WIELKOŚCI, czyli różnica pomiedzy zdjęciem a podpisem .

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 10, 2007 8:43

wcale nie znam się lepiej, sam też potrafisz robić ładne zdjęcia ....

a jeśli chodzi o propozycje to sądzę, że podpis mógłby być mniejszy np 350 na 200 pikseli właśnie a zdjęcia proponuję w rozmiarze o maksymalnym boku 500 a może nawet 600 pikseli, ale aby nie wstawiać ich w jednym poście więcej niż 3 , wszystko co powyżej 3 zamieniamy na linki ...

zarówno podpis jak i zdjęcia są umieszczane gdzieś w sieci ...

może warto by było rozważyć tę propozycję bo i tak na forum jest mnóstwo nieregulaminowych zdjęć jak zauważyłem...
chcesz poznać Foksa i jego los, zapraszam:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65922

Obrazek

valdemar

Od: Czw wrz 06, 2007 15:23

Post » Sob lis 10, 2007 12:09

valdemar pisze:może warto by było rozważyć tę propozycję bo i tak na forum jest mnóstwo nieregulaminowych zdjęć jak zauważyłem...

O tym już pisałem - jeśli oczekujesz stuprocentowego przestrzegania regulaminu, pomagaj w tym i zgłaszaj takie zdjęcia.

Obecna wielkość jest optymalna. Jeśli ktoś chce pokazać większe - może dać link, zwykły albo z miniaturką. Sądzę, że to całkowicie rozwiązuje sprawę.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Sob lis 10, 2007 12:24

Estraven pisze:
valdemar pisze:może warto by było rozważyć tę propozycję bo i tak na forum jest mnóstwo nieregulaminowych zdjęć jak zauważyłem...

O tym już pisałem - jeśli oczekujesz stuprocentowego przestrzegania regulaminu, pomagaj w tym i zgłaszaj takie zdjęcia.

Obecna wielkość jest optymalna. Jeśli ktoś chce pokazać większe - może dać link, zwykły albo z miniaturką. Sądzę, że to całkowicie rozwiązuje sprawę.

lrafal pytał więc przedstawiłem moją propozycję wg mnie sensowną, bo w tej chwili podpisy zajmują więcej miejsca niż regulaminowa prezentacja zdjęć...tylko tyle

temat w takim razie uważam za zamknięty i wyjaśniony ...

a co do zgłoszeń modom nieregulaminowych zdjęć to nie będę zgłaszał bo duże się fajnie ogląda 8) :)
chcesz poznać Foksa i jego los, zapraszam:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65922

Obrazek

valdemar

Od: Czw wrz 06, 2007 15:23

Post » Sob lis 10, 2007 12:35

valdemar pisze:a co do zgłoszeń modom nieregulaminowych zdjęć to nie będę zgłaszał bo duże się fajnie ogląda 8) :)

Duże ogląda się fajnie, owszem - przy czym najlepiej przy szerokości co najmniej 1024 - tyle, że na forum takie wielkości się nie sprawdzają. Mówiąc krótko - forum nie jest dobrym miejscem na prezentowanie zdjęć, jeśli mają mieć inną jeszcze wartość, niż informacyjna. Pełnowymiarowe zawsze będą utrudniać czytanie, mniejsze będą ograniczać odbiór zdjęcia.

O tyle sądzę, że preferencje, co się komu podoba, nie są tutaj najważniejsze. Chodzi o funkcjonalność. Forum sprawdza się najlepiej, gdy chodzi o słowo, do prezentacji zdjęć najlepsze są osobne galerie.

Zaś zdjęcia a podpis - pełnią różne funkcje i nie sądzę, aby ich porównywanie było jednoznacznie uzasadnione.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

[poprzednia]