Dziwne mejle z załącznikami

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2004 22:38

Estraven pisze:Jest chyba jak piszesz, Pumo. Dostałem dziś już koło 12 wirusów, z czego 10 na adres forumowy (mało gdzie indziej stosowany).
BTW - Norton wydał dziś kolejną aktualizację :roll:

OK, zaraz sobie zwlokę.
A BTW właśnie dostałam jeszcze innego dziwnego mailer daemona, na moje drugie konto na WP - tym razem nic o wirusach, ale że wiadomość, którą rzekomo posłałam na 31@wp.pl (nie znam takiego adresu) nie może być dostarczona, i w treści zbita masa znaków bez związku. :roll: Coś głupiego się dzieje :roll:
Gość

Post » Wto mar 02, 2004 8:39

No ja tez mam dzisiaj atak klonow :?
"BE NOT INHOSPITABLE TO STRANGERS LEST THEY BE ANGELS IN DISGUISE"

WiMaRa

Od: Wto kwi 16, 2002 9:14

Post » Wto mar 02, 2004 9:52

ja też...
i wszystko dostałam na konto na wp.pl ...
Są w upadłości, to zabezpieczenia mają w d....
Obrazek
Obrazek

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Wto mar 02, 2004 12:47

O, a czemu to wieczorem pokazałam się jako Gość? 8O Dziwolągi... A dziś znowu dostałam tego mailer daemona nt. wysyłania na konto 31@wp.pl. Rzeczywiście, wszystko na WP. Może to nasz drogi monopolista podgryza WP, żeby prędzej zdechło i można było je zeżreć? :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Wto mar 02, 2004 13:36

U mnie wszystko inne nie jest zawalone tymi mailami tylko konto sluzbowe :?
"BE NOT INHOSPITABLE TO STRANGERS LEST THEY BE ANGELS IN DISGUISE"

WiMaRa

Od: Wto kwi 16, 2002 9:14

Post » Wto mar 02, 2004 14:10

A do mnie przychodzą tylko na skrzynkę w tlenie. W tamtym tygodniu przychodziły masowo (ok 70 sztuk dziennie), pierwszego otwarłam bo sie zamaskował pod adresem mojej koleżanki ale potem wyczyściłam się mks'em (na ich stronie sa darmowe narzędzia do usuwania robaków) jednak robak rozesłał się ode mnie do ludzi z kontaktów i to o godzinach kiedy w ogóle nie miałam kompa włączonego. Cała akcja zakończyła się w poniedziałek 23 lutego, potem spokój aż tu nagle wczoraj znowu przyszła cała masa. Jak się w outlooku nie otworzy tego załącznika to nic się nie dzieje, trzeba tylko wyrzucić maila, ja wyrzucam w tej chwili wszystko co mi nie jest znane nawet powiadomienia o tym, że rozsyłam wirusy.
A muszę się pochwalić, że to mój "pierwszy raz" :oops: , nigdy wcześniej nie miałam żadnych robaków, wirusów itp.
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Wto mar 02, 2004 14:21

Założyłam sobie nowe konto na onet.pl ... teraz będę uzywać nowego, ten na wp.pl już mi się nie podoba :(
Obrazek
Obrazek

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Wto mar 02, 2004 15:00

sabianka pisze:Jak się w outlooku nie otworzy tego załącznika to nic się nie dzieje, trzeba tylko wyrzucić maila, ja wyrzucam w tej chwili wszystko co mi nie jest znane nawet powiadomienia o tym, że rozsyłam wirusy.

No toż ja wyrzucam wszystko jak podleci, co nie wygląda jak od konkretnych znajomych. A już załączniki w takich głupich mailach ignoruję dokładnie, nawet nie patrzę na nazwę. A najczęściej w tygodniu włażę w pracy prosto na witrynę, bez Outlooka, i wypierniczam wszystko bez pardonu, w ogóle nie otwierając. Szczególnie, że na tym drugim koncie na WP leci mi masa spamu z propozycjami powiększenia członka :roll: W tym też bywają wirusy - chyba, bo pokazywał mi to taki mój poboczny antywirus, którego nie jestem pewna.

Na WP sobie pozakładałam, bo mi się Onet nie podobał :lol: A teraz takie sztuki :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie

PumaIM

Post » Wto mar 02, 2004 23:20

Ja jakoś nie dostaje nic z załącznikami od nieznanych osób od dawna. Fakt że jak dostawałem to kasowałem bez otwierania.
BTW. cos się chyba z wirusami strasznego w sieci dzieje sądząc po czestotliwości aktualizacji eSafe. (w wakacje co 3-4 tygodnie była a teraz co drugi dzień albo i codziennie) 8O :strach:
Obrazek

G.N.

Od: Nie lip 21, 2002 15:31

Post » Śro mar 03, 2004 17:09

Za vetem veto - liberum veto :evil:
Porozumiewanie sie jest warunkiem przetrwania.

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Czw mar 04, 2004 12:48

"^_^ mew-mew" - a to chamy nieskrobane! 8O Pułapkę na nas zastawili? :?
Na szczęście nikt przytomny nie rozpakowuje załączników od nieznanych nadawców :roll: A nawet od znanych, ale z głupio sformułowanym tematem, że już nie wspomnę o dziwnych załącznikach... Zdarzyło mi się dostać kiedyś coś takiego, to najpierw zapytałam rzekomej nadawczyni, czy to ona mi takie coś podsyła i czy naprawdę chce, żebym to otworzyła. Odpisała z wielką ilością wykrzykników, że to nie ona tylko paskudny robal :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie

PumaIM

[poprzednia]