Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Femka pisze:Wątki regulaminowe służyły do dyskusji ogólnoforumowej i dość szybko okazało się, że żadnego wspólnego projektu nie będzie. Zresztą pod koniec trudno było mówić w ogóle o jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji. Dla nas kodeks dobrych praktyk nie jest żadnym rozwiązaniem, dlatego projekty zaprezentowane oparte były o założenie bezwzględnego obowiązku rozliczeń oraz twardą moderację wspartą klarownym, również dość surowym, regulaminem ogólnym.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwolennicy dobrowolności w rozliczeniach i łagodniejszych rozwiązań również opracowali własny projekt, a nawet byłoby to wskazane, bo im więcej takich gotowców, tym dyskusja na najwyższym szczeblu łatwiejsza. Braku lojalności nie dostrzegam jakoś szczególnie, albowiem swój sprzeciw wobec łagodnych rozstrzygnięć wyrażałam dość jednoznacznie, inne osoby, które później przyłączyły się do dreszczowców. (...)
ksb pisze:Femka pisze:Wątki regulaminowe służyły do dyskusji ogólnoforumowej i dość szybko okazało się, że żadnego wspólnego projektu nie będzie. Zresztą pod koniec trudno było mówić w ogóle o jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji. Dla nas kodeks dobrych praktyk nie jest żadnym rozwiązaniem, dlatego projekty zaprezentowane oparte były o założenie bezwzględnego obowiązku rozliczeń oraz twardą moderację wspartą klarownym, również dość surowym, regulaminem ogólnym.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwolennicy dobrowolności w rozliczeniach i łagodniejszych rozwiązań również opracowali własny projekt, a nawet byłoby to wskazane, bo im więcej takich gotowców, tym dyskusja na najwyższym szczeblu łatwiejsza. Braku lojalności nie dostrzegam jakoś szczególnie, albowiem swój sprzeciw wobec łagodnych rozstrzygnięć wyrażałam dość jednoznacznie, inne osoby, które później przyłączyły się do dreszczowców. (...)
Szkoda tylko, że taka informacja pojawia się dopiero teraz. Chyba już trochę za późno na przygotowanie innych projektów, upłynęło już dużo czasu od zamknięcia tamtych wątków.
Liwia pisze:Femka pisze:oczywiście
podpisałyśmy się nickami oraz z imienia i nazwiska.
Kto pracował nad regulaminem, który być może będzie obowiązywał nas wszystkich?
Femka pisze:ksb, wróć do wątku rozliczeniowego
zwolennicy KDP deklarowali stworzenie własnej propozycji, na deklaracjach się skończyło
i to chyba wszystko, co mogę powiedzieć na ten temat.
Femka pisze:Jeśli osoby, które pracowały nad projektami uznają za stosowne, same o tym napiszą.
Femka pisze:a ja p0amiętam, że była mowa o stworzeniu projektu KDP.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości