Mozilla -> logowanie na miau

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 24, 2008 13:18

Korzystam z Mozilli i do tej pory nie miałam problemów. Dzisiaj za nic nie chce mnie zalogować. Weszłam przez IE, ale on z kolei momentalnie zapycha mi wszystko. Kurczę, dlaczego :crying: ?

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Sob maja 24, 2008 14:34

Cuda panie, cuda ;)

Ja prawie nigdy nie używam IE.
Już w czasach Windows 3.11 korzystałem z Netscape. Wkrótce potem Netscape udostępnił swój kod społeczności Open Source i tak powstała Mozilla. Od tej pory można było postawić znak równości między Netscape i Mozillą.
W tym roku AOL ogłosił koniec rozwoju Netscape, więc przesiadłem się na SeaMonkey - bliźniaczy (w stosunku do Netscape 7.2) pakiet również oparty na Mozilli.
Na żadnej z tych przeglądarek nigdy nie miałem żadnych problemów z logowaniem na jakiekolwiek forum.
Bardzo rzadko zdarza się, że muszę skorzystać z IE - to wtedy gdy trafię na stronę napisaną specjalnie pod tę przeglądarkę.

Dlatego czytając opisy Waszych problemów oczy wychodzą mi ze zdumienia 8O ;)

Może podam swoje ustawienia związane z "prywatnością":
1. Mam na stałe zablokowane ciasteczka.
2. Jeśli jakaś strona do poprawnego działania wymaga instalacji ciasteczek, a ja się na to zgadzam, to dopisuję ją do listy wyjątków, ale pozwalam zapisywać ciasteczka tylko na okres bieżącej sesji.
3. Nie pozwalam na zapamiętywanie danych z formularzy.
4. Nie pozwalam na zapamiętywanie haseł.

Punkt 1 i 2 prawdopodobnie uniemożliwiają automatyczne logowanie na Miau, ale ja i tak nie korzystam z tej funkcji.

Specjalnie na potrzeby tego wątku zainstalowałem Firefoxa 2.0.0.13 (Gecko/20080311). Skonfigurowałem go zgodnie z powyższymi zasadami i również nie mam żadnych problemów (ten post piszę właśnie w Firefoxie).
Na obrazkach konfiguracja mojego Firefoxa wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Może na takich ustawieniach będzie Wam łatwiej pracować?

PS

Nie mam zainstalowanych żadnych "rozszerzeń".
Ostatnio edytowano Sob maja 24, 2008 16:15 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob maja 24, 2008 16:00

Wojtku, mam ustawione ok i od 3 dni nie mogę zalogować się na miau, poprzez mozillę, teraz siedzę na IE, ale od lat używam mozilli i jest mi nie fajnie na tym badziewiu :(
Mój piesek - serduszko u moich stóp [*]

harpia

Od: Sob lis 15, 2003 23:43

Post » Sob maja 24, 2008 18:06

Generalnie testowałem co się da, na FF, opera, IE 6.0, lynx (tekstowa z konsoli) i wszystko działa poprawnie. Sprawdzałem w sieci lokalnej serwerowni i przez łącze orange.

Problem dziwny bo fakt, że na komputerach gdzie FF wysiada działa poprawnie IE świadczy tylko o problemach z obsługą cookies przez FF.
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob maja 24, 2008 21:06

U mnie problemy były przez jeden dzień, jakby to było istotne to mogę poszukać kiedy to było.

później wszystko wróciło do normy i działa bez czyszczenia i kombinowania.

FF 2.0.0.14
ObrazekObrazek

dyzio_miszcz

Od: Wto maja 03, 2005 23:06

Post » Sob maja 24, 2008 22:04

ten jeden dzien to ja spaprałem sesje, ale omawiany problem miał początek przed tym
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Nie maja 25, 2008 14:54

Czemu więc na innych forach, stronach, gdzie logować się muszę, wszystko jest dobrze, tylko nie tu :(
Nie chce mieszać w opcjach mozilli bo wiem, że coś popsuje.

Teraz siedzę na mozilli, ale zaraz mnie wywali.

harpia

Post » Nie maja 25, 2008 15:38

Mam to samo od wczoraj w nocy :roll: Nie loguje mnie.
Na razie pomogło dwukrotnie czyszczenie prywatnych danych, o ile nie było przerwy dłuższej niż godzina w używaniu FF na forum. Wchodze przez bezpośredni adres forum, nie przez www.miau.pl...A do tego mam wszystko tak jak Wojtek pisał... co jest??

lady_swallow

Od: Czw gru 13, 2007 19:24

Post » Nie maja 25, 2008 16:06

A gdyby zaznaczać "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie", nawet jeśli nie chce się z tego korzystać?

Wojtek

Post » Nie maja 25, 2008 16:10

Wojtek pisze:A gdyby zaznaczać "Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie", nawet jeśli nie chce się z tego korzystać?

Nie ma różnicy, wywalało tak samo bez odznaczenia automatycznego logowania, jak i z zaznaczonym.

Teraz o dziwo nie wywala, ale przy każdym wejściu muszę się logować.

harpia

Post » Nie maja 25, 2008 16:55

Mam dokładnie ten sam problem - wyrzuca mnie gdy wchodzę przez Mozillę - niezależnie od tego, czy wchodzę przez link z wiadomości o śledzonym przeze mnie temacie, czy wpisuję adres strony głównej w przeznaczonym do tego okienku. Problem ten występuje tylko na Miau. Uwielbiam mozillę, to jedyna przeglądarak z której korzystam. Na takie wypadki mam jeszcze Netscape Browser. IE nie lubię i jak nie muszę, nie korzystam.
Oj, widzę, że muszę się przekopać przez 8 stron technikaliów... Nie chce mi się, ale chyba nie ma rady. :?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Nie maja 25, 2008 17:05

Niestety i ja dołączam do grona zdesperowanych... :( :evil:

Mam FF 2.0.0.14
Obrazek
Obrazek

Ciri

Od: Sob gru 11, 2004 12:40

Post » Nie maja 25, 2008 17:24

Anuk pisze:(...)Uwielbiam mozillę, to jedyna przeglądarak z której korzystam. Na takie wypadki mam jeszcze Netscape Browser.(...)

Netscape to też Mozilla :)
A ściślej ujmując: to jeden z wielu programów bazujących na kodzie Mozilli.

Przy czym samo hasło "Mozilla" nie oznacza, że mamy do czynienia z przeglądarką internetową :)

Projekt "Mozilla" to przeglądarki internetowe, programy do obsługi poczty elektronicznej, kalendarz, pakiet zintegrowany i pewnie coś jeszcze pominąłem :)

Wojtek

Post » Nie maja 25, 2008 18:33

Żeby nie zapeszać Wchodzę 4 raz przez Mozille i loguje mnie a nic nie robiłam.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie maja 25, 2008 20:01

Iburg pisze:Żeby nie zapeszać Wchodzę 4 raz przez Mozille i loguje mnie a nic nie robiłam.

Mnie też, bez mieszania w opcjach.

harpia

[poprzednia][następna]