Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 06, 2012 9:54 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

dalia pisze:(...)
Do dyskusji w tych wątkach zaproszeni byli wszyscy forumowicze (w tym również Ty, więc nie czuj się pominięta), szkoda że niektórzy zamiast włączenia się do pracy przyszli sie awanturować.
w efekcie wątki regulaminowy i rozliczeniowy
lrafal pisze:... zostały wycofane z for ogólnych z uwagi na ataki troli, po za tym nic się już tam nie działo merytorycznego.

(cytat z pierwszego postu na pierwszej stronie obecnego wątku)

Wątek został zamknięty po wstawieniu printscreenu z Waszego (?) zamkniętego forum.. To był początek tego ataku trolli tak dla ścisłości. Pamiętam, że po ujawnieniu tego printscreenu, to właśnie między innymi Ty oburzałaś się na atak trolli. Wątek został usunięty.
Wtedy myślałam, że to taka sobie złośliwa rozgrywka z tym atakiem, bo to kontrowersyjny użytkownik miau wstawił, ale od wczoraj otworzyły mi się oczy.

Na forum zamkniętym dla użytkowników miau, pracowano nad zmianami, pozostawiając pozostałych uczestników rozmowy o regulaminie w przeświadczeniu, że czekamy na odniesienie się Administracji do tego, co było w wątkach dyskusyjnych.
Nie było nigdzie informacji o tym, że takie prace będą prowadzone, że projekt powstał, nikt nie zapoznał nas z treścią tego projektu, nie poinformował o tym, że składny jest na ręce Administratora. Nie było nie tylko rozmowy, nie było nawet informacji. Wszystko odbyło się potajemnie, za plecami innych.
Dodatkowego smaczku dodaje fakt, że założenie wątku przez NITKA/KARINKA z ankietą na temat tego czy wprowadzać zmiany, został wyśmiany przez pracowitych ustawodawców, którzy postanowili zrobić wszystko za plecami innych, sprawiając wrażenie, że robimy to wspólnie, a teraz wychodzi na to, że innym się nie chciało i tylko krytykują. Brawo!

Szkoda czasu na dyskusje i emocje. Niech tam sobie będzie nowy regulamin, komu nie będzie pasowało, odejdzie, taka kolej rzeczy.
Dla ustawodawców, którym w odróżnieniu od pozostałych leni chciało się, oczywiście należą się wyłącznie podziękowania za włożoną pracę, działanie fair play, medal za lojalność. I na koniec goździk.
Feebee

Post » Pt kwi 06, 2012 10:05 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Marcelibu pisze:Szlag mnie trafił :evil: . Próba stworzenia wątków regulaminowych spełzła na pyskówce. Nawoływanie o stworzenie projektu regulaminu było wielokrotnie. Nikomu nawet się nie chciało stworzyć grupy (oczywiście kosztem swojego prywatnego czasu i energii), która się zajmie wyciągnięciem esencji z 200 stron mniej-lub-bardziej ważnych pogadóch, pyskówek oraz gdzie-nie-gdzie wstawionych postów merytorycznych. O samym projekcie nie wspominając. Teraz są pretensje. Do roboty nie było nikogo. Pies z kulawą nogą się tym nie interesował.

Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby osoby oburzone: (Liwia, Feebee, ksb) tym faktem poprosiły Admina o udzielenie im jak największych możliwości kontaktu ze sobą (podforum na przykład) i sporządziły własny projekt. Obydwa i tak oceni admin i zrobi z tym, co chce.

Edit: i Erin. To tyle osób, które wyłuskalam na ten moment.

Wam się nie podoba co zrobił ktoś za Was - do roboty!!!!!!!

Mnie osobiście najbardziej nie podoba się to, że na moje pytanie czy obie wersje ( w tym ta z KDP ) zostaną przedstawione adminowi, uzyskałam odpowiedź twierdzącą.
Gdybym wiedziała, ze tak nie będzie miałabym powód, by "wziąć się do roboty".

Czuję się oszukana.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt kwi 06, 2012 10:10 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

To się bierz do roboty teraz! Nic nie stoi na przeszkodzie.
:ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt kwi 06, 2012 10:19 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

FeeBee, Twoje posty - ten z konkretnymi pytaniami i ten ostatni - zawierają wszystko, co można napisać na ten temat.
W związku z powyższym ja już daruję sobie próby tłumaczenia, w czym widzę problem.

Marcelibu, bardzo proszę o nie dawanie mi żadnych propozycji typu "bierzcie się do roboty".
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pt kwi 06, 2012 10:30 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Marcelibu pisze:To się bierz do roboty teraz! Nic nie stoi na przeszkodzie.
:ok:

Owszem stoi.
Prace nad regulaminem są już zaawansowane. Nie wiem czy w ogóle bedą uwzględniane propozycje, które napłyną teraz do admina.

Prośba do admina, by wypowiedział się w tej kwestii

Dlatego uważam, że to co zrobiła grupa użytkowniczek forum było nie fair.
Twoją wypowiedź odbieram jako zwyczajną drwinę.

Grupie życzę miłej zabawy. Zapewne pękałyście ze śmiechu czytając wyniki ankiety. W końcu znakomita większość wypowiedziała się przeciwko Waszej propozycji.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt kwi 06, 2012 10:43 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

W tej sytuacji może warto poprosić o przywrócenie - zamkniętego - wątku regulaminowego? Tam w pierwszym poście jest przecież podsumowanie zawierające także Kodeks Dobrych Praktyk? Jestem pewna, że administracja weźmie pod uwagę WSZYSTKIE propozycje :)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 06, 2012 11:04 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Mulesia pisze:Twoją wypowiedź odbieram jako zwyczajną drwinę.

Nie, to nie drwina. Raczej złość na tych, którzy nie zrobili nic; nie zadali sobie żadnego trudu, a teraz krytykują to, co ktoś inny za nich zrobił.
I piszę zupełnie szczerze - masz obiekcje, coś się nie podoba. Jest źle? To bierz się do roboty i zrób dobrze.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt kwi 06, 2012 11:23 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Jestem przekonany, że pod uwagę zostaną wzięte wszystkie propozycje regulaminu, nawet jeśli miałoby to przedłużyć pracę.

Zaś w chwili, gdy będzie na tyle zaawansowana, że ewentualne następne wersje trudno byłoby włączyć, damy znać. Na razie, skoro pojawiły się wątpliwości, zaproponuję całej ekipie adminowej, by poczekała.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt kwi 06, 2012 11:24 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Marcelibu pisze:
Mulesia pisze:Twoją wypowiedź odbieram jako zwyczajną drwinę.

Nie, to nie drwina. Raczej złość na tych, którzy nie zrobili nic; nie zadali sobie żadnego trudu, a teraz krytykują to, co ktoś inny za nich zrobił.
I piszę zupełnie szczerze - masz obiekcje, coś się nie podoba. Jest źle? To bierz się do roboty i zrób dobrze.

Odbieram to tak.
Nabraliśmy Cię . :ryk:
A teraz możesz sobie pogwizdać. Znaczy ... chciałam powiedzieć "bierz się do roboty" ( nieważne, że być może Twoja praca zda się psu na budę, bo już być może za późno, by przesłać własne pomysły do admina ) .

Marcelibu. Daj spokój.
To byłoby śmieszne, gdyby nie dotyczyło sprawy wążnej dla wszystkich użytkowników.

Robota juz została zrobiona, bo KDP został opracowany. Użytkownicy, którzy byli za jego wprowadzeniem zostali wpuszczeni w maliny stwierdzeniem, iż wszystkie ( zebrane już przecież, łącznie z KDP ) propozycje zostaną przesłane adminowi .

Ponawiam prośbę do admina o określenie, czy bedzie brał pod uwagę propozycje nadesłane teraz ?
A może i tak " z urzędu" weźmie pod uwagę opracowany KDP?
Obrazek

Mulesia

Post » Pt kwi 06, 2012 11:27 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Mulesia, w poście powyżej Twojego masz odpowiedź na "pokolorowane" pytania.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pt kwi 06, 2012 11:33 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Marcelibu pisze: Do roboty nie było nikogo. Pies z kulawą nogą się tym nie interesował.

Kłamiesz.
Jeśli trzeba, to tak jak na dogo podpiszę się imieniem i nazwiskiem.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt kwi 06, 2012 11:42 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Mulesia pisze:Robota juz została zrobiona, bo KDP został opracowany. Użytkownicy, którzy byli za jego wprowadzeniem zostali wpuszczeni w maliny stwierdzeniem, iż wszystkie ( zebrane już przecież, łącznie z KDP ) propozycje zostaną przesłane adminowi.

No chwila, skoro KDP został opracowany, to czemu osoby, które to robiły nie przesłały projektu adminowi, o co wyraźnie prosił? Kto miał to zrobić, jak nie autorzy? Krasnoludki?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt kwi 06, 2012 11:42 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

MariaD pisze:(...)

Dlaczego Ci, co teraz krytykują, że ktoś poświęcił czas, przesiał dwa wątki po 100 stron, wybrał meritum, doszlifował i przedstawił adminowi, sami nie stworzyli swoich propozycji?

No, tak - najłatwiej skrytykować czyjąś inicjatywę niż samemu wziąć się do pracy. :roll:

To jest manipulacja - PRZYNAJMNIEJ nie wszyscy ci, których zacytowałaś, krytykują TO, co napisałaś. Krytykuje się SPOSÓB prowadzenia prac, a przede wszystkim to, że nie wszyscy o tym procesie wiedzieli, i że rezultat prac nie został przedstawiony innym użytkownikom.

Nieprawdą jest też to (to już nie tylko do MariaD), że wątki regulaminowe były tylko trollowane i nie można było do niczego dojść.
Po pierwsze - NITKA/KARINKA skompletowała nawet projekt całego regulaminu - ze zmianami.
Jeden projekt KDP też był.
W projekcie regulaminu brakowało tylko sprawy rozliczeń - gdyby miało to być ujęte w regulaminie, a nie w KDP.
Ale nie dlatego, że NITKA/KARINKA to torpedowała albo trolle nie pozwalali. Po prostu nie było w wątku propozycji rozwiązania pewnych kwestii (np. kto ma sprawdzać, weryfikować, jak) i nie było odpowiedzi na podstawowe kwestie - czy zbieranie jest w ogóle legalne i CZY MOŻNA w ogóle LEGALNIE ująć tę kwestię w regulaminie. Jeśli były dobre rozwiązania i odpowiedzi na kluczowe pytania, to nie rozumiem dlaczego nie pojawiły się w tamtych wątkach albo potem tutaj.

Choćby jako końcowy projekt zmian regulaminu stworzony przez grupę użytkowników. Szkoda, że przed wysłaniem do Admina nie przestawiono tej propozycji wszystkim. Można to było zrobić równocześnie.
A tak pozostaje wrażenie, że chce się przedstawić Adminowi projekt bez "konsultacji społecznych", czyli nie chce się sprawdzić czy w ogóle poza twórcami ten projekt by się spodobał komukolwiek.
A potem narzekamy na Administrację, że działa zbyt arbitralnie…
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt kwi 06, 2012 11:45 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Monostra pisze:
Mulesia pisze:Robota juz została zrobiona, bo KDP został opracowany. Użytkownicy, którzy byli za jego wprowadzeniem zostali wpuszczeni w maliny stwierdzeniem, iż wszystkie ( zebrane już przecież, łącznie z KDP ) propozycje zostaną przesłane adminowi.

No chwila, skoro KDP został opracowany, to czemu osoby, które to robiły nie przesłały projektu adminowi, o co wyraźnie prosił? Kto miał to zrobić, jak nie autorzy? Krasnoludki?

Może Ci, którzy obiecywali, że przesłane zostaną obie wersje?

Jakoś nie przyszło mi do głowy, że ktoś może chcieć mnie oszukać.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt kwi 06, 2012 11:58 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

VVu pisze: Po prostu nie było w wątku propozycji rozwiązania pewnych kwestii (np. kto ma sprawdzać, weryfikować, jak) i nie było odpowiedzi na podstawowe kwestie - czy zbieranie jest w ogóle legalne i CZY MOŻNA w ogóle LEGALNIE ująć tę kwestię w regulaminie.

Tak wlaśnie było. Kilkakrotnie o tym pisałam w tamtych wątkach, wskazywałam jakie mogą być problemy związane z ewentualną weryfikacją - oczywiście bez echa.

Chociaż nie bez echa. W jakimś momencie stwierdzono tylko, że moje pytania można by uznac za trollowanie :|
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

[poprzednia][następna]