Osobne forum 'adopcyjne'

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 06, 2004 18:13

lucid pisze:Zgadzam sie ze wszystkim co napisales, ale forum ma takze zalety:

latwosc dodawania zdjec, uzupelniania ogloszen, mozliwosc odpowiedzi, by potencjalny chetny wiedzial na ile to jest aktualne i przejrzystosc

to jesteś w błędzie, łatwiej obsługiwać stronę adopcyjną niż forum, dodawanie ogłoszeń (zwłaszcza ze zdjęciem) jest szybsze, łatwiejsza jest edycja itp.
Posiada tez funkcje odświeżania ogłoszeń - to jest program napisany tylko i wyłącznie do adopcji. Na dysku mam nowszą wersje która uwzględnia podział na województwa.
O aktualności wiele mówi data publikacji ogłoszenia i często treść ogłoszenia, są też telefony, maile gdzie można zapytać o kota.
A przejrzystość - o to dba program - żeby wszystkie ogłoszenia wyglądały tak samo i informacje znajdowaly sie w tym samym miejscu.

a i ogloszeń w bazie jest 71 a to nie
lucid pisze:jest tylko po troche ofert adopcyjnych
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Czw maja 06, 2004 21:03

kinus pisze:lucid :) przy takiej ilosci watkow wystarczy, ze zalozysz nowy pt - szukam kici - oferuje dobry domek, miasto to i to, kicia ma byc taka czy taka. Zapewniam, ze zaraz ci, ktorzy szukaja dobrego domu, zglosza sie do Ciebie :) jestes niestety w mniejszosci, wiec skoro podaz wielka, to na oferty dlugo czekac nie bedziesz.

tak tez zrobilem i juz kotka mam :) tzn .. juz wiem jakiego bede mial ;))

dziekuje za pomysl ;) pozdrawiam

lucid

Od: Śro maja 05, 2004 14:25

Post » Nie lip 18, 2004 14:44

ja jestem za odzielnym podforum adopcyjnym

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Nie lip 18, 2004 18:27

nataliaden pisze:ja jestem za odzielnym podforum adopcyjnym

Patrzac na ilosc watkow kategorii "oddam kota" na forum Koty w stosunku do 'normalnych' watkow (na oko 75%) ... to chyba tam sie samo z siebie utworzylo forum adopcyjne, mozna tylko zmienic nazwe :roll: .
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Pon lip 19, 2004 10:41

Tez mialam taki pomysl, pare dni temu w watku "Kot dla starszej pani", wiec oczywiscie idee popieram. Proponowalabym moze jeszcze podzial na : maluchy/ do 4m-cy/, mlodziki /4-12/ i dorosle , moze nawet bez zdjecia na pierwszej stronie /zeby miejsce oszczedzic/, za to z linkiem do watku o konkretnym kotku? Zeby pierwsza strona byla informacja - przewodnikiem, zeby latwo sie bylo poruszac.
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Pon lip 19, 2004 12:09

Powtórzę - od adopcji mamy Stronę Adopcyjną. Jeśli macie jakieś sugestie, co do technicznej strony jej funkcjonowania - podajcie je.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon lip 19, 2004 23:26

Estraven pisze:Powtórzę - od adopcji mamy Stronę Adopcyjną. Jeśli macie jakieś sugestie, co do technicznej strony jej funkcjonowania - podajcie je.

Czy to sugestia czy zasada?
Jesli zasada to moja sugestia odnosnie egzekwowania tej zasady - zakaz watkow o tematyce "oddam kota" na forum Koty, skoro do tego jest Strona Adopcyjna.
Wszelkie glosy za utworzeniem osobnego podforum spowodowane sa zapewne tym ze forum Koty jest po prostu zapelniane coraz wieksza iloscia takich watkow, i ciezko sposrod nich poczytac o innych sytuacjach, innych problemach, czyichs kotach itp.

Ale poniewaz wiem ze na tym forum panuje zasada "nic na sile" to szczerze watpie w egzekwowanie takiego zakazu... wiec tak sobie tylko dywaguje.

I na koniec - ja forum Koty dawno temu przestalem czytac, czasem przegladam pobieznie by sie tylko przekonac ze nadal jest tak nieczytelne i pelne adopcyjnych ogloszen (ktore przeciez maja swoj zakatek na miau.pl, nie musza byc powielane na forum w dziale Koty) :roll: :cry: .
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Śro lip 21, 2004 9:04

vitez pisze:
Estraven pisze:Powtórzę - od adopcji mamy Stronę Adopcyjną. Jeśli macie jakieś sugestie, co do technicznej strony jej funkcjonowania - podajcie je.

I na koniec - ja forum Koty dawno temu przestalem czytac, czasem przegladam pobieznie by sie tylko przekonac ze nadal jest tak nieczytelne i pelne adopcyjnych ogloszen (ktore przeciez maja swoj zakatek na miau.pl, nie musza byc powielane na forum w dziale Koty) :roll: :cry: .

Ja lubię forum Koty właśnie za wątki adopcyjne :roll:. Fascynująca jest obserwacja historii kociaka od urodzenia, poprzez poszukiwanie mu domu, transportu...szczęsliwe zakończenie... i jego dalsze losy u nowych opiekunów.

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Pt lip 23, 2004 7:56

Moja sugestia co do strony adopcyjnej. Niech bardziej przypomina forum, gdzie mozna zadac pytanie do wlasciciela i otrzymac odpowiedz dostepna ogolna dla wszystkich potencjalnych zainteresowanych. I szate graficzna forum by mogla miec :)

Albo poprostu zlikwidowac strone adopcyjna w zamian na link dac osobne podforum, gdzie niezalogowany uzytkownik moze wyslac wiadomosc, ogloszenie

Oczywiscie to moje sugestie...

pozdrawiam :)
Motta zyciowe:
Everything that has a beginning has an end.. | Oracle
Jak widzisz kolejke stan w niej, co Ci szkodzi? | Forrest Gump :>

lucid

Od: Śro maja 05, 2004 14:25

Post » Pt lip 23, 2004 15:47

Ty nie rozumiesz, ze 80% ogloszen daja osoby ktore nie odpowiadaja na pytania netowe (np. sa w necie raz na miesiac), nie loguja sie na forum odpowiadaja tylko na telefony.

Ogloszenia nie potrzebuja komentarzy, koty ktore szukaja domu tez.

Jeszcze troche i dojdziemy do kasowania ogloszen adopcyjnych na forum (moze nawet w przyszlym tygodniu).
Obrazek

lrafal

Post » Pt lip 23, 2004 19:51

lrafal - jesli chodzi o koty przebywajace u forumowiczow to jestem na NIEEEE :-( (o ile to ma jakiekolwiek znaczenie). Jesli chodzi o watki osob przypadkowych - to rozumiem, ze powinny raczej znalezc sie jna adopcyjnej :roll:

Vitez - jest sezon, nie wiem czy zauwazyles... i koty znajduja domy wlasnie przez koty takze. Bo ktos przeczyta, wcale nie majac zamiaru adoptowac i go za serce zlapie i sie decyduje :roll:

Jestem zdania, ze osoby zajmujace sie adopcja kotow powinny miec prawo do pisania o tym, wsparcia, cieplych slow itd. Bo to one sa kocimi aniolami, nie my, ktorzy mamy w domu nasze koty i nie robimy wiele wiecej.
Ostatnio edytowano Pt lip 23, 2004 20:23 przez zuza, łącznie edytowano 1 raz
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt lip 23, 2004 19:58

lrafal pisze:Ty nie rozumiesz, ze 80% ogloszen daja osoby ktore nie odpowiadaja na pytania netowe (np. sa w necie raz na miesiac), nie loguja sie na forum odpowiadaja tylko na telefony.

Jeszcze troche i dojdziemy do kasowania ogloszen adopcyjnych na forum (moze nawet w przyszlym tygodniu).

nie róbmy tego - dziewczyny, które wzięły kocięta na odchowanie i szukają im domów potrzebują wsparcia, mają problemy z ich zdrowiem i dietą, wymieniają się doświadczeniami i podwożą do wetów, jeżeli wtłoczymy je w ogłoszenia, to zostaną z tym same

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Pon lip 26, 2004 18:23

Kocurro pisze:
lrafal pisze:Ty nie rozumiesz, ze 80% ogloszen daja osoby ktore nie odpowiadaja na pytania netowe (np. sa w necie raz na miesiac), nie loguja sie na forum odpowiadaja tylko na telefony.

nie róbmy tego - dziewczyny, które wzięły kocięta na odchowanie i szukają im domów potrzebują wsparcia, mają problemy z ich zdrowiem i dietą, wymieniają się doświadczeniami i podwożą do wetów, jeżeli wtłoczymy je w ogłoszenia, to zostaną z tym same

Popieram - to dotyczy równiez mnie. Dużo daje mi to, że mogę napisać co słychać u kotów, ktoś może to przeczyta i go chwycą za serce, bo np. zobaczy nowe zdjęcie czy przeczyta coś zabawnego...
Sądzę że podobnego zdania będą inne dziewczyny które piszą na Kotach w swoich wątkach...
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pon lip 26, 2004 18:42

ja wywalam tematy z ogloszeniami w ktorych wiekszosc wypowiedzi to "hop" "siup" "up", jezeli faktycznie cos sie dzieje w temacie to zostaje.
Obrazek

lrafal

Post » Pon lip 26, 2004 18:43

lrafal pisze:ja wywalam tematy z ogloszeniami w ktorych wiekszosc wypowiedzi to "hop" "siup" "up", jezeli faktycznie cos sie dzieje w temacie to zostaje.

Acha, to dzięki :D
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

[poprzednia][następna]