nowy mod

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 15:16 Re: nowy mod

No niestety, śledzę wątek Carlita i trudno nie oprzeć się wrażeniu, że ochoczo się go cenzuruje. To smutne.

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Śro mar 02, 2011 15:23 Re: nowy mod

karolinah pisze:Do tej pory praktykowane było przenoszenie OT do osobnych wydzielonych wątków.
Kasowanie w kosmos cudzych postów przez moderatora,lub kasowanie treści (!) z opisem ze są OT lub prowokacją jest dla mnie skandalicznym zachowaniem.
To nie jest moderowanie, to jest cenzurowanie.
Zgadzam się. Pierwszy raz się z czymś takim tu spotykam :evil:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro mar 02, 2011 15:26 Re: nowy mod

Ja z kolei uważam, że forum jest moderowane zbyt delikatnie. Posty nieuprzejme, niekulturalne, prowokujące do kłótni, nie na temat, będące powtarzaniem istniejących treści oraz zawierające niemerytoryczne wycieczki osobiste powinny być bezwzględnie kasowane. Użytkownicy produkujący zbyt wiele śmieci powinni dostawać czasowe bany.

Niektórych wątków nie da się czytać, bo tematyczna zawartość to 10%, a pozostała część to trollowanie, awantury i wbijanie sobie szpil. Są na forum wątki, w których można się podzielić wewnętrznymi przeżyciami oraz swoim stosunkiem do innych osób - nie trzeba śmiecić w wątkach poświęconym poszczególnym zwierzętom.

Denerwują mnie też gigantyczne stopki niektórych osób - bannerki ratunkowe niech już będą, odnośnik do własnego wątku - ok, ale nie rozumiem po co mam oglądać na jednej stronie 10x spory obrazek z zabawnym animowanym ludzikiem, czy deklarację, że ktoś pali.

Z reguły najwięcej krzyczą o cenzurze te osoby, które nie potrafią się zachować. Jeśli ktoś na ulicy pluje i wrzeszczy na ludzi, to może go zgarnąć straż miejska, i jakoś nikt nie mówi wtedy o cenzurze. Jak ktoś obcy będzie mi wchodził do domu i kłócił się ze mną to go wyrzucę, i to też nie jest cenzura. Jak pójdę na przyjęcie i zwymyślam gospodarza to wyrzucą mnie z przyjęcia - i to także nie jest cenzura. Jak na forum napiszę coś sprzecznego z netykietą, zasadami dobrego wychowania i regulaminem, to post zostanie skasowany - i to też nie jest cenzura.

Edit - spieranie się z moderatorem też powinno być wycinane. Jak się wchodzi na forum i używa go, trzeba przestrzegać reguł gospodarza. Nawet jeśli ma się inne zdanie.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Śro mar 02, 2011 16:28 Re: nowy mod

asfodel pisze:...

To, że tobie pewne posty wydają się:

-nieuprzejme,
-niekulturalne,
-prowokujące do kłótni,
-nie na temat,
-będące powtarzaniem istniejących treści
-zawierające niemerytoryczne wycieczki osobiste

...wcale nie oznacza, że tak istotnie jest.
Nikt nie ma monopolu na prawdę absolutną, a wykorzystywanie przewagi technicznej do uzyskania przewagi merytorycznej jest etyczne inaczej.

Edit - spieranie się z moderatorem też powinno być wycinane. Jak się wchodzi na forum i używa go, trzeba przestrzegać reguł gospodarza. Nawet jeśli ma się inne zdanie.

Znamy ten totalitarny system.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro mar 02, 2011 16:41 Re: nowy mod

PcimOlki pisze:

To, że tobie pewne posty wydają się:

-nieuprzejme,
-niekulturalne,
-prowokujące do kłótni,
-nie na temat,
-będące powtarzaniem istniejących treści
-zawierające niemerytoryczne wycieczki osobiste

...wcale nie oznacza, że tak istotnie jest.
Nikt nie ma monopolu na prawdę absolutną, a wykorzystywanie przewagi technicznej do uzyskania przewagi merytorycznej jest etyczne inaczej.

Znamy ten totalitarny system.

Chwila moment, posty kompletnie nie na temat nie zostały potraktowane jako OT, one były tak przy okazji, prowokacyjne wypowiedzi Marzeni również są ok i na temat, to nie jest prowokacja, to taki styl. Jakby grażka szalała tak po wszystkich wątkach i pilnowała tak każdego postu nikt by się nie czepiał, co najwyżej forum szybko zdechłoby śmiercią naturalną, bo 90% wpisów jest nie na temat. Tu nie chodzi o to kto ma rację, czy coś jest OT czy nie, ale wszystkie wpisy powinny być tak samo potraktowane, a tutaj mamy do czynienia z cenzurą postów niewygodnych dla smarti i z wybitną tendencyjnością grażki. Mod powinien być obiektywny, grażka napewno nie jest.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Śro mar 02, 2011 16:53 Re: nowy mod

asfodel pisze:(...)Jak na forum napiszę coś sprzecznego z netykietą, zasadami dobrego wychowania i regulaminem, to post zostanie skasowany - i to też nie jest cenzura.(...)

Trzy razy wykasowano moje pytanie ile trzeba zapłacić, zeby ootrzymać informacje o kocie - pytałam o to po deklaracji smarti,że informować będzie tylko darczyńców i przyjaciół, na pw.

Do której z kategorii moje pytanie pasuje? Pogwałciłam netykietę, zasady dobrego wychowania czy regulamin forum?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro mar 02, 2011 16:57 Re: nowy mod

Jana pisze:
asfodel pisze:(...)Jak na forum napiszę coś sprzecznego z netykietą, zasadami dobrego wychowania i regulaminem, to post zostanie skasowany - i to też nie jest cenzura.(...)

Trzy razy wykasowano moje pytanie ile trzeba zapłacić, zeby ootrzymać informacje o kocie - pytałam o to po deklaracji smarti,że informować będzie tylko darczyńców i przyjaciół, na pw.

Do której z kategorii moje pytanie pasuje? Pogwałciłam netykietę, zasady dobrego wychowania czy regulamin forum?

No przecie Ci napisali, że prowokacja to była... Moja odpowiedź też prowokacja.
Ja jestem pro, ja jestem pro, ja jestem proooo-wokator! :twisted:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 02, 2011 16:58 Re: nowy mod

Jana zadałaś niewygodne pytanie.

Nie wiem czy ktoś właściwie zwrócił uwagę, ale grażka jest inspektorem graficznym. Minimum trzy razy przekroczyła swoje uprawnienia, pierwszy raz na wątku carlita przenosząc i kasując posty, drugi na wątku Nim będzie za późno kasując posty, trzeci raz znowu na wątku carlita. Jeżeli miała jakieś wątpiwości powinna się zwrócić do Estraven, a nie robić to sama.
Obrazek

Satyr77

Post » Śro mar 02, 2011 17:00 Re: nowy mod

Satyr77 pisze: Jeżeli miała jakieś wątpiwości powinna się zwrócić do Estraven, a nie robić to sama.

Wygląda na to, ze nie miała skoro pozwalała sobie jeszcze na publiczne ocenianie wywalanej treści wpisując w postach albo "OT", albo "prowokacja".
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Śro mar 02, 2011 17:03 Re: nowy mod

siliana pisze:w imieniu administracji miau.pl uprzejmie informuje, ze do ekipy modów ogólnych dołączyła graszka-gn. witamy :ok:

Satyr, gwoli sprawiedliwości - graszka-gn awansowała na moda ogólnego.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro mar 02, 2011 17:25 Re: nowy mod

No to zwracam honor i nie przekroczyła uprawnień bardziej, co jednak nie zmienia faktu że je przekroczyła
Obrazek

Satyr77

Post » Śro mar 02, 2011 17:36 Re: nowy mod

Napiszę tutaj,bo niejako wątek jest o Graszce_gn
Ja od siebie graszce też gratuluję i dziekuje zarazem.
Mimo słusznego zresztą zwracania mi uwagi na pewne rzeczy dodatkowo mi pomogła co i jak mam zrobić,żeby było dobrze jak i w innych kwestiach.I co najważniejsze z chęcią pomogła.
Żeby nie ona,nie miałam bym pojęcia o wielu rzeczach ,mimo,że nie jestem na tym forum tydzień,tylko ciut więcej
Bardzo Ci Graszko dziękuję !!!!! za pomoc i cierpliowość do mnie i pozdrawiam
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro mar 02, 2011 17:42 Re: nowy mod

Satyr77 pisze:....Tu nie chodzi o to kto ma rację, czy coś jest OT czy nie, ale wszystkie wpisy powinny być tak samo potraktowane, a tutaj mamy do czynienia z cenzurą postów niewygodnych dla smarti i z wybitną tendencyjnością grażki. Mod powinien być obiektywny, grażka napewno nie jest.

Tak - post mojego przedpiścy był własnie nie na temat.
Dlatego powinien on popełnić harakiri i sam się zmoderować przez edycje kasującą.
Zgodnie z własnymi deklaracjami. :lol:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro mar 02, 2011 17:42 Re: nowy mod

kociczka39, ja zawze bardzo sobie ceniłam graszkę_gn, tym bardziej mi przykro, że własnie osoba, którą zawsze miałam za pomocną i sensowną robi cos takiego.
Ze zdumienia wyjść nie mogę.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro mar 02, 2011 18:03 Re: nowy mod

Od tego jest moderator, żeby moderować. Skoro jest moderatorem to ma prawo wyciąć co uzna za stosowne. Z reguły najbardziej przeciwko temu protestują osoby którym coś wycięto - tyle że skoro wycięto, to widocznie był po temu powód. Jeśli ktoś ma uznać czy powód był czy go nie było - to tym kimś jest moderator.

Moderator nie może dyskutować z każdym użytkownikiem, na temat zasadności cięć, z reguły osoby którym coś wycięto będą się kłócić do upadłego o swoje prawo do pisania co im się zachce. Tyle że nie mają takiego prawa - bo wchodząc i pisząc na jakimś forum zgadzają się na przestrzeganie jakiś tam zasad, wyznaczonych przez właściciela forum. Jak komuś to nie pasuje to może sobie wykupić hosting, postawić bloga i pisać dowolnie - ale też nie do końca dowolnie, bo w granicach prawa.

Można zauważyć, że po moim poście natychmiast uaktywniło się kilka osób, wykazujących dużą skłonność do pisania wiadomości z rodzaju tych, które wcześniej wymieniłam.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

[poprzednia][następna]