DO ADMINA :) kilka uwag odnosnie gorum

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 24, 2007 12:32 DO ADMINA :) kilka uwag odnosnie gorum

kilka punktow z uwagami

1. przydalo by sie chyba juz przejscie na inny rodzaj forum - odpowiedzi w watkach jest OGROMNA ilosc i ciezko cokolwiek znalezc
2. np na wizaz.pl jest takei cos jak panel uzytkownika i mozna tam sprawdzic w jakich watkach sie udzielalo (zamiast wyszukiwac) - wiem ze mozna da powiadomienie o odpowiedzi, ale przy intensywnosci odpowiedzi w rozmaitych watkach na wielu skrzynkach moze powstawac chaos.
3. moze potrzebne jest podzielenie glebsze forum na poddzialy - w jednym worze sa zdjecia naszych kotow, watki o karmieniu, o problemach zdrowotnych, adopcjach i tak dalej. to jest CHAOS

po 5 latach chyba czas usprawni to forum prawda?:)

Licze na przeczytanie i zastanowienei sie czy rzeczywiscie nie trzeba troche usprawnic forum.

jednym z rodzajo takich for jest forum typu IP.Board (np. forumrowerowe.org)

mysle ze to mocno usprawni uzytkownikom korzystanie z forum:]

sabbatha

Od: Pt lut 23, 2007 5:45

Post » Sob lut 24, 2007 15:48

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Sob lut 24, 2007 21:26

no dobra, ok ale to odpowiedz na JEDNO moje pytanie - to forum jest za duze juz a engine forum widac ze jest za kiepski na tak duze forum z tak aktywnymi uzytkownikami.

sabbatha

Post » Sob lut 24, 2007 22:52

a jak to widac, ze jest za kiepski ?
Obrazek

lrafal

Od: Czw sty 31, 2002 15:24

Post » Sob lut 24, 2007 23:36 Re: DO ADMINA :) kilka uwag odnosnie gorum

sabbatha pisze:kilka punktow z uwagami

1. przydalo by sie chyba juz przejscie na inny rodzaj forum - odpowiedzi w watkach jest OGROMNA ilosc i ciezko cokolwiek znalezc
2. np na wizaz.pl jest takei cos jak panel uzytkownika i mozna tam sprawdzic w jakich watkach sie udzielalo (zamiast wyszukiwac) - wiem ze mozna da powiadomienie o odpowiedzi, ale przy intensywnosci odpowiedzi w rozmaitych watkach na wielu skrzynkach moze powstawac chaos.
3. moze potrzebne jest podzielenie glebsze forum na poddzialy - w jednym worze sa zdjecia naszych kotow, watki o karmieniu, o problemach zdrowotnych, adopcjach i tak dalej. to jest CHAOS

po 5 latach chyba czas usprawni to forum prawda?:)

Licze na przeczytanie i zastanowienei sie czy rzeczywiscie nie trzeba troche usprawnic forum.

jednym z rodzajo takich for jest forum typu IP.Board (np. forumrowerowe.org)

mysle ze to mocno usprawni uzytkownikom korzystanie z forum:]

a żeby znaleźć swoje posty nie wystarczy dać "Zobacz swoje posty" na głównej stronie Miau? ja tak wyszukuje jak mi nawala powiadamianie lub jak mi poczta nawala :roll:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Nie lut 25, 2007 0:31

A mi takich oznaczen "czytania tematu" bardzo brakuje. Przydatne to bardzo.
Nie wiem czy w taki sposob to maja na wizazu, ale ja kojarze, takie rozwiazanie, ze jak sie udzielilo w danym watku to potem jest on jakos oznaczony przez np. inna ikonke, znaczkiem etc.. Przeglada sie normalnie forum i od razu widac, ze w dany watek nalezy wejsc, zeby dalej udzielac sie w czyms co nas zaciekawilo/ zobaczyc co nowego.
Na pewno jest taka opcja w phpBB modified by Przemo, czy w samym phpBB tez, to nie wiem, bo nie mialam za duzo do czynienia. :(

Dla mnie korzystne jest tez "Zobacz posty nieprzeczytane" i "Otwórz wszystkie w nowych oknach".

Ale dzialy sa wg. mnie OK, tez mi sie podoba ten luuuz. :D
Obrazek

sasilla

Od: Nie gru 10, 2006 23:06

Post » Nie lut 25, 2007 9:20

no ja tylko sugeruje jak mozna by usprawnic:)

sabbatha

Post » Czw mar 01, 2007 20:33 Re: DO ADMINA :) kilka uwag odnosnie gorum

Aniołek_ pisze:a żeby znaleźć swoje posty nie wystarczy dać "Zobacz swoje posty" na głównej stronie Miau?

ja tego nie używam, bo pokazuje tematy, a nie moje posty :?
Od-vetowy Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Czw mar 01, 2007 21:21 Re: DO ADMINA :) kilka uwag odnosnie gorum

Bengala pisze:
Aniołek_ pisze:a żeby znaleźć swoje posty nie wystarczy dać "Zobacz swoje posty" na głównej stronie Miau?

ja tego nie używam, bo pokazuje tematy, a nie moje posty :?

Ale pokazuje te tematy, w których się wypowiadano, a myślałam, że o to chodziło :wink: (a żeby zobaczyć swoje posty można wejść w profil osoby (tj. siebie) i tam się klika na pokaz swoje posty czy cos takiego) ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Post » Pt mar 02, 2007 21:08 Re: DO ADMINA :) kilka uwag odnosnie gorum

Aniołek_ pisze:Ale pokazuje te tematy, w których się wypowiadano, a myślałam, że o to chodziło :wink: (a żeby zobaczyć swoje posty można wejść w profil osoby (tj. siebie) i tam się klika na pokaz swoje posty czy cos takiego) ;)

siebie w tematach w życiu nie znajdziesz :twisted:
a jak się znajduje swoje posty, to ja wiem
w końcu jestem tu od ponad 4 lat :wink:
Od-vetowy Snus
Za vetem veto - liberum veto :evil:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pt mar 02, 2007 21:28 Re: DO ADMINA :) kilka uwag odnosnie gorum

Bengala pisze:
Aniołek_ pisze:Ale pokazuje te tematy, w których się wypowiadano, a myślałam, że o to chodziło :wink: (a żeby zobaczyć swoje posty można wejść w profil osoby (tj. siebie) i tam się klika na pokaz swoje posty czy cos takiego) ;)

siebie w tematach w życiu nie znajdziesz :twisted:
a jak się znajduje swoje posty, to ja wiem
w końcu jestem tu od ponad 4 lat :wink:

wiem, że sie nie znajdzie ;) Ale zawsze można próbować :D

Aniołek_

Post » Śro mar 14, 2007 23:59

moze warto podkleic tu watek z tematem:
ze nie zamierzacie usprawniac tego forum...na sile :lol:
i podac linki dotychczasowych watkow na ten temat :twisted:

bo jakos lubie te nieusprawnione 8)
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01