Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2012 19:44 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:Aassiiaa, skoro czytasz i moderujesz, czy mogłabyś odpowiedzieć na moje pytanie?
Albo alix76, bo też Cię widzę na liście zalogowanych użytkowników.

Ja naprawdę pytam nie złośliwie, po prostu chciałabym wiedzieć, skąd idea czasowych banów.

A ja ponownie proszę o odpowiedź na temat "uznania słuszności zgłoszenia". Mianowicie - czy w celu owego "uznania" zostały przeczytane wpisy Amiki6 w wątku Zofii&Saszy? Jeżeli tak, to dlaczego przyznano rację osobie zgłaszającej? Jeżeli nie, to na jakiej zasadzie "uznanie słuszności zgłoszenia" się odbyło? Przepraszam, że się powtarzam, ale to istotna sprawa, bo dotyczy osób wywołujących awantury na forum i reakcji moderacji na tego typu wpisy.

Edit: Chodzi o to, czy wnikliwie rozpatruje się zgłoszenia, w celu uznania ich słuszności, czy też reaguje stosownie do życzenia osób, które z takim życzeniem występują i nieistotne, czy mają rację.

Edit2: literówka.
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 19:59 przez vega013, łącznie edytowano 2 razy

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw kwi 05, 2012 19:47 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Próbuję podsumować sobie.
-wielu osobom nie podoba się sposób moderacji alix76
-niektórym także aasiiaa styl moderowania nie pasuje
-zgłoszenia były wysyłane do Administratora
-Administrator nawet nie pofatygował się, by odpisać na PW w tych sprawach
-są osoby, którym sposób moderowania przez alix76 się podoba

Super.

Edytowane po PW od Amika6
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw kwi 05, 2012 19:54 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Nie no, część osób otrzymała odpowiedzi, przyznały się ;)

I jednak to, że lrafal nie odpowiada na PW nie oznacza, że nic nie robi, nie wyjaśnia z moderatorami.
Tak sądzę przynajmniej.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw kwi 05, 2012 19:55 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

najszczesliwsza pisze:Próbuję podsumować sobie.
-wielu osobom nie podoba się sposób moderacji alix76
-niektórym także aasiiaa styl moderowania nie pasuje
-zgłoszenia były wysyłane do Administratora
-są osoby, którym sposób moderowania przez alix76 się podoba

Super.

Edytowane po PW od Amika6

Beliowen no faktycznie, wtedy mi odpisał.
:oops:
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw kwi 05, 2012 20:08 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Beliowen pisze:Aassiiaa, skoro czytasz i moderujesz, czy mogłabyś odpowiedzieć na moje pytanie?

Ja naprawdę pytam nie złośliwie, po prostu chciałabym wiedzieć, skąd idea czasowych banów.

Z tego co mi wiadomo to po którejś tam aktualizacji forum powstała taka możliwość.
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 21:18 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zapomniałam o kolorze zielonym

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw kwi 05, 2012 20:08 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

aassiiaa pisze:
Femka pisze:Prowokacyjne albo nie, ale brak odpowiedzi ze strony aassiiaa może być spowodowane albo tym, że moderuje bezmyślnie i bez znajomości regulaminu albo że pytających użytkowników ordynarnie olewa.

[color=#408000]A może po prostu po ludzku jej to umknęło. :roll:

ale to nie pierwsza już taka sytuacja, kiedy w kluczowym momencie coś Ci umknęło. Może notuj? Wszak moderatorem jesteś.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 05, 2012 20:21 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

vega013 pisze:A ja ponownie proszę o odpowiedź na temat "uznania słuszności zgłoszenia". Mianowicie - czy w celu owego "uznania" zostały przeczytane wpisy Amiki6 w wątku Zofii&Saszy? Jeżeli tak, to dlaczego przyznano rację osobie zgłaszającej? Jeżeli nie, to na jakiej zasadzie "uznanie słuszności zgłoszenia" się odbyło? Przepraszam, że się powtarzam, ale to istotna sprawa, bo dotyczy osób wywołujących awantury na forum i reakcji moderacji na tego typu wpisy.

Edit: Chodzi o to, czy wnikliwie rozpatruje się zgłoszenia, w celu uznania ich słuszności, czy też reaguje stosownie do życzenia osób, które z takim życzeniem występują i nieistotne, czy mają rację.

vega013 niestety nie mogę dokładnie odpowiedzieć na Twoje pytania z pierwszej części, ponieważ musiałabym ujawnić jaką argumentację podał zgłaszający.

Co do pytań z Edit: Zgłoszenia są sprawdzane pod względem słuszności i to mod decyduje jaka będzie i czy będzie interwencja.
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 21:19 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zapomniałam o kolorze zielonym

aassiiaa

Post » Czw kwi 05, 2012 20:22 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

najszczesliwsza pisze:-zgłoszenia były wysyłane do Administratora

A to drań :strach: :lol:

Mam wrażenie, że ważne i istotne sprawy mordowane są w tym wątku za pomoca absurdu, jazd personalnych i rozmydlania senda :( Szkoda.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Czw kwi 05, 2012 20:24 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Liwia pisze:
najszczesliwsza pisze:-zgłoszenia były wysyłane do Administratora

A to drań :strach: :lol:

Mam wrażenie, że ważne i istotne sprawy mordowane są w tym wątku za pomoca absurdu, jazd personalnych i rozmydlania senda :( Szkoda.

To może wróćmy do konkretów? ;)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw kwi 05, 2012 20:24 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

aassiiaa pisze:
Femka pisze:Prowokacyjne albo nie, ale brak odpowiedzi ze strony aassiiaa może być spowodowane albo tym, że moderuje bezmyślnie i bez znajomości regulaminu albo że pytających użytkowników ordynarnie olewa.

A może po prostu po ludzku jej to umknęło. :roll:

Zofia&Sasza nie ma takiego punktu w regulaminie obecnie. Ostatnio cytowanie osoby zbanowanej nie było mile widziane na forum i jak dobrze pamiętam Admin zamknął wątek i ukrócił ten proceder.

Jeśli dobrze zrozumiałam, admin zamknął wątek kotów mirka_t nie dlatego, że tam cytowano zbanowanego użytkownika (przez pół roku nie miał do tego zastrzeżeń, modzi również(?)), tylko dlatego że mirka_t ponawiała rejestracje pod nowymi nickami. Tak czy nie?

Oj, potrzeba miau konkretnego i jednoznacznego regulaminu. Takiego na czasie.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw kwi 05, 2012 20:27 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

aassiiaa pisze:
vega013 pisze:A ja ponownie proszę o odpowiedź na temat "uznania słuszności zgłoszenia". Mianowicie - czy w celu owego "uznania" zostały przeczytane wpisy Amiki6 w wątku Zofii&Saszy? Jeżeli tak, to dlaczego przyznano rację osobie zgłaszającej? Jeżeli nie, to na jakiej zasadzie "uznanie słuszności zgłoszenia" się odbyło? Przepraszam, że się powtarzam, ale to istotna sprawa, bo dotyczy osób wywołujących awantury na forum i reakcji moderacji na tego typu wpisy.

vega013 niestety nie mogę dokładnie odpowiedzieć na Twoje pytania z pierwszej części, ponieważ musiałabym ujawnić jaką argumentację podał zgłaszający.

Co do pytań z Edit: Zgłoszenia są sprawdzane pod względem słuszności i to mod decyduje jaka będzie i czy będzie interwencja.

No proszę. Moderator może normalnie odpowiedzieć, nie ujawniając przy tym tego, czego się nie powinno ujawniać, ze względu na dobro innego użytkownika.
:ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw kwi 05, 2012 20:40 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

Usunęłam personalne przepychanki.
Zacytuję ponownie wypowiedź Olat, bo chyba umknęła nie którym czytającym:

Olat pisze:Wątek dotyczy spraw formalnych, trudnych, a sądzę, że dość istotnych dla nas wszystkich. Nie utrudniajmy tego niepotrzebnie.
Proszę żeby odpuścić sobie wszelkie wyzłośliwianie i personalne przytyki.
Zaiste, te dopiero przekonują, do czego moderacja jest przydatna na tym forum. :?

aassiiaa

Post » Czw kwi 05, 2012 20:46 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

usunęłaś wyłącznie mój post, w którym zarzuciłam Ci, że nie raz zdarzyło Ci się nie odpowiedzieć na zgłoszony do Ciebie raport. To nie jest przepychanka, tylko konkretna uwaga na temat Twojego moderowania w wątku o moderacji.

Pozostałe posty stanowiące personalne przytyki zostały. Taka właśnie jest Twoja moderacja.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw kwi 05, 2012 20:46 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

[...]
To JEST dyskusja o moderowaniu. To jest rozwinięcie tego, co napisała Femka o lojalności. Tyle, że albo Adminowi lojalność moderatorów nie jest potrzebna, albo uważa - inaczej niż niektórzy z nas - że udział alix76 w tamtym forum nie jest złamaniem lojalności wobec TEGO. Cóż, w tym drugim przypadku okazujemy się niby bardziej papiescy od papieża.
Ale to może być tylko pozór. Bo o ile sprawa WŁASNOŚCI jest jednoznaczna, to to, czy Forum to bardziej Administracja czy użytkownicy - nie jest takie jednoznaczne.

UWAGA!
To nie są personalne przepychanki!
Ostatnio edytowano Czw kwi 05, 2012 21:14 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam cytat zmoderowanego postu
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw kwi 05, 2012 20:50 Re: Wątki: regulaminowy i rozliczeniowy

aassiiaa pisze:

Z tego co mi wiadomo to po którejś tam aktualizacji forum powstała taka możliwość.

Możliwość to nie idea. Mam wrażenie że Ty piszesz o stronie technicznej zagadnienia, zas Belio pyta skąd się twór wziął skoro nie ma go w regulaminie (jeśli źle zrozumiałam sens pytania Belio to z góry przepraszam, ale sama chciałabym to wiedzieć).

I już końcowo (na dzisiaj :twisted: ): zy piszesz jako mod czy nie-mod? Bo kolorków brak.

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

[poprzednia][następna]