Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Beliowen pisze:A czy ktoś próbował zgłaszać zastrzeżenia odnośnie moderacji na PW do lrafala?
I dostał jakąś odpowiedź?
Pytanie jest bez podtekstów, od razu zaznaczam
po prostu wg wciąż obowiązującego regulaminu taki jest tryb (nie, nie podoba mi się to, ale jest, jak jest).
Beliowen pisze:A czy ktoś próbował zgłaszać zastrzeżenia odnośnie moderacji na PW do lrafala?
I dostał jakąś odpowiedź?
Pytanie jest bez podtekstów, od razu zaznaczam
po prostu wg wciąż obowiązującego regulaminu taki jest tryb (nie, nie podoba mi się to, ale jest, jak jest).
Beliowen pisze:No, to jakby jest pat
A jeszcze, z ciekawości (wybaczcie, nie doczytam kilku miesięcy dyskusji na forum)
była gdzieś dyskusja nt. technicznych aspektów tego, że moderatorami są osoby bezpośrednio związane z konkretnymi fundacjami?
chodzi mi o ewentualny konflikt interesów, czy nie ma ryzyka, że moderator będący członkiem władz fundacji X będzie ją faworyzował.
Chociaż to zagadnienia stricte akademickie, bo Miau nadal pozostaje forum prywatnym i jeśli lrafal uzna, że takiego ryzyka nie ma, to właściwie koniec tematu
Beliowen pisze:A jeszcze, z ciekawości (wybaczcie, nie doczytam kilku miesięcy dyskusji na forum)
była gdzieś dyskusja nt. technicznych aspektów tego, że moderatorami są osoby bezpośrednio związane z konkretnymi fundacjami?
chodzi mi o ewentualny konflikt interesów, czy nie ma ryzyka, że moderator będący członkiem władz fundacji X będzie ją faworyzował.
Zofia&Sasza pisze:Beliowen pisze:No, to jakby jest pat
A jeszcze, z ciekawości (wybaczcie, nie doczytam kilku miesięcy dyskusji na forum)
Chociaż to zagadnienia stricte akademickie, bo Miau nadal pozostaje forum prywatnym i jeśli lrafal uzna, że takiego ryzyka nie ma, to właściwie koniec tematu
Ja się takiej sytuacji obawiam. Mam nadzieje, że całkowicie bezpodstawnie. Zwłaszcza, że na 3-4 aktywnych moderatorów 2 jest związanych z tą sama organizacją.
Feebee pisze:W jaki sposób Twoje posty zmoderowano? Pisałaś tutaj? To ja jestem nieprzytomna, bo nie pamiętam, słowo daję.
Zofia&Sasza pisze:Beliowen pisze:No, to jakby jest pat
Ja się takiej sytuacji obawiam. Mam nadzieje, że całkowicie bezpodstawnie. Zwłaszcza, że na 3-4 aktywnych moderatorów 2 jest związanych z tą sama organizacją.
Przecież został zgłoszony postulat zmian w regulaminie. Administrator ma propozycje z wątku regulaminowego i napisał, że proces trwa.
Czy to dodatkowy element, do postulatu żeby pozbawić alix76 funkcji moderatora, bo mowa chyba o dwóch moderatorach związanych z Jokotem, żeby już pisać o konkretach?
Beliowen pisze:Część postów w tym wątku to przeniesione fragmenty wątku na Kotach nt. bana dla casicy, prawda?
Już się zorientowałam, że tamtego wątku nie ma.
Co do funkcji alix76 - nie tylko ona jest związana z fundacją, pytanie było ogólne.
Skoro było dyskutowane w wątku regulaminowym - ok, niewielki brałam udział w tamtym wątku, a interesuje mnie, czy kwestia w ogóle została poruszona.
Beliowen pisze:
Skoro było dyskutowane w wątku regulaminowym - ok, niewielki brałam udział w tamtym wątku, a interesuje mnie, czy kwestia w ogóle została poruszona.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości