Petycja o przywrócenie casicy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2023 20:51 Re: Petycja o przywrócenie casicy

nadal manipulacja - jesli napiszesz: kto jest za przestrzeganiem regulaminu, to mozesz mnie dopisac
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Wto sty 17, 2023 20:57 Re: Petycja o przywrócenie casicy

enigma pisze:nie wiem, ile razy mozna powtarzac - nie chodzi o "wnerwianie" czy "bycie niewygodna" /cokolwiek by to mialo oznaczac/
chodzi o lamanie regulaminu, wielokrotne, swiadome

Nie wiem ile razy można odpowiadać :(
ewkkrem pisze:
mgj pisze:Dlaczego mam uzasadniać? Zgadzam się z uzasadnieniem I. I to jest też MOJE zdanie w tym temacie. Nie zamierzam szukać żadnych wpisów, żeby to udowadniać.

Osoba, o której piszemy jest mi dokładnie obojętna - wypraszam sobie przypisywanie mi niechęci do niej.
Po prostu, już wcześniej to napisałam, uważam że regulaminu/zasad/praw panujących w jakiejś społeczności trzeba przestrzegać.

Słusznie piszesz, że "regulaminu/zasad/praw panujących w jakiejś społeczności trzeba przestrzegać" ale jeśli ogół tejże społeczności chciałby jakoś wpłynąć na zmianę interpretacji w/w zasad/praw to jest to jak najbardziej pożądane. Taka, forumowa demokratyzacja :wink: .

Takie jest moje zdanie.

enigma pisze:nadal manipulacja - jesli napiszesz: kto jest za przestrzeganiem regulaminu, to mozesz mnie dopisac

Nie manipuluj :wink: . Przeczytaj tytuł wątku.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto sty 17, 2023 20:59 Re: Petycja o przywrócenie casicy

:roll:
dla mnie EOT
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 21:26 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Powiem tak - wątki polityczne zazwyczaj omijam, nie lubię atmosfery która w nich często panuje, wiem jak ten temat burzy krew w niektórych, nie bawi mnie to, casicę znam więc głównie z całej reszty jej bytności na Forum i z kontaktów pozaforumowych.
I dlatego oczywiście jestem za jej powrotem, pod jej starym nickiem.
No ale nie o tym chciałam.
Fascynuje mnie jedno w tym wątku.
Osób - wieloletnich użytkowników Forum - głosujących za tym samym jest wielokrotnie więcej niż tych przeciwko (11 razy więcej osób zdeklarowanych na tą chwilę).
Prędzej nie odezwie się ktoś komu ona jest obojętna lub kto nie bardzo wie o co chodzi, bo wątków politycznych nie śledził a mało pamięta co się działo tyle lat temu - niż ktoś kogo bardzo drażniła/obrażała/poniżała/za skórę mocno zalazła.
Zarzuty pod jej adresem padają ostre - łącznie z byciem osobą "obrzydliwie transfobiczną" (też bym chętnie się dowiedziała o co chodzi bo to temat mi bliski) - ale gdy przychodzi co do czego - to osób jawnie domagających się kontynuacji bana są całe dwie osoby. A 23 na tą chwilę aktywnie proszą o jej przywrócenie.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto sty 17, 2023 21:27 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Dziewczyny czy Wy nie macie nic do roboty :mrgreen: Koty nakarmić, wygłaskać i utulić do snu :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto sty 17, 2023 21:38 Re: Petycja o przywrócenie casicy

ja to 5 dzień w łóżku chora, koty wokół mnie, stąd tyle produkcji ;) od jutra koniec laby...

enigma, no to trochę przewrotnie powiem- ten wątek jest za tym, żeby przestrzegać regulaminu, czyli żeby zbanowany użytkownik nie pisał pod drugim nickiem, tylko mógł pisać pod własnym.
Bo ban- to nie regulamin, ban to decyzja Admina, o której zmianę w tym wątku część użytkowników się zwraca.

Blue..a wiesz, że w poprzednim poście już napisałam i wykasowałam, żeby bardziej nie mącić- że patrząc na nicki osób wypowiadajacych się negatywnie zaczęłam podejrzewać, że nie o koty i kocią część chodzi, a o poglądy w innych kwestiach.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto sty 17, 2023 21:44 Re: Petycja o przywrócenie casicy

skoro tak insynuujesz - to prosze policzyc moj glos na NIE
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Post » Wto sty 17, 2023 21:57 Re: Petycja o przywrócenie casicy

maczkowa pisze:ja to 5 dzień w łóżku chora, koty wokół mnie, stąd tyle produkcji ;) od jutra koniec laby...

enigma, no to trochę przewrotnie powiem- ten wątek jest za tym, żeby przestrzegać regulaminu, czyli żeby zbanowany użytkownik nie pisał pod drugim nickiem, tylko mógł pisać pod własnym.
Bo ban- to nie regulamin, ban to decyzja Admina, o której zmianę w tym wątku część użytkowników się zwraca.

Blue..a wiesz, że w poprzednim poście już napisałam i wykasowałam, żeby bardziej nie mącić- że patrząc na nicki osób wypowiadajacych się negatywnie zaczęłam podejrzewać, że nie o koty i kocią część chodzi, a o poglądy w innych kwestiach.

Patrząc na nicki osob wypowiadajacych się przeciw powrotowi casicy też mam takie wrażenie, jak maczkowa. Osoby opowiadające się za powrotem casicy, podkreslajace jej działania i cenne wypowiedzi w kocich sprawach, reprezentują różne poglądy (polityczne, powiedzmy to wprost) lub w ogóle nie wypowiadają się na tematy polityczne. Forumowiczki przeciwne temu powrotowi mają wszystkie takie same poglądy w sprawach polityki, poglądy przeciwne do tych, których broniła na forum casica. I nie mówcie mi, że chodzi im o dobro kotów. :wink:
Edit. O dobro kotów - w tym konkretnym przypadku, oczywiście.
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2023 22:08 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 17, 2023 22:02 Re: Petycja o przywrócenie casicy

maczkowa pisze:ja to 5 dzień w łóżku chora, koty wokół mnie, stąd tyle produkcji ;) od jutra koniec laby...

To mój ostatni post w tej dyskusji.
Moją opinię o casicy wyrobiłam sobie nie na podstawie wątków politycznych, ale innych, niekocich.
I dalej uważam, że forum nie musi być pośrednikiem w pomaganiu kotom. Można nawiązać kontakt na forum, ale jest multum bezpośrednich kanałów korespondencji, gdzie dalej można działać w sprawie pomocy.
EOT
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2023 22:04 przez madrugada, łącznie edytowano 1 raz
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Wto sty 17, 2023 22:04 Re: Petycja o przywrócenie casicy

a ja tu wyraźnie widzę związek z fazami Księżyca.

EOT.
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2023 22:05 przez Femka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto sty 17, 2023 22:05 Re: Petycja o przywrócenie casicy

jolabuk5 pisze:

Patrząc na nicki osob wypowiadajacych się przeciw powrotowi casicy też mam takie wrażenie, jak maczkowa. Osoby opowiadające się za powrotem casicy, podkreslajace jej działania i cenne wypowiedzi w kocich sprawach, reprezentują różne poglądy (polityczne, powiedzmy to wprost) lub w ogóle nie wypowiadają się na tematy polityczne. Forumowiczki przeciwne temu powrotowi mają wszystkie takie same poglądy w sprawach polityki, poglądy przeciwne do tych, których broniła na forum casica. I nie mówcie mi, że chodzi im o dobro kotów. :wink:

jolabuk5 i maczkowa bardzo trafnie to ujęte
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Wto sty 17, 2023 22:12 Re: Petycja o przywrócenie casicy

MAU pisze:
jolabuk5 pisze:

jolabuk5 bardzo trafnie to ujęłaś

Nie do końca tak jest.
Ja mam dokładnie w większości odmienne zdanie na wiele spraw niż Kasia.
Kompletnie różnimy się w swoich poglądach.
Błagam nie mieszajmy jeszcze tu poglądów politycznych.
Nie powinno to mieć miejsca.
Polityka to polityka z kotami nie powinno się tego mieszać.
Wiem że czasami nie da rady bo na tym forum z kocim rasizmem się nie raz spotkałam.
Ale może wystarczy już.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto sty 17, 2023 22:23 Re: Petycja o przywrócenie casicy

To też właśnie piszę, że wśród proszacych o powrót casicy są osoby bardzo różne i wszystkie zgodnie podkreślają działanie Kasi na rzecz kotów.
Jednolite politycznie są przeciwniczki powrotu, dla których jej działania na rzecz kotów w ramach TEGO forum wydają się nieistotne.

Madrugada, a możesz mi powiedzieć, nawet bez cytowania, ale swoimi słowami, co takiego zniechęciło Cię do casicy w nie-politycznych postach nie dotyczacych kotów? A czy było coś podobnego w kocich wątkach? Pytam, bo po prostu chciałabym wiedzieć. Czy te zachowania w niepolitycznych wątkach zasługiwały na dożywotniego bana i czy właśnie one owego bana spowodowały?
Ostatnio edytowano Wto sty 17, 2023 23:29 przez jolabuk5, łącznie edytowano 1 raz
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 17, 2023 23:28 Re: Petycja o przywrócenie casicy

MAU pisze:
jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:
jolabuk5 pisze:Zgadzam się z maczkowa. Nawet w wyrokach sądowych jest coś takiego jak warunkowe zawieszenie kary. A co do pomocy - wystarczy poczytać posty Katarzynki01, żeby ocenić, ile forum zyskuje na jej obecności.

Na warunkowe zawieszenie kary trzeba sobie zasłużyć, trzeba się zmienić, zmienić swoje postępowanie.
U casicy tej zmiany nie widać. Wciąż prezentuje postawę: mnie się należy i już.

A pomagać można niekoniecznie będąc na miau. Obecność tu nie jest do tego niezbędna.

Zupełnie się nie zgadzam. Gdzie widzisz to roszczeniowe zachowanie Katarzynki01? Jest aktywna prawie wyłącznie w wątkach kocich, doradza, organizuje pomoc. Dlaczego nie mialaby tego robić na kocim forum? Chyba po to ono jest.

jolabuk5 W punkt :ok: :ok:

Amen

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sty 17, 2023 23:44 Re: Petycja o przywrócenie casicy

Wyżej został przywołany post Irafala o powodach bana. O ile sam post był dość ogólny i niewiele mi wnosił, to...postanowiłam wejść w wątek. I jeśli ktoś chciał wykazać, ze ban miał i ma podstawy i nalezy go utrzymać, to w moim przypadku skutek jest zdecydowanie przeciwny.
Więc tak dla odświeżenia.
viewtopic.php?f=8&t=185550&hilit=ban+casicy
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

[poprzednia][następna]