wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 19:35 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Kazia pisze:Jeśli ktoś ma problem i zechce go omówić z uczestnikiem tego forum, mógłby to zrobić na pw, lub w wątku na ogólnym forum. Natomiast możliwość pisania uzyskiwałoby się, nie wiem, po jakimś czasie? po rekomendacji moda? lub kilku z "piszących" użytkowników ? to do dyskusji.

Już widze jak nowej osobie która trafia na miau, bo ma chorego kota, chce się przechodzić przez fefnaście stopnii wtajemniczenia, zeby normalnie porozmawiać o chorobie i czegoś się dowiedzieć. Zwłaszcza, że często informacji szuka się na cito.

Podforum otwarte tak.
Podforum dla Posiadaczy Wiedzy Tajemnej jest dla mnie pomysłem idiotycznym.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro gru 28, 2011 19:43 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Również jestem zdania że podforum powinno być otwarte. Dobry pomysł z podziałem na dwa kolejne podfora, znacznie ułatwi to przeszukiwanie. Moim zdaniem modami powinny być osoby obyte w temacie, mające duże doświadczenie z chorymi kotami, czy to cukrzyca czy pnn, bezstronne i wyważone. Proponuję jako moda Tinkę07 albo Kociarę, jeśli idzie o część dotyczącą cukrzyków. Opcję moda pomocniczego uważam za zbędną.

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Śro gru 28, 2011 19:54 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

karolinah pisze:
Kazia pisze:Jeśli ktoś ma problem i zechce go omówić z uczestnikiem tego forum, mógłby to zrobić na pw, lub w wątku na ogólnym forum. Natomiast możliwość pisania uzyskiwałoby się, nie wiem, po jakimś czasie? po rekomendacji moda? lub kilku z "piszących" użytkowników ? to do dyskusji.

Już widze jak nowej osobie która trafia na miau, bo ma chorego kota, chce się przechodzić przez fefnaście stopnii wtajemniczenia, zeby normalnie porozmawiać o chorobie i czegoś się dowiedzieć. Zwłaszcza, że często informacji szuka się na cito.

Podforum otwarte tak.
No tak...tylko popatrz, co się dzieje na miau :( awantura goni awanturę, wszyscy mają do wszystkich pretensje, dogryzają sobie, deprecjonuję czyjś trud i wysiłek włożony w wynalezienie i przekazanie informacji, po czym mają pretensję, jeśli ktoś te informacje wycofa....
Co wobec tego zrobić, żeby na tym wyjątkowym podforum, wyjątkowo tego wszystkiego uniknąć ? ja się przy ograniczeniach nie upieram, ale tej forumowej wojny mam już serdecznie dosyć :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Śro gru 28, 2011 20:00 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Kazia pisze:No tak...tylko popatrz, co się dzieje na miau :( awantura goni awanturę, wszyscy mają do wszystkich pretensje, dogryzają sobie, deprecjonuję czyjś trud i wysiłek włożony w wynalezienie i przekazanie informacji, po czym mają pretensję, jeśli ktoś te informacje wycofa....
Co wobec tego zrobić, żeby na tym wyjątkowym podforum, wyjątkowo tego wszystkiego uniknąć ? ja się przy ograniczeniach nie upieram, ale tej forumowej wojny mam już serdecznie dosyć :(

Ale skąd od razu założenie, że na dość hermetycznym pod forum, bo jednak podforum o 2 chorobach jest forum hermetycznym, na którym będą udzielali się głównie zainteresowani tematem, będą się działy sceny co najmniej dantejskie?

Jak się zacznie robić syf, to moderatorzy powinni sobie dac radę.
A jak nie będą dawali, to zgłosić sprawę do administracji.

Po co, na wszelki wypadek na dzień dobry strzelać z armaty do wróbla, który jeszcze nawet w zasięgu tej armaty się nie pojawił?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro gru 28, 2011 20:38 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

dorot pisze:...Proponuję jako moda Tinkę07 albo Kociarę, ...
Sprzeciw. Modem musi być osoba neutralna (sanna-ho) lub mająca wysoką tolerancję dla poglądów sprzecznych z własnymi (pixie65). (Nie wnioskować, że Ania nie ma toletancji. :lol: )

Ponadto nie kombinujcie z formalizacją zasad poniewczasie. Opcja zaproponowana przez ana jest prosta i jasna. Niech tak pozostanie. Zawsze można poprawić jeśli będzie potrzeba.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro gru 28, 2011 21:19 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

PcimOlki pisze:
dorot pisze:...Proponuję jako moda Tinkę07 albo Kociarę, ...
Sprzeciw. Modem musi być osoba neutralna (sanna-ho) lub mająca wysoką tolerancję dla poglądów sprzecznych z własnymi (pixie65). (Nie wnioskować, że Ania nie ma toletancji. :lol: )

Ponadto nie kombinujcie z formalizacją zasad poniewczasie. Opcja zaproponowana przez ana jest prosta i jasna. Niech tak pozostanie. Zawsze można poprawić jeśli będzie potrzeba.

Nie przekonałeś mnie. Choćby dlatego, że nie uważam wymienionych przeze mnie osób jako nie neutralnych, jak również dlatego, że nie zgadzam się z Tobą w kwestii neutralności.
No dobra, nie dzielmy skóry na niedźwiedziu, zobaczymy jak to się ułoży.

dorot

Od: Wto lip 06, 2004 17:15

Post » Śro gru 28, 2011 21:23 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

[...]
Ostatnio edytowano Sob sty 07, 2012 18:33 przez sanna-ho, łącznie edytowano 1 raz

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Śro gru 28, 2011 22:12 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

dorot pisze:...Choćby dlatego, że nie uważam wymienionych przeze mnie osób jako nie neutralnych, ..
A czy ja napisałem, że uważasz? Chyba nie.
Ja uważam. Z Tinką wiecznie się kłócę w sprawach merytorycznych i oboje odnosimy z tego korzyści. Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy ona zaczyna mnie moderować. Ja również nie chciał bym moderowac jej - bez sensu. Kociary nigdy nie widziałem na forum.

sanna-ho pisze:nie ma o czym dyskutować, ja na pewno nie będę niczego na miau moderowała ;)
Musisz. :wink:

PcimOlki

Post » Nie sty 01, 2012 10:00 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Kazia pisze:
Podforum otwarte tak.
No tak...tylko popatrz, co się dzieje na miau :( awantura goni awanturę, wszyscy mają do wszystkich pretensje, dogryzają sobie, deprecjonuję czyjś trud i wysiłek włożony w wynalezienie i przekazanie informacji, po czym mają pretensję, jeśli ktoś te informacje wycofa....

Konsekwentna moderacja, która będzie ciąć w zarodku wszelkie awantury i pierdoły. Podforum ma być merytoryczne. Na wejściu jasno określić, na jakich zasadach działa moderacja, a więc pewnego rodzaju zamordyzm. Tylko w ten sposób forum nie stanie się po pewnym czasie zbiorowiskiem śmieci i żenujących kłótni.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Nie sty 01, 2012 10:07 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

kota7 pisze:....Konsekwentna moderacja, która będzie ciąć w zarodku wszelkie awantury i pierdoły. Podforum ma być merytoryczne. Na wejściu jasno określić, na jakich zasadach działa moderacja, a więc pewnego rodzaju zamordyzm. Tylko w ten sposób forum nie stanie się po pewnym czasie zbiorowiskiem śmieci i żenujących kłótni.
Oceniając po kilku istniejących wątkach merytorycznych, nie sądzę by takie kroki były niezbędne.

PcimOlki

Post » Nie sty 01, 2012 10:10 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Niemniej w razie czego mieć w odwodzie taka opcję.
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Post » Nie sty 01, 2012 10:24 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

kota7 pisze:Niemniej w razie czego mieć w odwodzie taka opcję.

No tak, ale wystarczy jeden dedykowany moderator, który w praktyce niewiele będzie miał roboty. Sztywne zasady nie są potrzebne. Potrzebny może się okazać zbiór wskazówek dla świerzaków, by nie tracili czasu na nieskuteczne pytania, jak np. ocenę wyników z przepisanych jedynie wartości wykraczających po za normy i tym podobne.

PcimOlki

Post » Nie sty 01, 2012 10:33 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Jeden, ewentualnie drugi w zapasie, na wypadek wyjazdu tego jednego (nawiasem mówiąc wydaje mi się, ze ana byłaby niezłym modem). Co do sztywnych zasad, nie, ale zasady tak. Bo może być, jak mówisz, że zamordyzm potrzebny nie będzie, ale cholera wie, ludzie są nieobliczalni.
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

Post » Nie sty 01, 2012 10:45 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

kota7 pisze:Jeden, ewentualnie drugi w zapasie, na wypadek wyjazdu tego jednego (nawiasem mówiąc wydaje mi się, ze ana byłaby niezłym modem). Co do sztywnych zasad, nie, ale zasady tak. Bo może być, jak mówisz, że zamordyzm potrzebny nie będzie, ale cholera wie, ludzie są nieobliczalni.

W ciągu ostatnich 2-3 lat tylko jeden oszołom się trafił na nerkowcach.
Nie wiem jakie zasady masz na myśli.
Dla mnie jedynym kryterium oceny może być niesiona informacja i to wszystko.
Posty niosące fałszywe informacje w sposób mogący sugerować, że są prawdziwe, wyłącza się we włsnym zakresie umieszczając cytaty do literatury i wyników badań. Zadarzają się też sprzeczne wyniki badań przeprowadzanych przez rozmaite zespoły. W takim przypadku również dobrze, jeśli umieszczone są one wszystkie.

PcimOlki

Post » Nie sty 01, 2012 10:55 Re: wydzielenie forum tematycznego dla kotów z PNN i cukrzyków

Pcim, może być, jak piszesz. Ale w razie gdyby komuś zachciało się tworzyć wątki niemerytoryczne, spierać się nie w oparciu o fakty, wyniki badań, tylko antypatie lub robic personalne jazdy (typu 'niedokończona pani technik) - zasady powinny umożliwić stanowczą reakcję. Potarzam - ludzie są nieobliczalni i to, co sprawdzało się w watkach przez dwa lub trzy lata, może przestać sprawdzać się w podforum.

Aha, zgłaszam się do udziału w takim podforum, jestem żywo zainteresowana tematem.
za TM
Obrazek Obrazek

kota7

[poprzednia][następna]