Przerwa techniczna

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 27, 2003 0:02

WiMaRa pisze:hmm... gdzina u mnie jest kosmiczna na dodatek jeszcze środa ;) w profilu mam dobrze ustawione, hmm a może to serwer tak miesza :roll:

Ze sie powtorze co napisalem pare postow temu (spotrzegawczosci zycze ;) ):

vitez pisze:Sprawa efektu "zatrzymania czasu" na forum byla tu w problemach technicznych poruszana pare razy.
Moze sproboj tak: usun tym czasowe pliki internetowe oraz cookies i wyczysc historie i sproboj od nowa.
( Podaje przepis dla Internet Explorera PL: w glownym menu na gorze 'Narzedzia' -> 'Opcje internetowe' -> 'Tymczasowe pliki internetowe' -> 'Usun cookies' -> potwierdzic ; -> 'usun pliki' -> potwierdzic ; 'Historia' -> 'Wyczysc historie' -> potwierdzic ).
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Pt cze 27, 2003 8:10

:P sie znalazl mądrala 8)
"BE NOT INHOSPITABLE TO STRANGERS LEST THEY BE ANGELS IN DISGUISE"

WiMaRa

Od: Wto kwi 16, 2002 9:14

Post » Pt cze 27, 2003 12:30

vitez pisze:Sprawa efektu "zatrzymania czasu" na forum byla tu w problemach technicznych poruszana pare razy.
Moze sproboj tak: usun tym czasowe pliki internetowe oraz cookies i wyczysc historie i sproboj od nowa.

radykalne podejście do problemu. podobnie jak format dysku i reinstalacja systemu, gdy nie działają prawidłowo drivery do jednego urządzenia.
gdyby ktoś miał bardziej subtelny pomysł (sorry za niewieścią postawę), to proszę o podzielenie się tym z innymi. w wolnym czasie przyjrzę się sprawie - jeżeli coś znajdę, dowiecie się o tym.

azja

Od: Wto cze 18, 2002 1:32

Post » Pt cze 27, 2003 13:21

Alina pisze:(...)Puste było miejsce zawierajace "ostatnie tematy z forum"(...)

O :!: Ja mam to samo od kilku dni. Do dzisiaj mam wcąż to pole puste... :roll:

Izoniusz

Od: Sob gru 07, 2002 20:46

Post » Pt cze 27, 2003 13:28

i bedzie puste dopuki strona jest na innym serwerze niz forum :idea:
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Pt cze 27, 2003 13:47

Aha, dzięki :oops:

Izoniusz

Od: Sob gru 07, 2002 20:46

Post » Pt cze 27, 2003 15:28

azja pisze:radykalne podejście do problemu. podobnie jak format dysku i reinstalacja systemu, gdy nie działają prawidłowo drivery do jednego urządzenia.
gdyby ktoś miał bardziej subtelny pomysł (sorry za niewieścią postawę), to proszę o podzielenie się tym z innymi. w wolnym czasie przyjrzę się sprawie - jeżeli coś znajdę, dowiecie się o tym.

Az tak radykalne to to nie jest ani uciazliwe, nie tracisz zadnych waznych danych, co najwyzej dzien-dwa wolniejszego dzialania internetu (bo pliki najczesciej odwiedzanych stron znowu beda sie sciagac).
Subtelniejszy aczkolwiek czasochlonny pomysl: recznie wyszukaj w odpowiednich katalogach cookies i plikow tylko zwiazanych z forum i usun tylko te pliki.
Aha - nie ma innego rozwiazania jak usuniecie plikow jesli przycisk "odswiez" nie dziala... jakos trzeba to odswiezenie wymusic :P

vitez

Post » Pt cze 27, 2003 21:52

vitez pisze:Az tak radykalne to to nie jest ani uciazliwe, nie tracisz zadnych waznych danych, co najwyzej dzien-dwa wolniejszego dzialania internetu (bo pliki najczesciej odwiedzanych stron znowu beda sie sciagac).
Subtelniejszy aczkolwiek czasochlonny pomysl: recznie wyszukaj w odpowiednich katalogach cookies i plikow tylko zwiazanych z forum i usun tylko te pliki. Aha - nie ma innego rozwiazania jak usuniecie plikow jesli przycisk "odswiez" nie dziala... jakos trzeba to odswiezenie wymusic :P

brzmi rozsądniej. ciekawe co konkretnie w cookie miesza? jestem zwolennikiem chirurgicznych cięć, nie nalotów dywanowych.
co do ważnych danych, to kwestia sposobu pracy. jako 'modemowiec', często korzystam z trybu off-line i historia jest mi potrzebna, czasem nawet prehistoria.

azja

Post » Pt cze 27, 2003 23:20

azja pisze:brzmi rozsądniej. ciekawe co konkretnie w cookie miesza? jestem zwolennikiem chirurgicznych cięć, nie nalotów dywanowych.
co do ważnych danych, to kwestia sposobu pracy. jako 'modemowiec', często korzystam z trybu off-line i historia jest mi potrzebna, czasem nawet prehistoria.

Jako "jeszcze" modemowiec rowniez mocno bym sie wzbranial przed usuwaniem calej zawartosci offline... na szczescie u mnie nie zauwazylem tego problemu z zatrzymanym czasem.
Co do zawartosci cookies - zapytaj Irafala czy to one "wstrzymuja czas" :?

vitez

Post » Sob cze 28, 2003 13:37

vitez pisze:Aha - nie ma innego rozwiazania jak usuniecie plikow jesli przycisk "odswiez" nie dziala... jakos trzeba to odswiezenie wymusic :P

... jeżeli F5 lub ikona nie działają, co się zdarza, to jest jeszcze inny sposób na wymuszenie tej operacji. nie pamiętam jednak skrótu klawiszowego. ale działa. nie testowałem tego w szerszym zakresie, nie wiem na czym dokładnie polega (w porównaniu do 'miękkiego' F5, jest to rodzaj 'kill -9'), ale w kilku przypadkach, gdy spróbowałem - podziałało.

azja

Post » Pon cze 30, 2003 7:37

Zrobiłam co należy i godzina się zgadzała, ale znowu jest problem :( czy za każdym razem mam czyścić cookisy i historie ? :O chyba nie...

WiMaRa

Post » Wto lip 01, 2003 0:49

WiMaRa pisze:czy za każdym razem mam czyścić cookisy i historie ? :O chyba nie...

Dopoki azja nie przypomni sobie co to za skrot a problem bedzie sie powtarzal to chyba nie ma innego latwiejszego (szybszego?) rozwiazania :?

vitez

Post » Wto lip 01, 2003 7:42

hehe ale numer ;)

WiMaRa

Post » Czw lip 03, 2003 3:49

vitez pisze:Dopoki azja nie przypomni sobie co to za skrot ...

nie przypomniałem sobie, bo ... nie widziałem takiej potrzeby
wiedziałem, za to, gdzie szukać :pisanie: i znalałem: [CTRL+F5]
przetestujcie i dajcie znać jak było.

azja

[poprzednia]