Propozycja "porządku" w "Kotach"

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 07, 2008 13:18

Pola~ pisze:Chodzi tylko o to, ze moglby dzialac lepiej.

Kwestia, co działało by lepiej, a co gorzej. To zawsze jest kompromis, w którym wybiera się sprawy dla kogoś istotniejsze. Tutaj - swobodę rozmowy i kontaktu.

Jak temat poswiecony hodowcom i hodowlom moze miec wlasne zasady?

Jak widzisz, może (i nie chodzi o temat, tylko osobne podforum). Sądzę, że zanim zaczniesz oceniać jakieś miejsce poprzez to, co spotyka się "wszędzie," dobrze jest poznać jego specyfikę.

Bo takie jest tu przyzwolenie

Owszem, na tym forum istnieje przyzwolenie dla dryfowania tematów, off-topowania i większości tych zjawisk, które są elementem zwykłej rozmowy, chociaż często bywają one zwalczane w sieci.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Czw lut 07, 2008 13:22

Pola, o ile pomysł stworzenia odrębnego panelu do zakadania wątków wyłącznie poświęconych kwestiom zdrowotnym ma sens (choć wielu dłuższych stażem bywalców i tak będzie pisać we własnych wątkach na forum głównym), to jednak ingerowanie w treści forum hodowlanego byłoby niegrzeczne.

Zwróć uwagę, ze jest to mikro-społeczność z odrębną grupą moderatorów i rozmawiająca o takich sprawach, jakie akurat tamtych użytkowników, tzn. hodowców i wystawców kotów rasowych, interesują.
Można sobie poczytać, skorzystać z wiedzy, albo i nie, ale dyktować jakie treści powinni umieszczac u "siebie" jest nieładnie. :(
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw lut 07, 2008 13:37

Estraven
Piszesz tak, jakby ktos tu chcial ograniczac wolnosci i swobody obywatelskie, a tak nie jest. Mowisz o specyfice tego forum? Musze powiedziec, ze to forum nie ma specyfiki. To takie samo forum jak kazde inne tyle tylko, ze macie tu straszny balagan z tematami. To co jest tutaj bylo przerabiane na kazdym jednym forum, tylko, ze inne fora zdecydowaly sie na rozwoj bo ilosc uzytkownikow powodowala straszna dezorganizacje na forum i blokowala przeplyw informacji. Wy twardo trzymacie sie stalej formy choc macie ogromna ilosc uzytkownikow odwiedzajacych to forum, i powinniscie zrobic wszystko by jak najbardziej ulatwic korzystanie z informacji zawartych tutaj.
Rozumiem to, ze jestes niechetna bo powiem, ze ja bylam taka sama. Jak nam na sile zmienili forum dzielc je na przerozne dzialy to powiem, ze bylam oburzona i zbulwersowana i psy wieszalam na administracji. Ale wiesz co? Nie minely dwa dni jak zorientowalam sie, ze tak jest o wiele prosciej i przedewszystkim latwiej. Nagle nie musialam przedzierac sie przez nieinteresujace mnie tematy, tematy, ktore dawno temu zostaly zapomniane nagle znowu ujrzaly swiatlo dzienne i mozna bylo bez najmniejszego problemu korzystac z CALEJ wiedzy zawartej na forum, a nie tylko z tej, ktora zawarta jest w najczesciej odwiedzanych tematach. Mowisz, ze w sieci zwalczane sa elementy zwyklej rozmowy?? Wrecz przeciwnie moi drodzy. Te elementy dzieki porzadkowi rozwijaja sie lepiej niz kiedykolwiek!! Uwierzcie mi, ze to wlasnie balagan zwalcza i skutecznie uniemozliwia rozwoj prawdziwej i wartosciowej bogatej w informacje dyskusji. To naprawde duza szkoda, ze tego nie widzicie :(

Pola~

Od: Czw gru 20, 2007 2:14

Post » Czw lut 07, 2008 13:41

ana pisze:Pola, o ile pomysł stworzenia odrębnego panelu do zakadania wątków wyłącznie poświęconych kwestiom zdrowotnym ma sens (choć wielu dłuższych stażem bywalców i tak będzie pisać we własnych wątkach na forum głównym), to jednak ingerowanie w treści forum hodowlanego byłoby niegrzeczne.

Zwróć uwagę, ze jest to mikro-społeczność z odrębną grupą moderatorów i rozmawiająca o takich sprawach, jakie akurat tamtych użytkowników, tzn. hodowców i wystawców kotów rasowych, interesują.
Można sobie poczytać, skorzystać z wiedzy, albo i nie, ale dyktować jakie treści powinni umieszczac u "siebie" jest nieładnie. :(

Hmmm tu mnie zaskoczylas :conf: To znaczy, ze hodowcy pisza w swojej czesci forum, a inni kociarze w swojej?? 8O
Jesli tak to jestem w szoku. Rozumiem, ze mozna miec takie podforum dla hodowcow, na ktorym oni pisza o wystawach i hodowli ogolnie, ale takie rzeczy jak weterynaria i wszystko co dotyczy zarowno kotow rasowych jak i dachowcow powinno byc wspolne. Nigdy nie spotkalam sie z takim podzialem, zeby na jednym forum byl dzial dla dachowcow i dzial dla hodowcow, ktore funkconuja jak dwa odrebne organy 8O Szok
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2008 13:44 przez Pola~, łącznie edytowano 1 raz

Pola~

Post » Czw lut 07, 2008 13:41

Pola~ pisze:I ile czasu taki czlowiek musi poswiecic na znalezienie tego jednego tematu?

Ktoś, kto chce go znaleźć, niewiele - korzystając na początek z Kociego ABC.

Mowisz, ze forum istnieje 6 lat? Powiem szczzerze, ze nigdy bym nie pomyslala. Jak tu weszlam to pomyslalam sobie ze to z pewnoscia mlode forum, bo zrobione jest amatorsko
.
Skoro tego nie zauważyłaś, czy zatem przyjrzałaś się w ogóle temu forum i zastanowiłaś nad tym, jak funkcjonuje? Przy wspomnianych zasadach stało się przez te lata jednym z największych forów w polskiej sieci. Skłonny jestem sądzić, że nie świadczy to raczej o ich "amatorskości."

Estraven

Post » Czw lut 07, 2008 13:45

Pola~ pisze: Hmmm tu mnie zaskoczylas :conf: To znaczy, ze hodowcy pisza w swojej czesci forum, a inni kociarze w swojej?? 8O
to nie jest segregacja rasowa :twisted: , tylko naturalny podział :lol:
w sumie dokładnie taki, jaki postulujesz :wink:

ps.
Jesli tak to jestem w szoku./.../ 8O Szok

ulalaa, wygląda na to, że mamy do czynienia z wojującą rewolucjonistą 8)
fckptn
Obrazek

ana

Post » Czw lut 07, 2008 13:50

Pola~ pisze:Hmmm tu mnie zaskoczylas :conf: To znaczy, ze hodowcy pisza w swojej czesci forum, a inni kociarze w swojej?? 8O

Skoro tak postanowili, to tak jest. Co w tym dziwnego? Ich prawo.

Nie ma nakazu, że każde forum musi być urządzone tak samo i tak samo działać, aby zadowolić nawyki osób, które chciałyby widzieć tradycyjny porządek. Nawet, jeśli postrzegają to (z zewnątrz) jako bałagan.

Rozumiem to, ze jestes niechetna bo powiem, ze ja bylam taka sama.

To nie tak, że jestem "niechętny" - uważam, że proponowana przez Ciebie rewolucja szufladkowania nie dałaby wiele pozytywnego i nie będę w żadnym razie jej rzecznikiem.

Estraven

Post » Czw lut 07, 2008 13:52

Estraven pisze:
Mowisz, ze forum istnieje 6 lat? Powiem szczzerze, ze nigdy bym nie pomyslala. Jak tu weszlam to pomyslalam sobie ze to z pewnoscia mlode forum, bo zrobione jest amatorsko
.
Skoro tego nie zauważyłaś, czy zatem przyjrzałaś się w ogóle temu forum i zastanowiłaś nad tym, jak funkcjonuje? Przy wspomnianych zasadach stało się przez te lata jednym z największych forów w polskiej sieci. Skłonny jestem sądzić, że nie świadczy to raczej o ich "amatorskości."

powiem Ci, ze nie przygladalam sie dokladnie temu forum bo tak naprawde to niby jak to zrobic? :roll: To co zauwazylam na tym forum to to, ze kazdy pisze o czym chce gdzie chce, i ze ja zeby cokolwiek znalezc musze sie troche naglowkowac. Jak juz mowilam siedze na roznych forach i naprawde odzwyczailam sie od buszowania po forum w takiej formie w jakiej dzieje sie to tutaj, i ciezko mi sie nawet zmusic, bo chetnie bym poczytala rozne rzeczy, ale po prostu brak mi czasu na wertowanie strony po stronie w poszukiwaniu czegos co wpadlo by mi w oko :( A mysle ze nie jestem jedyna osoba, ktora cierpi na brak czasu.
Wiesz, dogomania, tez kiedys zaczynala od takiej formy jak ta, ale gdy stala sie najwiekszym forum o psach w polsce to postawila na zmiany...i wyszlo im to tylko na lepsze bo sie niesamowicie rozwijaja. Czasami naprawde warto korzystac z doswiadczen innych ludzi, ale nikt was na sile nie przekona. To tylko i wylacznie wasz wybor.

Pola~

Post » Czw lut 07, 2008 14:01

ana pisze:
Pola~ pisze: Hmmm tu mnie zaskoczylas :conf: To znaczy, ze hodowcy pisza w swojej czesci forum, a inni kociarze w swojej?? 8O
to nie jest segregacja rasowa :twisted: , tylko naturalny podział :lol:
w sumie dokładnie taki, jaki postulujesz :wink:

ps.
Jesli tak to jestem w szoku./.../ 8O Szok

ulalaa, wygląda na to, że mamy do czynienia z wojującą rewolucjonistą 8)

Uwierz mi, ze nie jest to naturalny podzial:) :P a juz na pewno nie jest to podzial o jaki postuluje. I naprawde daleko mi do wojujacej rewolucjonistki :wink: Chodzi mi o to, ze to naprawde duze forum, w ktorym na pewno zawarta jest cala masa wiedzy, ktora niestety lezy gdzies tam zakopana, a warto by bylo ja odkopac. I jesli ktos sugeruje, ze chce tu dzielic ludzi i oddzielac ich od siebie i ograniczac ich kontakty to sie grubo myli i swiadczy to tylko i wylacznie o tym, ze w ogole nie wie o czym mowa :)
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2008 14:04 przez Pola~, łącznie edytowano 1 raz

Pola~

Post » Czw lut 07, 2008 14:03

ana pisze:ulalaa, wygląda na to, że mamy do czynienia z wojującą rewolucjonistą 8)

Orden revolution o muerte? :wink:

Estraven

Post » Czw lut 07, 2008 14:06

Pola~ pisze:powiem Ci, ze nie przygladalam sie dokladnie temu forum bo tak naprawde to niby jak to zrobic? :roll: .

Porzucając niektóre nawyki i uprzedzenia.

Estraven

Post » Czw lut 07, 2008 14:08

Estraven pisze:
ana pisze:ulalaa, wygląda na to, że mamy do czynienia z wojującą rewolucjonistą 8)

Orden revolution o muerte? :wink:

Nie przesadzajmy :P :lol:

Pola~

Post » Czw lut 07, 2008 14:10

Estraven pisze:
Pola~ pisze:powiem Ci, ze nie przygladalam sie dokladnie temu forum bo tak naprawde to niby jak to zrobic? :roll: .

Porzucając niektóre nawyki i uprzedzenia.

A czy ktos z was porzucil nawyki i uprzedzenia i w ogole pofatygowal sie zajrzec na forum, ktorego link wstawilam zeby zobaczyc jak funkcjonuje takie zorganizowane forum? :twisted: :?:

Pola~

Post » Czw lut 07, 2008 14:17

Pola, forum jest takie, jakim tworzy je społeczność, ok?
I niech takim zostanie.
Please. :)
Ostatnio edytowano Czw lut 07, 2008 14:19 przez ana, łącznie edytowano 1 raz
fckptn
Obrazek

ana

Post » Czw lut 07, 2008 14:19

Pola~ pisze:A czy ktos z was porzucil nawyki i uprzedzenia i w ogole pofatygowal sie zajrzec na forum, ktorego link wstawilam zeby zobaczyc jak funkcjonuje takie zorganizowane forum? :twisted: :?:

Takich albo podobnych forów jest wiele - to właściwie sieciowy standard. Nierzadko się sprawdza - co zależy od tematyki i grup użytkowników, którym ma służyć. Nie jest jednak wzorcem uniwersalnym, który miałby wyłącznie plusy (jak wspomniałem).

Estraven

[poprzednia][następna]