Niewidoczne przyciski - w pracy. A 9.10 już OK. :)

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 12, 2008 10:40

Aniu, a możesz przeprowadzić dwa eksperymenty?
Sam nie wiem co z nich wyniknie, ale może uzyskamy jakąś wskazówkę?

1.
To jest obrazek dzwoneczka i jego adres:
Obrazek http://upload.miau.pl/images/folder_new.gif
Domyślam się, że obrazka teraz nie widzisz. A co będzie, jak klikniesz na odsyłacz z jego adresem? Zobaczysz coś, czy nic? A może pojawi się jakiś komunikat?

2.
Zamiast obrazków masz białe kwadraty. Prawdopodobnie są to też obrazki. Spróbuj odczytać ich adresy. Kliknij na takim kwadracie prawym klawiszem myszy, z menu kontekstowego wybierz "Właściwości". W nowym okienku powinna być pozycja "Adres".
Może to będzie jakaś podpowiedź?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw cze 12, 2008 16:55

Jestem już w domu, więc wreszcie mogę coś napisać. :roll:

ad. 1:
Nic się nie otworzyło. Cała biała pusta strona.

ad. 2:
Faktycznie tam, gdzie białe kwadraciki, źródło wskazuje na upload.miau.pl. Moich zrzutów ekranowych nie widziałam. Rada Przemka nie pomogła (niemniej dzięki za chęci :)). A ja jeszcze zauważyłam, że strona upload.miau.pl należy u mnie do kategorii zablokowanych. :roll: "Category "Private storage and cośtam cośtam" is filtered". Może to jest klucz? Choć z drugiej strony, jak pisałam na początku, parę razy zdarzyło się zupełnie samoistnie, że wszystko było jak trzeba i udało mi się wysłać jakiś post z pracy dzięki obecności całej tej grafiki, które zazwyczaj nie ma. A po paru minutach znów było jak przedtem. :roll:

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Czw cze 12, 2008 18:03

aniaposz pisze:ad. 2:
Faktycznie tam, gdzie białe kwadraciki, źródło wskazuje na upload.miau.pl. (...) A ja jeszcze zauważyłam, że strona upload.miau.pl należy u mnie do kategorii zablokowanych. :roll: "Category "Private storage and cośtam cośtam" is filtered". Może to jest klucz?(...)

Prawdopodobnie.
Może wasz firmowy informatyk wie coś o tym?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw cze 12, 2008 18:12

Pewnie, że wie, bo sami niektóre strony blokują na wniosek "górki". :D Wygląda na to, że się wyjaśniło. :? No ale nie będę wnioskować o odblokowanie akurat upload.miau.pl. ;)

Tylko cały czas zastanawia mnie to samoistne kilkukrotne "naprawienie"... :roll:

aniaposz

Post » Czw paź 09, 2008 8:27

Odgrzebuję mój stary wątek, bo... od dzisiaj od samego rana widzę w pracy wszystkie przyciski i mogę pisać posty! :dance: :dance2: Wiem, że na forum trwają jakieś przeprowadzki serwerowe. U mnie (w firmie) nic się nie zmieniło, czyli to jednak kwestia serwera miau. Nie wiem co zrobiliście, ale proszę... niech już tak zostanie. 8)

aniaposz

Post » Czw paź 09, 2008 18:16

postaram się już nie psuć :P obecnie przegrywa się upload miau, czyli zdjecia i podpisy.Na dniach powinno być ok.
Obrazek Zapraszamy na bloga!

iceangel

Od: Pt lut 03, 2006 15:21

[poprzednia]