Cuda panie, cuda
Ja prawie nigdy nie używam IE.
Już
w czasach Windows 3.11 korzystałem z Netscape. Wkrótce potem Netscape udostępnił swój kod społeczności Open Source i tak powstała Mozilla. Od tej pory można było postawić znak równości między Netscape i Mozillą.
W tym roku AOL ogłosił koniec rozwoju Netscape, więc przesiadłem się na SeaMonkey - bliźniaczy (w stosunku do Netscape 7.2) pakiet również oparty na Mozilli.
Na żadnej z tych przeglądarek nigdy nie miałem żadnych problemów z logowaniem na jakiekolwiek forum.
Bardzo rzadko zdarza się, że muszę skorzystać z IE - to wtedy gdy trafię na stronę napisaną specjalnie pod tę przeglądarkę.
Dlatego czytając opisy Waszych problemów oczy wychodzą mi ze zdumienia
Może podam swoje ustawienia związane z "prywatnością":
1. Mam
na stałe zablokowane ciasteczka.
2. Jeśli jakaś strona do poprawnego działania wymaga instalacji ciasteczek, a ja się na to zgadzam, to
dopisuję ją do listy wyjątków, ale
pozwalam zapisywać ciasteczka tylko na okres bieżącej sesji.
3. Nie pozwalam na zapamiętywanie danych z formularzy.
4. Nie pozwalam na zapamiętywanie haseł.
Punkt 1 i 2 prawdopodobnie uniemożliwiają automatyczne logowanie na Miau, ale ja i tak nie korzystam z tej funkcji.
Specjalnie na potrzeby tego wątku zainstalowałem Firefoxa 2.0.0.13 (Gecko/20080311). Skonfigurowałem go zgodnie z powyższymi zasadami i również nie mam żadnych problemów (ten post piszę właśnie w Firefoxie).
Na obrazkach konfiguracja mojego Firefoxa wygląda tak:
Może na takich ustawieniach będzie Wam łatwiej pracować?
PS
Nie mam zainstalowanych żadnych "rozszerzeń".