Zmiany zmiany zmiany:)

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2009 4:51 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

W skórce prosilver zniknęło logo, teraz nie ma dużego pola do kliknięcia żeby wrócić na stronę główną. Dajcie jakieś logo, choćby duży napis "Miau.pl" bo w środku nocy po pracy trudno trafić w ten napis "strona główna".

kocureq

Od: Nie maja 17, 2009 15:14

Post » Nie wrz 27, 2009 9:16 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Gdzie znajdę regulamin forum? Może źle szukam, ale nigdzie go nie widzę.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie wrz 27, 2009 9:22 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

MariaD pisze:Gdzie znajdę regulamin forum? Może źle szukam, ale nigdzie go nie widzę.

miau/faq.php#0 :wink:

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Nie wrz 27, 2009 9:54 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

No tak, ale to jest Regulamin podpięty pod FAQ starego Forum. W nowym Forum Regulaminu nie widzę.
Nowy użytkownik może tylko przeczytać ogólne warunki rejestracji:
Używając "Miau.PL" (dalej jako "my", "nasze", "nas", "Miau.PL", "http://forum.miau.pl"), zgadzasz się na poniższe warunki. Jeśli na nie się nie zgadzasz, proszę, nie wchodź na "Miau.PL" ani z niego nie korzystaj. Możemy zmienić te warunki i dołożymy wszelkich starań, by Cię o tym poinformować, lecz w Twoim obowiązku leży regularnie sprawdzanie tych warunki podczas dalszego używania "Miau.PL".

Nasze forum jest oparte na skrypcie phpBB (dalej jako "oni", "ich", "skrypt phpBB", "www.phpbb.com", "Grupa phpBB"), które jest wydawane pod "Publiczną Licencją" (dalej jako "GPL") i może zostać pobrane z http://www.phpbb.com. Skrypt phpBB wspomaga tylko dyskusje przez Internet, grupa phpBB nie odpowiada za to co możemy, a czego nie możemy robić. W celu uzyskania więcej informacji o phpBB odwiedź http://www.phpbb.com/.

Zgadzasz się nie publikować obraźliwych, obscenicznych, wulgarnych lub obrażających mniejszości rasowe, religijne i seksualne materiałów, jak również innych materiałów, które mogą pogwałcać prawo w Twoim kraju, kraju, gdzie "Miau.PL" jest hostowane lub Prawo Międzynarodowe. W przypadku postępowania niezgodnego z powyższymi zasadami, zostaniesz natychmiastowo i bezapelacyjnie zbanowany, a Twój Dostawca Internetu zostanie przez nas powiadomiony o takim postępowaniu. Adres IP każdego postu jest zapisywany w celu przestrzegania zasad i/lub udowodnienia ich łamania. Zgadzasz się, że administracja "Miau.PL" ma prawo do usuwania, edycji, przesuwania i zamykania każdego Twojego tematu oraz Twoich postów. Jako użytkownik zgadzasz się na to, by Twoje informacje były zachowane w bazie danych. Informacje te nie będą podawane bez twojej zgody żadnym osobom ani podmiotom trzecim, jednakże ani "Miau.PL", ani phpBB nie będą obarczeni odpowiedzialnością za włamania hakerskie prowadzące do pozyskania tych danych.

W tym tekście tłumacze też mieli drobne "potknięcia" :).
Ostatnio edytowano Nie wrz 27, 2009 10:00 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie wrz 27, 2009 9:59 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Wojtek pisze:No tak, ale to jest Regulamin podpięty pod FAQ starego Forum. W nowym Forum Regulaminu nie widzę.

Podlinkowałam za moderatorem:
Falka pisze:Tymczasowo regulamin jest jeszcze na starym forum miau/faq.php
Tam też znajdziesz informacje o statusie ostrzeżeń.

Wnioskuję z tego, że stary regulamin obowiązuje na nowym Forum również. 8)

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Nie wrz 27, 2009 10:01 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

To teraz ja nie doczytałem :)

Wojtek

Post » Nie wrz 27, 2009 10:12 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Też nie doczytałam o regulaminie. Może tymczasowo podlinkować ze starego do nowego? I umieścić gdzieś w widocznym miejscu?

Nawiążę jeszcze do zaznaczenia moderatorów innym kolorem (ich nicków).
Tak było w starym forum i było bardzo wygodne dla użytkowników.
Sama kilka razy patrzyłam po liście użytkowników obecnych na forum kto z modów jest i zwracałam się z prośbą do tego moda, który był aktualnie zalogowany.
I dla nowych użytkowników będzie to użyteczne - w razie jakiś interwencji w postach będę wiedzieć od razu kto im zwraca uwagę/edytuje posta.
Jak nie inny kolor to chociaż "Moderator" pod nickiem?

I dla ułatwienia życia modom:
"6. Wątpliwości i uwagi dotyczące sposobu moderowania zgłaszamy wyłącznie na PW do Moderatora odpowiedzialnego za dany dział bądź Admina."

Kilka razy zawracałam głowę niewłaściwemu modowi, nie mającemu uprawnień na dane podforum.
Może warto dodać do listy moderatorów informację na jakie podforum
mają uprawnienia? Albo w ich profilu?
Na razie w liście modów okienko wyboru (uprawnienia) stoi na "KOTY" dla wszystkich modów.
A np. wiem, że Oberhexe i TŻ Oberhexe mają tez uprawnienia na Hodowlane.

To tylko sugestia, ale może warto ją rozpatrzyć pozytywnie? ;)
Obrazek

MariaD

Post » Nie wrz 27, 2009 10:21 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

MariaD pisze:(...)Może warto dodać do listy moderatorów informację na jakie podforum
Na razie w liście modów okienko wyboru (uprawnienia) stoi na "KOTY" dla wszystkich modów.
(...)

To są listy "rozwijalne" i np. u TŻ Oberhexe na liście jest Hodowlane, a u Kaski nie ma :)

W każdym wątku, na górze każdej strony, pod tytułem wątku jest informacja, kto moderuje ten wątek.

Na stronie głównej, pod każdym forum jest informacja kto moderuje dane forum. Ale te informacje są uboższe, niż te z listy.

Wojtek

Post » Nie wrz 27, 2009 10:42 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Wojtek pisze:
MariaD pisze:(...)Może warto dodać do listy moderatorów informację na jakie podforum
(...)

To są listy "rozwijalne" i np. u TŻ Oberhexe na liście jest Hodowlane, a u Kaski nie ma :)

No popatrz, nawet tego nie zauważyłam, tych różnic. Wygodniejsza byłaby po prostu lista kto za co.

Wojtek pisze:W każdym wątku, na górze każdej strony, pod tytułem wątku jest informacja, kto moderuje ten wątek.

Na stronie głównej, pod każdym forum jest informacja kto moderuje dane forum. Ale te informacje są uboższe, niż te z listy.

To dla "starych" użytkowników jest niejako z automatu wiadome, ale dla nowych?
Pisze coś zieleninka w wątku, co ulega moderacji. Patrzy kto jej tam się wcina i widzi? Normalnego, z pozoru użytkownika.

Czemu ten zielony dla modów jest złym pomysłem?
Obrazek

MariaD

Post » Nie wrz 27, 2009 11:29 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Nie powiedziałem, że to zły pomysł.
Pokazuję tylko metody rozpoznania "kto jest kim" i "kto za co odpowiada" w sytuacji, gdy kolory funkcjonują "częściowo". :)

Wojtek

Post » Nie wrz 27, 2009 13:04 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Odnośnie powiadomień - do mnie już dochodzą, z wyraźną częstotliwością co 10 minut. Np. o godz. 12,13, godz. 12,23, godz. 12,33....
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie wrz 27, 2009 14:21 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Marcelibu pisze:Odnośnie powiadomień - do mnie już dochodzą, z wyraźną częstotliwością co 10 minut. Np. o godz. 12,13, godz. 12,23, godz. 12,33....
:ryk: :ryk: :ryk:
tez to mam :ryk: :ryk: :ryk: tylko nie sprawdzalam az tak dokladnie co jaki czas przychodza. Ale czesto.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie wrz 27, 2009 14:32 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Kociara82 pisze:
Marcelibu pisze:Odnośnie powiadomień - do mnie już dochodzą, z wyraźną częstotliwością co 10 minut. Np. o godz. 12,13, godz. 12,23, godz. 12,33....
:ryk: :ryk: :ryk:
tez to mam :ryk: :ryk: :ryk: tylko nie sprawdzalam az tak dokladnie co jaki czas przychodza. Ale czesto.

Eee, no spojrzałam na godzinę powiadomień.... :D

Ułóż inaczej bannnerki, może dwa i poniżej dwa, bo się forum rozjeżdża :wink: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie wrz 27, 2009 14:35 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

aha ok, zaraz to zmienie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie wrz 27, 2009 16:27 Re: Zmiany zmiany zmiany:)

Właściwie graficznie to już stare miau - na szczęście "cytuj" wróciło na stare miejsce, bo ciągle cytowałam przedprzedpiścę. Hurra :D . Jeszcze się nie przypatrzyłam tym nowym możliwościom, szczególnie ciekawa jest możliwość dodawania sobie wrogów.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

[poprzednia][następna]