zauważyć, że po moim poście natychmiast uaktywniło się kilka osób, wykazujących dużą skłonność do pisania wiadomości z rodzaju tych, które wcześniej wymieniłam.

Sądzisz, że istnieje związek przyczynowo-skutkowy? Hehe.... masz mniemanie o sobie, nie powiem.
Na razie to twoje własne wiadomości kwalikują się dokładnie pod wymienione przez ciebie.
W szczególności powyższe zdanie niczego do tematu nie wnosi - jedynie informuje o twoich błędnych wyobrażeniach, które mnie osobiście zupełnie nie interesują.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro mar 02, 2011 19:30 Re: nowy mod

A mnie jest bardzo szkoda, że na miau nie ma więcej takich modów jak graszka_gn. :ok:
Może wreszcie skończyłyby się te złośliwości, i obrzydliwe osobiste "wycieczki" .
To forum tylko by na tym zyskało.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro mar 02, 2011 19:44 Re: nowy mod

casica pisze:A może po prostu formuła forum miau w obecnym kształcie wyczerpała się?

No cóż, prędzej czy później na forum dochodzi do różnicy zdań. jeżeli ktoś nie potrafi dyskutować, bo każda dyskusja dla niego = kłótnia, to również prędzej czy później pojawi się ktoś, dla kogo nadrzędną wartością będzie "żeby było milusio" Nieważne, czy merytorycznie, czy słusznie. Miło! Rozda bany niepokornym, popływa w kwaśnym sosiku samozadowolenia, po czym się w nim rozpuści, bo nikt go trzeźwo nie upomni, że czas wyjść.
Szkoda trochę. No ale przecież administracja ma prawo.

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Śro mar 02, 2011 19:46 Re: nowy mod

Ja jestem ciekawa, dlaczego jedne posty są usuwane, chociaż są zgodne z tematem wątku, co nie znaczy, że wygodne, a inne, których autor nazywa rozmówcę głupim, przechodzą bez echa.
Moim zdaniem taka cenzura jest stronnicza i niegodna moderatora, który powinien być obiektywny.
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro mar 02, 2011 19:47 Re: nowy mod

Amika6 pisze:A mnie jest bardzo szkoda, że na miau nie ma więcej takich modów jak graszka_gn. :ok:
Może wreszcie skończyłyby się te złośliwości, i obrzydliwe osobiste "wycieczki" .
To forum tylko by na tym zyskało.

A ja sobie nie życzę, żeby posty moich oponentów w dyskusji były wycinane. Nie raz się zdarzyło, że to ja nie miałem racji i po dłuższym namyśle przyznawałem rację oponentom. Nierzadko długo po zakończeniu sporu i tylko we własnych myślach. Szczególnie nie życzę sobie, gdy omawiane zagadnienie dotyczy spraw mających wpływ na zdrowie moich futrzaków, bo rzeczywistość jest taka, że liczyć wyłącznie na wetów nie ma co. Nie życzę sobie odbierania moim oponentom prawa do opierdalania mnie za głupotę, bo nikt nie jest wszechwiedzacy i moge tylko stracić na tym, gdy jakiś madrzejszy będzie decydował za mnie, co jest dobre, a co dla mnie złe.
Jak ktoś zauważył - przymusu nie ma. Jeśłi uznam, że nie ma pozytywnych stron uczestniczenia w forum, mam wiele ciekawszych zajęć.

PcimOlki

Post » Śro mar 02, 2011 19:51 Re: nowy mod

PcimOlki, chyba każdy z nas ma na myśli coś zupełnie innego
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro mar 02, 2011 20:29 Re: nowy mod

Kicorek pisze:Ja jestem ciekawa, dlaczego jedne posty są usuwane, chociaż są zgodne z tematem wątku, co nie znaczy, że wygodne, a inne, których autor nazywa rozmówcę głupim, przechodzą bez echa.
Moim zdaniem taka cenzura jest stronnicza i niegodna moderatora, który powinien być obiektywny.

To akurat bardzo proste
reakcja jest tam, gdzie jest raport
nie ma możliwości, żeby 10 moderatorów czytało wszystkie wątki i wszystkie posty na forum na bieżąco ;)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro mar 02, 2011 20:32 Re: nowy mod

Amika6 pisze:PcimOlki, chyba każdy z nas ma na myśli coś zupełnie innego

Niewykluczone.
Ja się mniej więcej staram odnosić do kontekstu, z którego w ogole wzięły się obecne rozważania. Nie mam bladego pojęcia, dlaczego graszka-gn wykazała się takim zaangażowaniem w tej nieczystej sprawie. Wydawała mi sie zawsze niegłupią i konkretną osobą. Nie będę się odwoływał do początków i faktów, które zaistniały, chciałbym tylko zauważyć, że jednak nie ma wątpliwości kto był INICJATOREM, a kto WYKONAWCĄ. Najbardziej żałosne jest zaistnienie żądań omawianych działań moderacyjnych. Żądań na które nie znajduję żadnego usprawiedliwienia ani ze wzgledu na podejmowane działania wobec podopiecznych, ani ze względu na sposób reakcji na wskazywane błędy w tych działaniach. Poważne błędy merytoryczne były, są i nic nie wskazuje, żeby nastąpiła zmiana w przyszłości - bo oni wszyscy sie uwzieli, a my jesteśmy te mądrzejsze. Taka filozofia karawany - a psy szczekają.

Nie wiem czemu mnie to w ogóle obchodzi. Za głupotę zapłacą koty. Moderacja zamiecie sprawę pod dywan. Normalka.
Ostatnio edytowano Śro mar 02, 2011 20:34 przez PcimOlki, łącznie edytowano 1 raz

PcimOlki

Post » Śro mar 02, 2011 20:34 Re: nowy mod

Przyznam, że byłam pewna, że gdy zajrzę tu wieczorem, sprawa już zostanie wyjaśniona. Tymczasem cisza. Nie wiem, czy kompletny brak reakcji ze strony zainteresowanej to przejaw braku odwagi czy lekceważenia dla użytkowników forum?

Belio, ta sprawa to nie drobna kontrowersja na temat interwencji moderatora. To coś znaczbi8e poważniejszego.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Śro mar 02, 2011 20:35 Re: nowy mod

Femka - do czego pijesz?

PcimOlki

Post » Śro mar 02, 2011 20:41 Re: nowy mod

Beliowen pisze:
Kicorek pisze:Ja jestem ciekawa, dlaczego jedne posty są usuwane, chociaż są zgodne z tematem wątku, co nie znaczy, że wygodne, a inne, których autor nazywa rozmówcę głupim, przechodzą bez echa.

To akurat bardzo proste
nie ma możliwości, żeby 10 moderatorów czytało wszystkie wątki i wszystkie posty na forum na bieżąco ;)

viewtopic.php?f=5&t=114994 :twisted: :twisted: :twisted:

Dla mnie to jest kolesiostwo.

Raportowane są posty osoby celującej w chamskich odzywkach, zarówno w formie, jak i w treści. I nic (a raporty są czytane przez modów, są potwierdzenia). Zaś gdzie indziej wywalane są pozbawione emocji i kulturalne, aczkolwiek zapewne niemiłe i niewygodne dla autorki / autorek wątku posty. Dogadały się dziewczyny i mają moda na usługach, tak to widzę.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro mar 02, 2011 20:42 Re: nowy mod

Beliowen pisze:reakcja jest tam, gdzie jest raport

Nie zawsze. Mam przykłady podać?

Beliowen pisze:nie ma możliwości, żeby 10 moderatorów czytało wszystkie wątki i wszystkie posty na forum na bieżąco ;)

Oczywiście, ale w ten sposób to zacznie się wojna na raporty.
Mod widząc tylko raportowany post, a nie dociekając dlaczego jest taki a nie inny, nie oceni sprawiedliwie.

Kiedyś (jak to ładnie brzmi, mamucio ;) ) wątkami "zapalnymi" opiekował się jeden mod. Pamiętam w takiej roli Estravena. Reagował tam gdzie trzeba, tak jak trzeba. I bez czerwonego [!] w kącie postu, więc było trudniej. Teraz te [!] ułatwiają (?) pracę modom ale też i prowokują do klikania bez umiaru.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro mar 02, 2011 20:45 Re: nowy mod

Jana pisze:
Beliowen pisze:

To akurat bardzo proste

viewtopic.php?f=5&t=114994 :twisted: :twisted: :twisted:

Raportowane są posty osoby celującej w chamskich odzywkach, zarówno w formie, jak i w treści. I nic (a raporty są czytane przez modów, są potwierdzenia). Zaś gdzie indziej wywalane są pozbawione emocji i kulturalne, aczkolwiek zapewne niemiłe i niewygodne dla autorki / autorek wątku posty. Dogadały się dziewczyny i mają moda na usługach, tak to widzę.

Poza tym przekonałam się osobiście, że niektórzy z modów reagują na zgłoszony do moderacji post nie czytając wątku. Nie czytając nawet często postów osoby, która sama prezentując wyjątkowe chamstwo osmiela się zgłaszać moderacji post.
No to do diabła z taką moderacją, która nawet nie zada sobie trudu wniknięcia w całość problemu tylko tnie wybiórczo, jak leci, bez sensu.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro mar 02, 2011 20:47 Re: nowy mod

Jana pisze:....
viewtopic.php?f=5&t=114994

Raportowane są posty osoby celującej w chamskich odzywkach, zarówno w formie, jak i w treści. I nic (a raporty są czytane przez modów, są potwierdzenia). ....

Sądząc po dacie założenie wątku - chyba nie moje..... :lol: :wink:

PcimOlki

Post » Śro mar 02, 2011 20:48 Re: nowy mod

PcimOlki pisze:Femka - do czego pijesz?

8O
do niczego, po prostu napisałam, co myślę.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

[poprzednia][następna]