Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 22:49 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Wątki regulaminowe służyły do dyskusji ogólnoforumowej i dość szybko okazało się, że żadnego wspólnego projektu nie będzie. Zresztą pod koniec trudno było mówić w ogóle o jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji. Dla nas kodeks dobrych praktyk nie jest żadnym rozwiązaniem, dlatego projekty zaprezentowane oparte były o założenie bezwzględnego obowiązku rozliczeń oraz twardą moderację wspartą klarownym, również dość surowym, regulaminem ogólnym.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwolennicy dobrowolności w rozliczeniach i łagodniejszych rozwiązań również opracowali własny projekt, a nawet byłoby to wskazane, bo im więcej takich gotowców, tym dyskusja na najwyższym szczeblu łatwiejsza.
Braku lojalności nie dostrzegam jakoś szczególnie, albowiem swój sprzeciw wobec łagodnych rozstrzygnięć wyrażałam dość jednoznacznie, inne osoby, które później przyłączyły się do dreszczowców, rónież.
W wątkach regulaminowych deklarowałam, że celem ich powstania miała być najpierw dyskusja, a potem wypracowanie jakiegoś wspólnego stanowiska, co okazało się niemożliwe. O ile pamiętam, już pod koniec była mowa o stworzeniu propozycji alternatywnych. No i się za nie wzięłyśmy.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 05, 2012 22:56 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:Wątki regulaminowe służyły do dyskusji ogólnoforumowej i dość szybko okazało się, że żadnego wspólnego projektu nie będzie. Zresztą pod koniec trudno było mówić w ogóle o jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji. Dla nas kodeks dobrych praktyk nie jest żadnym rozwiązaniem, dlatego projekty zaprezentowane oparte były o założenie bezwzględnego obowiązku rozliczeń oraz twardą moderację wspartą klarownym, również dość surowym, regulaminem ogólnym.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwolennicy dobrowolności w rozliczeniach i łagodniejszych rozwiązań również opracowali własny projekt, a nawet byłoby to wskazane, bo im więcej takich gotowców, tym dyskusja na najwyższym szczeblu łatwiejsza. Braku lojalności nie dostrzegam jakoś szczególnie, albowiem swój sprzeciw wobec łagodnych rozstrzygnięć wyrażałam dość jednoznacznie, inne osoby, które później przyłączyły się do dreszczowców. (...)

Szkoda tylko, że taka informacja pojawia się dopiero teraz. Chyba już trochę za późno na przygotowanie innych projektów, upłynęło już dużo czasu od zamknięcia tamtych wątków.
Lojalne wobec wszystkich biorących udział w dyskusjach byłoby poinformowanie o tym.
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 22:58 przez ksb, łącznie edytowano 1 raz
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw kwi 05, 2012 22:58 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb pisze:
Femka pisze:Wątki regulaminowe służyły do dyskusji ogólnoforumowej i dość szybko okazało się, że żadnego wspólnego projektu nie będzie. Zresztą pod koniec trudno było mówić w ogóle o jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji. Dla nas kodeks dobrych praktyk nie jest żadnym rozwiązaniem, dlatego projekty zaprezentowane oparte były o założenie bezwzględnego obowiązku rozliczeń oraz twardą moderację wspartą klarownym, również dość surowym, regulaminem ogólnym.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zwolennicy dobrowolności w rozliczeniach i łagodniejszych rozwiązań również opracowali własny projekt, a nawet byłoby to wskazane, bo im więcej takich gotowców, tym dyskusja na najwyższym szczeblu łatwiejsza. Braku lojalności nie dostrzegam jakoś szczególnie, albowiem swój sprzeciw wobec łagodnych rozstrzygnięć wyrażałam dość jednoznacznie, inne osoby, które później przyłączyły się do dreszczowców. (...)

Szkoda tylko, że taka informacja pojawia się dopiero teraz. Chyba już trochę za późno na przygotowanie innych projektów, upłynęło już dużo czasu od zamknięcia tamtych wątków.

mysle ze spokojnie jest czas na opracowanie innych projektow
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 05, 2012 23:00 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tego raczej nie wiemy. Zgodnie z informacją admina prace "wewnętrzne"nad regulaminem rozpocząć się miały po zamknięciu wątków i nie wiem czy np. już nie finiszują.
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 05, 2012 23:01 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

ksb, wróć do wątku rozliczeniowego
zwolennicy KDP deklarowali stworzenie własnej propozycji, na deklaracjach się skończyło
i to chyba wszystko, co mogę powiedzieć na ten temat.
Obrazek

Femka

Post » Czw kwi 05, 2012 23:01 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Liwia pisze:
Femka pisze:oczywiście
podpisałyśmy się nickami oraz z imienia i nazwiska.

Kto pracował nad regulaminem, który być może będzie obowiązywał nas wszystkich?
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Czw kwi 05, 2012 23:02 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Projekty można tworzyć cały czas, albowiem to admin tworzy regulamin, forumowicze mogą jedynie dawać propozycje.

Edit.
Liwia, obowiązywać wszystkich będzie regulamin, który przedstawi admin, nie forumowicze.
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 23:06 przez anna57, łącznie edytowano 1 raz
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw kwi 05, 2012 23:05 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Jeśli osoby, które pracowały nad projektami uznają za stosowne, same o tym napiszą.
Obrazek

Femka

Post » Czw kwi 05, 2012 23:06 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:ksb, wróć do wątku rozliczeniowego
zwolennicy KDP deklarowali stworzenie własnej propozycji, na deklaracjach się skończyło
i to chyba wszystko, co mogę powiedzieć na ten temat.

Wątek jest ukryty i nie będę zawracac głowy adminowi.
Jednego jestem pewna - zwolennicy KDP nie deklarowali, że stworzą poza forum własną propozycję.
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 05, 2012 23:07 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

a ja p0amiętam, że była mowa o stworzeniu projektu KDP.
Obrazek

Femka

Post » Czw kwi 05, 2012 23:09 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

caly czas jest mowa o propozycji. Nie o nowym obowiazujacym regulaminie.
Nowy regulamin stworzy admin. Kazdy jak mniemam moze wyslac swoje propozycje zmian.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw kwi 05, 2012 23:14 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:Jeśli osoby, które pracowały nad projektami uznają za stosowne, same o tym napiszą.

Dziękuję za odpowiedzi. Bardzo mi otworzyłyście oczy.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Czw kwi 05, 2012 23:16 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Bardzo proszę, cała przyjemność po mojej stronie.
Obrazek

Femka

Post » Czw kwi 05, 2012 23:16 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Femka pisze:a ja p0amiętam, że była mowa o stworzeniu projektu KDP.

Projekt samego KDP był umieszczony w wątku.
Nikt nie deklarował, że stworzy - poza forum - inny projekt.
* Semper eadem *

ksb

Post » Czw kwi 05, 2012 23:18 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

w takim razie nie rozumiem, w czym problem? Skoro został stworzony, jest właśnie w dyspozycji Admina, znaczy, że ma dwa alternatywne projekty.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]