Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
enigma pisze:nie wiem, ile razy mozna powtarzac - nie chodzi o "wnerwianie" czy "bycie niewygodna" /cokolwiek by to mialo oznaczac/
chodzi o lamanie regulaminu, wielokrotne, swiadome
ewkkrem pisze:mgj pisze:Dlaczego mam uzasadniać? Zgadzam się z uzasadnieniem I. I to jest też MOJE zdanie w tym temacie. Nie zamierzam szukać żadnych wpisów, żeby to udowadniać.
Osoba, o której piszemy jest mi dokładnie obojętna - wypraszam sobie przypisywanie mi niechęci do niej.
Po prostu, już wcześniej to napisałam, uważam że regulaminu/zasad/praw panujących w jakiejś społeczności trzeba przestrzegać.
Słusznie piszesz, że "regulaminu/zasad/praw panujących w jakiejś społeczności trzeba przestrzegać" ale jeśli ogół tejże społeczności chciałby jakoś wpłynąć na zmianę interpretacji w/w zasad/praw to jest to jak najbardziej pożądane. Taka, forumowa demokratyzacja.
enigma pisze:nadal manipulacja - jesli napiszesz: kto jest za przestrzeganiem regulaminu, to mozesz mnie dopisac
maczkowa pisze:ja to 5 dzień w łóżku chora, koty wokół mnie, stąd tyle produkcjiod jutra koniec laby...
enigma, no to trochę przewrotnie powiem- ten wątek jest za tym, żeby przestrzegać regulaminu, czyli żeby zbanowany użytkownik nie pisał pod drugim nickiem, tylko mógł pisać pod własnym.
Bo ban- to nie regulamin, ban to decyzja Admina, o której zmianę w tym wątku część użytkowników się zwraca.
Blue..a wiesz, że w poprzednim poście już napisałam i wykasowałam, żeby bardziej nie mącić- że patrząc na nicki osób wypowiadajacych się negatywnie zaczęłam podejrzewać, że nie o koty i kocią część chodzi, a o poglądy w innych kwestiach.
maczkowa pisze:ja to 5 dzień w łóżku chora, koty wokół mnie, stąd tyle produkcjiod jutra koniec laby...
enigma, no to trochę przewrotnie powiem- ten wątek jest za tym, żeby przestrzegać regulaminu, czyli żeby zbanowany użytkownik nie pisał pod drugim nickiem, tylko mógł pisać pod własnym.
Bo ban- to nie regulamin, ban to decyzja Admina, o której zmianę w tym wątku część użytkowników się zwraca.
Blue..a wiesz, że w poprzednim poście już napisałam i wykasowałam, żeby bardziej nie mącić- że patrząc na nicki osób wypowiadajacych się negatywnie zaczęłam podejrzewać, że nie o koty i kocią część chodzi, a o poglądy w innych kwestiach.
jolabuk5 pisze:maczkowa pisze:ja to 5 dzień w łóżku chora, koty wokół mnie, stąd tyle produkcjiod jutra koniec laby...
Patrząc na nicki osob wypowiadajacych się przeciw powrotowi casicy też mam takie wrażenie, jak maczkowa. Osoby opowiadające się za powrotem casicy, podkreslajace jej działania i cenne wypowiedzi w kocich sprawach, reprezentują różne poglądy (polityczne, powiedzmy to wprost) lub w ogóle nie wypowiadają się na tematy polityczne. Forumowiczki przeciwne temu powrotowi mają wszystkie takie same poglądy w sprawach polityki, poglądy przeciwne do tych, których broniła na forum casica. I nie mówcie mi, że chodzi im o dobro kotów.
MAU pisze:jolabuk5 pisze:maczkowa pisze:ja to 5 dzień w łóżku chora, koty wokół mnie, stąd tyle produkcjiod jutra koniec laby...
Patrząc na nicki osob wypowiadajacych się przeciw powrotowi casicy też mam takie wrażenie, jak maczkowa. Osoby opowiadające się za powrotem casicy, podkreslajace jej działania i cenne wypowiedzi w kocich sprawach, reprezentują różne poglądy (polityczne, powiedzmy to wprost) lub w ogóle nie wypowiadają się na tematy polityczne. Forumowiczki przeciwne temu powrotowi mają wszystkie takie same poglądy w sprawach polityki, poglądy przeciwne do tych, których broniła na forum casica. I nie mówcie mi, że chodzi im o dobro kotów.
jolabuk5 bardzo trafnie to ujęłaś
MAU pisze:jolabuk5 pisze:madrugada pisze:jolabuk5 pisze:Zgadzam się z maczkowa. Nawet w wyrokach sądowych jest coś takiego jak warunkowe zawieszenie kary. A co do pomocy - wystarczy poczytać posty Katarzynki01, żeby ocenić, ile forum zyskuje na jej obecności.
Na warunkowe zawieszenie kary trzeba sobie zasłużyć, trzeba się zmienić, zmienić swoje postępowanie.
U casicy tej zmiany nie widać. Wciąż prezentuje postawę: mnie się należy i już.
A pomagać można niekoniecznie będąc na miau. Obecność tu nie jest do tego niezbędna.
Zupełnie się nie zgadzam. Gdzie widzisz to roszczeniowe zachowanie Katarzynki01? Jest aktywna prawie wyłącznie w wątkach kocich, doradza, organizuje pomoc. Dlaczego nie mialaby tego robić na kocim forum? Chyba po to ono jest.
jolabuk5 W punkt![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość