Słuchajcie, jestem tu trochę nowy, nie wszystko jeszcze jest dla mnie jasne - nie denerwujcie się, że zaproponuję kilka udoskonaleń "technicznych" związanych z funkcjonowaniem forum. Nie potrafię powiedzieć, czy są one łatwe do zrealizowania czy nie. Zakładam nowy wątek, bo może inni też będą chcieli coś zaproponować albo przedyskutować.
Moje propozycje są takie:
- wybieranie kolejności postów "Najpierw starsze/Najpierw nowsze" działa w sposób uciażliwy, bo domyślnie ustawia się "Najpierw starsze", więc widoczne są posty np. sprzd 2 lat; jeśłi sie przestawi w danym watku na "Najpierw nowsze", to owszem, działa, ale tylko w tym wątku - po wejściu do następnego trzeba znowu przestawiać. Jest to denerwujące. Propozycja: zachowywać ustawienie, dopóki użytkownik sam go nie zmieni.
- forum powinno mieć - oprócz postów - także swoje zbiory informacji; np. ceny wątek "Weci polecani" powinien zaowocować zestawieniem danych (pochwały/przestrogi) w tabeli, co jakiś czas aktualizowanej, gdzie dla poszczególnych miast podani byliby lekarze i lecznice, z liczbą pochwał i przestróg. Podobna tabela mogłaby powstać z wątku Kociejmatki (statystyka kotów forumowych). To nie muszą być tylko tabele, ale też np. teksty (jak zalecenia wetów itp.).
- ogromna liczba wątków na forum sprawia, że uciążliwe jest ich przeglądanie i wyszukiwanie wartościowych informacji; propozycja - utworzyć grupy wątków, jak "Zdrowie", "Weci", "Higiena" itp.
Napiszcie, co o tym myślicie. Wyniki - w ręce moderatorów (?).