pop-ups

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 29, 2003 22:21

w którymś miejcu mi mówi, że zablokował 8 (osiem) reklam w ciągu 2 minut. Jeśli to prawda to: :king:
(konkretnie to 6 adsów i 2 imidże)

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie cze 29, 2003 22:34

ana pisze:w którymś miejcu mi mówi, że zablokował 8 (osiem) reklam w ciągu 2 minut. Jeśli to prawda to: :king:
(konkretnie to 6 adsów i 2 imidże)

Nie podawalbym czegos nieprzetestowanego do instalowania... mi sie ten firewall bardziej pdobal z racji ochrony przed zwieszeniem lacza (np przez pingowanie) a reklamy to uboczny bonus :D
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Nie cze 29, 2003 22:42

Dzięki, once again.
Co to jest pingowanie?
Czy on na prawdę może blokować IP "intruderów" na jakiś czas?
Czyli, że nikt (średnio zorientowany) mi zzewnątrz nie ruszy komputerka?

ana

Post » Nie cze 29, 2003 22:50

ana pisze:Co to jest pingowanie?

Pingowanie to wysylanie malutkiego "pakieciku" przez interneto do innego komputera by sprawdzic czy on "zyje" (tak jak z komorek sie puszcza "sygnaly")... jednak przy odrobinie umiejetnosci mozna zwiekszyc wielkosc tego pakieciku, lub zmienic jego "zawartosc" (typ) tak by komputer docelowy sie "zapchal" (tzn probowal odpowiedziec ale nie mogl bo np musial za wiele razy na raz odpowiedziec lub na zbyt "duze" pytanie).... mam nadzieje ze wystarczajaco jasno wytlumaczylem? (choc bardzo pobieznie i niekonkretnie).

Czy on na prawdę może blokować IP "intruderów" na jakiś czas?

Dokladnie, jak kazesz mu blokowac jakis typ "pinga" czy innych smieci z sieci, to jak ktos bedzie probowal przeslac "smiecia" to zostanie zablokowany = zabezpieczy twoj komputer.
Czyli, że nikt (średnio zorientowany) mi zzewnątrz nie ruszy komputerka?

Owszem... zwykle, typowe ataki "zalewania" czyli "zapychania" komputera z zewnatrz sa blokowane przez ten Firewall... ale jak to z windowsami - jesli ktos by naprawde chcial to i tak by sie dostal... a jak ktos tylko srednio chce lub srednio umie to juz sie przez ten firewalll raczej nie przebije.
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Nie cze 29, 2003 22:51

:spin2: :smokin:

ana

Post » Pon cze 30, 2003 9:52

30 minut:
18 reklam zablokowanych
2 razy blokowanie kogoś "stukającego" do mego kompa :mrgreen:
Baardzo mi się to podoba 8)
(sorki za egzaltację, ale to mój pierwszy firewall) :oops:

ana

Post » Pon cze 30, 2003 10:43

Firewall to dobra rzecz. Póki mieliśmy modem, jakoś nie odczuwaliśmy takiej potrzeby. Po instalacji stałki jakiś miesiąc nie mogliśmy się zebrać, w końcu zainstalowaliśmy. Od razu lepiej.
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Pon cze 30, 2003 18:13

Katy pisze:
azja pisze:
Katy pisze:Albo zmień przegladarkę :wink:

wielkie nieba :!: mam nadzieję, że nie jesteś hirurgiem, bo jeżeli dostanę się w twoje ręce ze skręconą nogą, to mi ją utniesz :!:

Ikonka na końcu tego zdania pokazuje, że to była żartobliwa propozycja :?

mój komentarz również :twisted: nie jestem złośliwy, choć czasem zgryźliwy - ale życzliwie :smokin:

azja

Od: Wto cze 18, 2002 1:32

Post » Pon cze 30, 2003 18:47

azja pisze:
Katy pisze:
azja pisze:
Katy pisze:Albo zmień przegladarkę :wink:

wielkie nieba :!: mam nadzieję, że nie jesteś hirurgiem, bo jeżeli dostanę się w twoje ręce ze skręconą nogą, to mi ją utniesz :!:

Ikonka na końcu tego zdania pokazuje, że to była żartobliwa propozycja :?

mój komentarz również :twisted: nie jestem złośliwy, choć czasem zgryźliwy - ale życzliwie :smokin:

Jak zapewne wiesz, net jest dośc specyficznym miejscem. Uzywaj więc, proszę, odpowiednich ikonek, wtedy unikniemy podobnych nieporozumień.
Pozdrawiam.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Wto lip 01, 2003 0:01

Katy pisze:... Jak zapewne wiesz, net jest dośc specyficznym miejscem. Uzywaj więc, proszę, odpowiednich ikonek, wtedy unikniemy podobnych nieporozumień ....

postaram się. mam nadzieję, że będziesz dla mnie wyrozumiała :aniolek:

azja

Od: Wto cze 18, 2002 1:32

[poprzednia]